Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepredstaviteľné sa stáva skutočnosťou! Jeden z top komediálnych seriálov sveta sa vracia

Snahy o návrat kultového Frasiera sú tu roky, ale až teraz sa podarilo zrealizovať jeho revival. Vyzerá to tak, že novo vznikajúce časti budú výrazne odlišné ako pôvodný seriál. Prečo?

06.10.2022 06:00
frasier, kelsey grammer, Foto:
Pôvodné obsadenie seriálu Frasier (zľava): Herečka Peri Gilpin ako Roz Doyle, David Hyde Pierce ako Dr. Niles Crane, Jane Leeves ako Daphne Moon, psík Moose ako Eddie, Kelsey Grammer ako Dr. Frasier Crane, John Mahoney ako Martin Crane.
debata
láska na chate, Čítajte aj Prvý jesenný televízny prepadák je známy: Jojka musela spraviť rázny krok

Trend návratu dávno skončených seriálov v novom šate naplno lomcuje televíznym trhom a stanice sa predbiehajú v tom, ktorý hit sa im podarí uchmatnúť konkurencii. Streamovacia platforma Paramount+ sa môže pochváliť veľkým úlovkom. Bude to práve ona, ktorá prinavráti jeden z najväčších seriálových fenoménov späť na obrazovky.

rtvs Čítajte aj Mediálny zákon zvýši RTVS náklady o 25 miliónov eur. Od štátu požaduje kompenzácie

Všetko nasvedčuje tomu, že novej verzie sa vráti iba hlavný predstaviteľ Frasiera – Kelsey Grammer. Tvorcovia koketujú s myšlienkou, že by predstavili svieži formát, v ktorom by sa Frasier presťahoval do nového mesta a obklopil sa novými priateľmi a kolegami. Nie je vylúčené, že by sa viaceré tváre z pôvodného seriálu (David Hyde Pierce (Niles), Jane Leeves (Daphne), Peri Gilpin (Roz) objavili ako hosťujúce hviezdy. No s ich plnohodnotným zapojením sa do revivalu sa nepočíta.

jeseň, internet Čítajte aj Návštevnosť webov: Skokanom septembra sú televízne weby, rástli aj spravodajské portály

Postava doktora Frasiera Cranea sa po prvý raz objavila v sitcome Cheers; vo voľnom pokračovaní sa psychiater vrátil do domovského mesta Seattle, kde sa staral o svojho otca v podaní Johna Mahoneyho, ktorý zomrel v roku 2018.

survivor, Čítajte aj Survivor u televíznych divákov prepadol. Markíza napriek tomu ohlásila novú sériu

Frasier je jedným z najúspešnejších amerických sitcomov. Seriál sa vysielal 11 sezón – v rokoch 1993–2004 – a získal 37 cien Emmy vrátane piatich za najlepší komediálny seriál. Seriál bude sprístupnený na novej streamovacej službe Paramount+, termín však ešte nestanovili.

Ak všetko pôjde dobre, „nový“ Frasier by sa mohol objaviť už na jeseň 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Frasier #Paramount+