Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milé, presladené, neškodné: Markíza dodala Slovákom seriál, ktorý presne potrebovali

Druhá polovica televíznej sezóny 2022/2023 sa môže naplno rozbehnúť! Do boja o diváka sa v pondelok zapojila aj televízia Markíza. Tú čaká náročnejšie obdobie, keďže na svojich obrazovkách musí etablovať samé seriálové novinky, na rozdiel od konkurenčnej Jojky, ktorá pokračuje vo vysielaní zabehnutých stálic v podobne Nemocnice a Hranice a do programu sa vkradla osemdielna miniséria Iveta. Markíza musí zvládnuť náročnejšiu úlohu. Presvedčiť publikum, aby sa vo veľkom presunulo a sledovalo prichystané formáty, ktoré majú ambíciu zotrvať v éteri niekoľko sezón.

10.01.2023 06:00
mama na prenájom, Foto:
Záber zo seriálu Mama na prenájom..
debata (2)
iveta, Čítajte aj Je Slovensko plné rasizmu, predsudkov a borovičky? Jojka s novým seriálom zaťala do živého

Trhovému lídrovi, po masívnom rušení seriálov v roku 2022, zostala v ponuke len jedna zabehnutá stálica a ňou je Pán profesor. Toho čaká piata séria, ale až na jeseň tohto roka. Stanicu tak čaká veľký reštart a vstupuje do roku 2023 s pomerne veľkou dávkou neistoty zo spätnej väzby publika.

Prvou veľkou premiérou bola v pondelok podvečer dlho avizovaná novinka Mama na prenájom. Po viac ako šiestich mesiacoch opäť podvečerný slot vypĺňa seriál. Na konci jari tu ukončili svoju púť Oteckovia, ktorí vydržali vo vysielaní päť rokov a stali sa fenoménom. Počas najsledovanejších čias pri obrazovkách sedávalo viac ako 500-tisíc divákov a rodinný seriál ničil všetko, čo mu stálo v ceste.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Veľké odhalenie Markízy: Toto je nový televízny milionár! Bitka o jeho srdce sa začne...

Postupom času, prirodzene, formát začal slabnúť a námet sa vyčerpával. Náhrada sa našla! Mama na prenájom môže značne zamiešať kartami v náročnom podvečernom okne. Pre každú televíziu je tento čas veľmi dôležitý, pretože sa v obývačkách po celom dni stretáva celá rodina a tvorí sa tu silná nábehová krivka pre nasledujúce spravodajstvo, ale aj celý večerný program.

Denný seriál Mama na prenájom na Markíze! Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Mama na prenájom..

Počas jesene Markíza tento slot uvoľnila, pretože Mama na prenájom ešte nebola pripravená. Jojka neváhala a naplno oslabenú konkurenciu využila. Jej reality šou Bez servítky, do ktorej častejšie začala angažovať rôznych kontroverzných súťažiacich, vystrelila na vrchol a prinášala televízii vysoko nadpriemerné hodnoty sledovanosti. Divácky návyk sa tak, po rokoch, zmenil v prospech Jojky.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Hromadný nástup na tanečný parket! Veľké seriálové hviezdy mieria do novej série Let's Dance

Teraz Markíza musí misky váh prevážiť na svoju stranu. A to nebude ľahké!

Avšak proti ťažkému súperovi vytasila ťažký kaliber! Mama na prenájom má veľa predpokladov, aby pozornosť diváckeho oka nasmerovala opäť na seba. Možno to potrvá niekoľko týždňov, avšak nový seriál plný nových tvárí a s neotrepaným príbehom bude dostatočným lákadlom.

Úspešný gynekológ a spolumajiteľ prestížnej pôrodníckej kliniky Martin Toman (Adam Bardy) sám so svojím otcom Edom (Vlado Kobielsky) vychováva škôlkarku Hanku (Larisa Mižigar). Jej mama od nich odišla tak dávno, že Hanka si ju vôbec nepamätá. Martin však Hanke neuvážene sľúbil, že na jej šieste narodeniny mama príde a teraz netuší, ako svoj sľub naplní.

Takto vyzerá nový denný seriál Markízy! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Takto vyzerá nový denný seriál Markízy - Mama...
iveta, Čítajte aj Iveta s totálnym rekordom všetkých čias: Je to najsledovanejší seriál v histórii Jojky

Nečakanú záchranu nájde v nespútanej a trochu bláznivej Nadi Vernerovej (Martina Zábranská), ktorá spolu so svojím otcom Dušanom (Maroš Kramár) a súrodencami Beátou (Kamila Heribanová) a Jurajom (Martin Klinčúch) prevádzkuje rodinnú reštauráciu. Hanku s Naďou spája, že ani Nadina matka Zuzana už dávno nie je prítomná v živote Vernerovcov. Stretnutie Nadi a Martina spustí sled nečakaných zvratov a udalostí, ktoré nakoniec prepletú obe rodiny, vyplavia temné tajomstvá minulosti a zároveň dajú Hanke nádej, že jedného dňa naozaj nájde svoju vysnívanú mamu.

Novinka vzniká na základe námetu úspešného tureckého seriálu Moja sladká lož (Benim Tatlı Yalanım resp. My Sweet Lie). Kreatívna producentka Evita Twardzik sa netají tým, že si z predlohy vzali základný príbeh a mnohé zápletky, ale postavy sú prispôsobené slovenským reáliám a to bolo cítiť už v prvej odvysielanej epizóde.

dunaj, dunaj k vašim službám, svarinská, Čítajte aj Toto Markíza ešte nikdy neskúsila na divákov: Štartuje jej prvý historický seriál!

Tá sa tešila štedrej špeciálnej minutáži, aby mohla predstaviť netradičnú zápletku bez toho, aby zbytočne a umelo tlačila na pílu. Chvíľu trvalo, kým sa tento vlak rozbehol a vyskytovali sa hluché miesta a scény, ktoré trošku pripomínali skôr skeč-šou než štart nového denného seriálu. Avšak hlavné postavy, ktorým sa postupne podarilo roztlačiť celý náklad, to všetko zachránili. Bolo evidentné, že tvorcovia sa nepokúšali vymyslieť druhýkrát koleso a naplno zúročili bohaté skúsenosti pri produkovaní Oteckov. Mama na prenájom preto má všetko, čo denný seriál potrebuje. Je tu kopec postáv, s rôznymi charakterovými črtami, veľké množstvo naznačených zápletiek, ktoré počas najbližších týždňoch a mesiacov sa postupne poriadne rozkokošia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Bardy #TV Markíza #Martina Zábranská #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Mama na prenájom