Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza pripravuje ďalší prémiový seriál: Toto bude nástupca úspešného Klamstva

Televízia Markíza odhalila prémiovú novinku, ktorej sa diváci dočkajú v roku 2024.

16.06.2023 06:00
markíza, tv markíza, logo, Foto:
Televízia Markíza chystá do vysielania adaptáciu britského seriálu Doktora Fosterová.
debata
markíza, tv markíza, Čítajte aj Obrovské televízne prekvapenie: Markíza vracia do hry šou, ktorú by len málokto čakal

Trhový líder už niekoľko sezón prináša divákom viaceré adaptácia zahraničných formátov. V nedávnom období si publikum zamilovalo Druhú šancu alebo Klamstvo. Práve v prípade Klamstva išlo o nóvum v rámci lineárnej televízie. Po nemocničných drámach, prípadne komediálnych tituloch si Markíza trúfla priniesť žáner, ktorý výrazne vybočil zo zabehnutých žánrov. Diváci sa dočkali temnej drámy, ktorá otvárala ťažké témy. Filmovo nakrútený seriál kombinoval neopozerané tváre spolu s Tomášom Maštalírom.

vedma, Gabika Marcinkova, Ivan Franěk Čítajte aj Veľká letná seriálová premiéra je tu: Takto vyzerá Vedma, prvý fantasy seriál u nás

Posledné tri epizódy Klamstva k obrazovkám pritiahli v priemere 478-tisíc divákov v univerzálnom publiku, v cieľovej skupine 12 – 54 zaznamenali priemerný rating 8,1% a trhový podiel 25,1%.

koncesionárske poplatky Čítajte aj Koniec koncesionárskych poplatkov sa blíži. Od 1. júla už RTVS platiť nemusíte, doterajší dlh však nezanikne

Ešte v apríli bola televízia na slovo skúpa, čo Klamstvo nahradí. „V súčasnosti už natáčame jeden nový seriál, ktorý sa dostane na obrazovky budúci rok a zároveň sme potvrdili výrobu tretej série Druhej šance. Seriál, ktorý teraz natáčame, je v duchu Klamstva. Pri výbere predlohy sa však neorientujeme podľa nejakej konkrétnej krajiny, ale snažíme sa vyberať silný príbeh a zohľadňujeme aj to, či bol seriál pri adaptácii úspešný aj na iných trhoch. Toto sú parametre, ktoré zvažujeme,“ povedala Silvia Majeská – programová riaditeľka Markízy a Novy – v exkluzívnom rozhovore pre Mediaklik.

Matthias Settele Čítajte aj Veľkolepé plány Markízy: Diváci sa dočkajú úplne novej šou, pokračovaní seriálových hitov aj množstva noviniek na Voyo

Ubehlo len niekoľko týždňov a Markíza oficiálne potvrdila meno nového seriálu. Po úspechu Klamstva sa opäť zostane vo Veľkej Británii. Slovenské publikum sa v roku 2024 dočká adaptácie seriálu Dr. Fosterová.

joj, joj group, Čítajte aj Jojka ide tvrdo proti konkurencii: Novú televíziu spustí nečakane skoro

Ide o seriál, ktorý mal premiéru v roku 2015 na BBC One. Dr. Fosterová je psychologická dráma, základný príbeh hovorí o úspešnej lekárke, ktorej idylický život nahlodá podozrenie, že jej manžel má aféru. Začína ho sledovať a čoraz viac zamotáva do vlastných lží a paranoje, ktorá ju pohlcuje a postupne prichádza o rozum. Seriál vytvoril Mike Bartlett a inšpiroval sa starovekým gréckym mýtom o Medei, ukrivdenej manželke, ktorá zabila svoje deti a otrávila manželovu novú nevestu.

nemocnica, Čítajte aj Finále plné zvratov a noviniek: Nemocnica sa rozlúčila ako najsledovanejší program dňa

Druhá séria mala v Británii premiéru v roku 2017. Dokopy vzniklo desať epizód. Hovorilo sa o tom, že by seriál mohol dostať aj tretiu sériu, tá však zostala v rovine úvah. Hlavná predstaviteľka (Suranne Jones), ale aj showrunner sa nechali počuť, že potenciálne pokračovanie prichádza do úvahy až vtedy, keď bude napísaný nadpriemerne kvalitný príbeh. Doteraz sa tak nestalo.

Nateraz nie je známe herecké obsadenie, režisér ani nasadenie do vysielania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2023/2024 #seriál Doktorka Fosterová