Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z TA3 odchádza dlhoročná tvár. Dôvodom nie je kontroverzne vnímaný rozhovor

V televízii pôsobila od roku 2019.

14.04.2023 12:45
debata (69)
Moderátorka Anka Žitná. Foto: TA3
Anka Žitná Moderátorka Anka Žitná.
streamovacie služby, TV Čítajte aj Prieskum: Televízia alebo Netflix, HBO či Voyo? Polovica Slovákov si už platí aspoň jednu videoslužbu

Z televízie TA3 odchádza moderátorka Anka Žitná, ktorá v TA3 pôsobila od roku 2019. Najprv bola moderátorkou relácie V politike, kde sa striedala s vtedajším moderátorom relácie Norbertom Dolinským, neskôr bola tvárou pravidelnej diskusnej relácie Tak takto?!. „Áno, s Ankou Žitnou sme sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, zároveň sme sa jej poďakovali za niekoľkoročnú prácu pre ta3 a želáme jej veľa úspechov v ďalšom pracovnom pôsobení,“ potvrdila Oľga Dúbravská, riaditeľka komunikácie a strategického rozvoja Televízie ta3.

Patrik Herman Čítajte aj Patrik Herman sa vracia na obrazovku. Bude moderovať vlastnú reláciu

„Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou nebol rozhovor s Jeffreym Sachsom, pre ktorý začala Rada pre mediálne služby voči Televízii ta3 správne konanie. Za tým rozhovorom si stojíme a jeho objektívnosť budeme obhajovať v zákonnej lehote. Televízia ta3 je profesionálna a objektívna televízia, ktorá už roky v tejto súvislosti získava ocenenia,“ uviedla Dúbravská.

Reláciu Tak takto?!, kde Anka Žitná začiatkom februára diskutovala s ekonómom a analytikom Jeffreym Sachsom o vojne na Ukrajine, preverovala Rada pre mediálne služby kvôli pochybnostiam, či moderátorka položila hosťovi dostatok vyvažujúcich otázok a argumentov, aby zabezpečila objektivitu a nestrannosť prezentovaných informácií. „Hoci hosťom programu nebol politik, jeho vyjadrenia môžeme považovať reprezentujúce istý politický prúd (proruskú stranu). Moderátorka mala v takomto prípade k odpovediam pristúpiť kriticky a konfrontovať hosťa s názormi druhej strany názorového spektra, čo sa v tomto prípade nestalo. Sme preto toho názoru, že v programe nebola zabezpečená objektívnosť a nestrannosť,“ zdôvodnila Rada začatie správneho konania.

Foto: TA3
Tak takto ?!

Anka Žitná pred príchodom do Televízie ta3 pôsobila takmer desať rokov vo vydavateľstve News and Media Holding, od februára 2018 bola šéfredaktorkou týždenníka Plus 7 dní.

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #Anna Žitná Lučaiová #TV TA3