Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zmeny v TA3 sa nekončia: Známy moderátor má novú funkciu. Zostane na obrazovke?

Najsledovanejšia spravodajská televízia na Slovensku chystá historické zmeny nielen vo svojom vysielaní, ale aj fungovaní. Diváci ich uvidia už čoskoro.

18.04.2023 14:25
debata (11)
Moderátor Richard Dírer. Foto: TA3
richard dírer, Moderátor Richard Dírer.
TA3 Čítajte aj Z TA3 odchádza dlhoročná tvár. Dôvodom nie je kontroverzne vnímaný rozhovor

Televízia ta3 už dlhší čas prechádza vnútornými zmenami fungovania, ktoré budú čoskoro predstavené verejnosti a zároveň sa chystá sťahovanie do úplne nových priestorov. S tým súvisí aj nová funkcia moderátora Richarda Dírera, ktorý po novom bude zastrešovať dramaturgiu spravodajstva a publicistiky a zároveň bude dôležitou súčasťou prepojenia vysielania spravodajskej televízie a onlinu. Zostane Dírer ešte na obrazovke?

Primark Čítajte aj Až teraz Slovensko spozná nákupný ošiaľ: Najočakávanejší svetový obchod pozná dátum otvorenia

„Richard Dírer naďalej zostáva moderátorom politickej diskusie V politike. Zároveň je lídrom transformačných procesov v rámci multimediálnej integrácie. Televízia ta3 v súčasnosti implementuje v tejto súvislosti viaceré zmeny, napríklad konvergenciu newsroomu a iné, ktoré predstavíme divákom už čoskoro,“ povedala pre Mediaklik Oľga Dúbravská, riaditeľka komunikácie a strategického rozvoja Televízie ta3.

Southbank Čítajte aj Zanedbané nábrežie dostane futuristickú tvár. Takto bude vyzerať nové centrum Bratislavy

Dírer sa do ta3 vrátil v apríli 2022 po 11 ročnej pauze, kedysi v ta3 pôsobil ako moderátor a neskôr ako riaditeľ spravodajstva. Medzičasom pôsobil ako poradca niekdajšieho bratislavského primátora Iva Nesrovnala alebo riaditeľ komunikácie Finančnej správy SR.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Vráti Orange české stanice? Rokovali sme s Primou a odpoveď bola jednoznačná, hovorí operátor

Ide tak o ďalšiu zmenu, ktorú ta3 oznámila v priebehu pár dní. V piatok oficiálne potvrdila odchod moderátorky Anky Žitnej. „Áno, s Ankou Žitnou sme sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, zároveň sme sa jej poďakovali za niekoľkoročnú prácu pre ta3 a želáme jej veľa úspechov v ďalšom pracovnom pôsobení. Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou nebol rozhovor s Jeffreym Sachsom, pre ktorý začala Rada pre mediálne služby voči Televízii ta3 správne konanie. Za tým rozhovorom si stojíme a jeho objektívnosť budeme obhajovať v zákonnej lehote. Televízia ta3 je profesionálna a objektívna televízia, ktorá už roky v tejto súvislosti získava ocenenia,“ dodala Dúbravská.

Rádio Expres Čítajte aj V rádiu Expres sa dejú významné zmeny. Odchádza známa moderátorka a mení sa programová štruktúra

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #TV TA3 #Richard Dírer