Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabudnutá slovenská Superstar sa po rokoch zjavila: Ďalšia členka náboženského spolku, bojuje za tradičnú rodinu

Nie je dňa, aby niekto z mediálne známych tvárí neodhalil "pravú" vieru.

04.05.2023 09:04
Viera Berkyová Foto:
Viera Berkyová sa stala treťou slovenskou Superstar v roku 2007.
debata (11)
lady zika, Čítajte aj Ďalšia známa tvár "našla" Boha: Nevie sa dočkať, keď bude v nebi. Je členkou spolku ako bývalá herečka z Oteckov

Písal sa rok 2007 a vtedajšia najsledovanejšia šou v histórii domácej televíznej zábavy – Slovensko hľadá Superstar – prešla obrovskou zmenou. Z RTVS sa presťahovala na Markízu a mala ambíciu nadviazať na predošlé úspechy a zvrátiť klesajúci trend sledovanosti. Do finále sa dostala Dominika Mirgová a Vierka Berkyová. Napokon diváci prisúdili titul Superstar druhej menovanej a dodnes ide o najväčší prešľap.

mary bartalos, mária bartalos, mary, Čítajte aj Bývalá herečka z najsledovanejších seriálov šokovala: Láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha, väčšina sa podriaďuje diablovi

Berkyová sa krátko po súťaži vytratila zo scény, nenahrala garantované skladby, nikdy nerozbehla hudobnú kariéru a napokon rok po skončení odišla zo Slovenska. Neskôr sa vydala a založila si rodinu.

Po rokoch sa Slovákom pripomenula a to v práve lomcujúcej mediálnej prestrelke medzi náboženským spolkom Milosť a viacerými známymi tvárami, ktoré sú jeho súčasťou a v minulých dňoch na sociálnych sieťach zverejnili viaceré kontroverzné posolstvá o LGBTI+ komunite. Berkyová je aktívnou členkou a svoj život zasvätila Milosti a jej hudobná tvorba je zameraná výhradne na náboženstvo.

the great, Čítajte aj Seriálový máj: Takto "nadupaný" televízny mesiac tu ešte nebol! Toto všetko musíte vidieť

Speváčka sa zastala bývalej herečky Márie Bartalos, ktorá zavesila svoju kariéru na klinec a chce byť motivátorkou života s Bohom a podľa jej názoru, ktorý odprezentovala na sociálnych sieťach, láska dvoch ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha a prináša iba chaos. K nej pred pár dňami pridala aj influencerka Lady Zika (Zuzana Šimkaninová), ktorá začala aktívnejšie zverejňovať nábožensky ladené posty.

Traf to!, Juraj „Šoko“ Tabaček Čítajte aj Boli 5 proti 5 za zenitom? Traf to má stále menej divákov, dole ťahá aj večerné Správy RTVS

Zároveň sa na internete začalo šíriť video z náboženskej diskusie, na ktorom mladá žena oduševnene hovorila o viere, Bohu a ako o desať rokov môže „konečne“ prísť koniec sveta. A ako veľmi sa teší do neba. Neskôr stiahla z profilu aj kontroverzné verše, ktoré sú mierené proti LGBTI+ komunite, v ktorých spolužitie nazýva ohavnosťou a musia zomrieť.

Bartalos, ale aj Lady Zika majú státisíce sledovateľov.

Pečie celé Slovensko III Čítajte aj Pečie celé Slovensko: RTVS začína nakrúcať novú sériu. Porotkyne zostali v šoku, aké novinky ich čakali

Berkyová zverejnila svoje posolstvo, ktoré zdieľalo na sociálnych sieťach aj samotné náboženské spoločenstvo Milosť. „Moje meno sa viackrát spomínalo v mediálnych článkoch s osobou Mary Bartalos. Od roku 2008 sa o mne mnoho písalo aj sa doteraz píše a viete čo? Vlastne som to nezvládala a to bol dôvod, prečo som opustila Slovensko. Mary Bartalos, som na teba hrdá. Nenechaj sa znechutiť a zneistiť, pretože aj ja stojím za tradičnou rodinou a som za tradičné hodnoty. Plne verím v Božie slovo a vo všetko, čo je v ňom napísané,“ zvestovala Berkyová.

Cinema City VIP Čítajte aj Bratislava získa svoj prvý megaplex: Návšteva kina vstupuje do novej éry zážitkov

Najvyšší súd v apríli rozhodol, že Milosť vykazuje znaky a praktiky deštrukčných náboženských skupín a spoločenstvo je charakteristické náboženským radikalizmom a podnecuje k náboženskej neznášanlivosti. Navyše v spoločenstve dochádza jednoznačne k autoritárskemu vodcovstvu, uzavretosti, fanatizmu, neznášanlivosti a selektovania informácií a preniká to cez všetko ich učenie a celú činnosť. Na základe tohto nálezu sa Ministerstvo kultúry SR opäť odmietlo Milosť registrovať ako cirkev. Organizácia Milosť fungujúca ako občianske združenie deklaruje snahu sa odvolať a využiť všetky zákonné prostriedky, aby dosiahla registráciu.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #milosť #Superstar #náboženstvo #Mária Bartaloš #Viera Berkyová