Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takéto masívne rušenie tu nebolo roky: Slovenské seriály padali v 2022 ako muchy po daždi

Rok 2022 priniesol zaujímavý fakt. V nebývalom množstve sa rušili slovenské seriály, ktoré na obrazovkách zotrvali roky. Veľkou očistou prešla najmä televízia Markíza, ktorá sa musela zmieriť s faktom, že jej stálice sú na konci životnosti.

29.12.2022 06:00
oteckovia, Foto:
Rok 2022 sa stal osudným aj Oteckom.
debata (5)

1. Oteckovia – Markíza

Na jar tohto roka sa z televíznych obrazoviek definitívne vytratili Oteckovia. Niekdajší seriálový fenomén. Počas prvého roka Oteckov sledovalo v priemere 469-tisíc divákov, počas ďalšieho roka ich bolo o 20-tisíc menej a v treťom roku stratili ďalších 20-tisíc divákov. Stále ich však bolo v priemere 422-tisíc, čím seriál patril k jednému z najdôležitejších pilierov Markízy so stabilnou diváckou základňou.

šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Najhoršie slovenské seriály roka 2022: Spomínate si, aké šialenosti ponúkli televízie divákom?

V roku 2021, štvrtom roku na obrazovke, nastal výraznejší prepad a priemerný počet divákov klesol pod 400-tisícovú hranicu v 12+. Seriál však televízii naďalej prinášal dostatočný a najmä stabilný výkon. V obchodnej cieľovej skupine 12–54 dosiahol priemernú sledovanosť 7% a podiel na trhu 26,3%, čo boli na podvečerný program stále slušné čísla.

Definitívny koniec Oteckov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
vianoce, Čítajte aj Víťazi a porazení televíznych Vianoc: Vystrelila moderná Popoluška a ďalšia princezná, pohorela ruská premiéra

Zlom nastal na jar tohto roka, keď sa Jojka presadila so svojou reality šou Bez servítky. Oteckom klesol priemerný počet divákov na 303-tisíc v 12+, čo v obchodnej cieľovej skupine 12–54 znamenalo rating 5,2% a podiel na trhu 20,2%.

Markíza sa preto rozhodla výrobu denného seriálu ukončiť skôr, kým klesne na hlboko podpriemerné hodnoty. Nakrútila celovečerný špeciál, v ktorom sa dej definitívne uzavrel.

personálne zmeny 2022 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Najvýraznejšie zmeny nastali v spravodajstve RTVS

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022