Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Iveta s totálnym rekordom všetkých čias: Je to najsledovanejší seriál v histórii Jojky

Nová miniséria zvalcovala všetko, čo jej stálo v ceste. Má na konte rekord rekordov.

09.01.2023 11:12
iveta, Foto:
Záber zo seriálu Iveta na Jojke.
debata (4)
iveta, Čítajte aj Je Slovensko plné rasizmu, predsudkov a borovičky? Jojka s novým seriálom zaťala do živého

Nová seriálová sezóna 2023 sa začína s obrovským prekvapením! V nedeľu večer televízia JOJ uviedla dlho očakávanú minisériu Iveta. Slováci Jojku odmenili extrémnou sledovanosťou. Jojka tomuto formátu natoľko verila, že mu dopriala mimoriadne štedré promovanie naprieč vysielaním. Aby sa lepšie vštepil do povedomia, upútavky tvorili pilier počas Vianoc, teda najsilnejšieho obdobia roka. Podobnú stratégiu zvolila aj pre dvoma rokmi s odľahčeným seriálom Bodka o hovoriacom psovi. Vtedy to dopadlo neslávne a tento seriál bol jeden z najväčších prepadákov sezóny. A tento scenár sa nezopakoval.

Iveta dosiahla v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov, ktorí si pozreli prvé epizódy. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov. Druhá vysielaná časť dosiahla v rovnakej cieľovke 13% sledovanosť. Iveta sa stala najsledovanejším programom roka 2023 a len máloktoré programy sa mohli popýšiť podobnými výsledkami aj v roku 2022.

Seriál Iveta na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Iveta na Jojke.

Za Ivetou stoja hviezdni tvorcovia, scenárista Petr Kolečko, ktorý pre Jojku napísať už niekoľko seriálov, kameraman Martin Žiaran a režisér Jan Hřebejk. Táto kombinácia čo to môže naznačiť o kvalite výsledného produktu. Netaja sa ambíciou vytvoriť jedinečné a veľmi špecifické dielo, ktoré nebude pochuti každému. Dôvod? Príbeh, ako je napísaný, má ukázať bezútešnú realitu východného Slovenska a súčasných pomerov naprieč niekoľkými generáciami ľudí žijúcich v Trebišove.

Iveta je zároveň najsledovanejším seriálom Jojky v celej jej histórii. Výkonom prekonala aj štart veľkých hitov konkurencie ako bola Druhá šanca. Najviac divákov v novodobej televíznej histórii Slovenska mali Susedia, keď sa v roku 2018 vrátili na obrazovky, a tesne prekonali miliónovú hranicu. V roku 2015, keď štartovala Horná Dolná, tak pri obrazovkách sedelo 850-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Iveta #televízna sezóna 2022/2023