Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nečakaný odchod pár hodín pred koncom roka: Po dvoch mesiacoch mizne Vagovič z RTVS

Diskusná relácia Mareka Vagoviča - Pod povrchom - mala premiéru len nedávno, 17. novembra. Po niekoľkých vydaniach sa potichu končí.

30.12.2022 20:16
Marek Vagovič, Pod povrchom, RTVS Foto:
Marek Vagovič je moderátorom novej diskusnej relácie RTVS Pod povrchom.
debata (55)

Ukončenie výroby potvrdil sám Vagovič na sociálnej sieti. RTVS nateraz o konci Pod povrchom mlčí. O vyjadrenie telerozhlasu sme požiadali a budeme článok aktualizovať po jeho dodaní.

matovic Čítajte aj Homofób roka: Anticenu získal Matovič, nasleduje ho Fico a Chromík

Relácia sa vysielala v pomerne atraktívnom čase, vždy vo štvrtok na Jednotke po 22. hodine. Vagovič profiloval Pod povrchom ako diskusiu s netradičnými hosťami. Relácia Pod povrchom bola približne pol hodinový diskusný formát s jedným moderátorom a jedným hosťom, ktorého rozšírenú 40-minútovú verziu nájdu diváci na webe RTVS pod názvom Pod povrchom Plus.

new amsterdam, Čítajte aj Rok 2022 bol poriadne krutý: Televízie nemilosrdne rušili, tieto veľké hity to neprežili

„Myšlienku robiť osobnejšie, respektíve dôvernejšie rozhovory s ľuďmi, ktorí hýbu spoločnosťou, som nosil v hlave už dlhšie. Aj preto si vážim, že môžem v RTVS rozbehnúť projekt, ktorý nebude kĺzať po povrchu. S hosťami z rôznych oblastí – od kajúcnikov, cez vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov, športovcov, umelcov, ekonómov a lekárov až po intelektuálov – budem do hĺbky rozoberať ich životné príbehy, dôležité rozhodnutia alebo postoje, ktoré rezonujú na verejnosti. Mojou ambíciou je vytiahnuť z nich aj to, čo o nich nie je známe alebo o tom doteraz nehovorili. Počas nakrúcania prvého rozhovoru som mal občas až zimomriavky, verím, že podobné pocity budú zažívať aj televízni diváci,” povedal Marek Vagovič pred štartom vlastnej relácie v novembri.

oteckovia, Čítajte aj Takéto masívne rušenie tu nebolo roky: Slovenské seriály padali v 2022 ako muchy po daždi

Koncom decembra už zostril svoju rétoriku, keď oznámil koniec relácie na svojom profile. Naznačuje, že za jeho koncom na obrazovkách je Rada RTVS, ktorá by mala byť pod vplyvom politických strán a oligarchov. Kameňom úrazu malo byť vydanie s kajúcnikom Františkom Imreczem.

mama na prenájom, Čítajte aj Koniec tajnostiam: Markíza ukázala jej nový seriál. Budú z toho noví Oteckovia?

„Časť vedenia RTVS sa totiž obávala, že bude hovoriť o živých veciach v kauzách, kde je kľúčovým svedkom (spolupracujúcim obvineným). Dokonca padla aj veta: „Čo keď tam povie niečo o Pellegrinim“. Napriek tomu, že voči predloženému zámeru relácie neboli žiadne výhrady, som musel vynaložiť nemalé úsilie, aby som obhájil opodstatnenosť exkluzívneho interview s Františkom Imreczem. Po konzultácii s právnym oddelením bol rozhovor napokon predsa len odvysielaný. Obavy pominuli, relevantní ľudia z vedenia televízie boli s výsledkom maximálne spokojní,“ napísal Vagovič v statuse.

Dunaj, k vašim službám, Čítajte aj Prvé zábery sú vonku: Takto vyzerá najdôležitejší seriál Markízy roka 2023!

„Inak to však videla Rada RTVS, kde majú svoje záujmy aj politické strany a vplyvní oligarchovia,“ uzavrel svoje oficiálne vyhlásenie o konci relácie a od januára nebude moderovať Pod povrchom.

Marek Vagovič pôsobil v redakciách Postoj, Aktuality, Pravda, SME, .týždeň a Domino fórum. V období 2006 až 2016 bol pätnásťkrát nominovaný na Novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti a sedemkrát ju vyhral. Vyštudoval históriu na Trnavskej univerzite.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Marek Vagovič