Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pečie celé Slovensko: RTVS začína nakrúcať novú sériu. Porotkyne zostali v šoku, aké novinky ich čakali

Na obrazovkách Jednotky RTVS sa bude na jeseň opäť piecť.

01.05.2023 06:00
Pečie celé Slovensko III Foto:
V tretej sérii šou Pečie celé Slovensko budú zručnosti súťažiacich opäť hodnotiť porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.
debata (3)

Úspešná šou RTVS, v ktorej svoje pekárske a cukrárske umenie predvádzajú amatérske pekárky a pekári, sa vráti na televízne obrazovky aj tento rok už vo svojej tretej sérii. Nakrúcanie práve odštartovalo v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove. Na jedenásť nových súťažných epizód sa môžu diváci tešiť na jeseň, opäť ich doplní aj vianočný špeciál so známymi tvárami z televíznych obrazoviek.

zuzana fialová, Čítajte aj Klamstvo si neudržalo rekord: Najväčšia televízna záhada sa čoskoro skončí

Zvykajú si na popularitu

Zručnosti nového tucta talentovaných súťažiacich budú aj v tretej sérii hodnotiť profesionálky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. Tie si po dvoch sériách postupne zvykajú aj na popularitu.

„Stáva sa mi, že ma ľudia spoznávajú, keď idem po Púchove alebo Považskej Bystrici, vždy sa usmejú alebo pozdravia. Je to veľmi príjemné. Aj minulý týždeň sa mi stalo, že sa ma pani na zastávke pýtala, že pri akej teplote a programe má v rúre piecť kysnuté cesto,“ prezradila Jožka.

„Ľudia ma zastavujú, fotia sa so mnou, ale nikto mi nikdy nič nechce dať ochutnať,“ smeje sa Petra. „Veľa ľudí sa aj pýta na rady, najmä na sociálnych sieťach, ale aj na ulici rada poradím a zodpoviem rôzne otázky. Ja sa veľmi teším, že fanúšikovia sú veľmi milí a je to veľmi sladká popularita, za ktorú som vďačná.“

walker, chuck norris, Čítajte aj Geissenovci sú slabý odvar oproti nemu: Na Slovensko mieri absolútna televízna legenda

Prekvapenie v hollywoodskom štýle

O porotkyne je v tretej sérii prvotriedne postarané. Aby si mali počas náročného natáčania kde odpočinúť, produkcia im zabezpečila luxusné karavany priamo v areáli kaštieľa.

Pre porotkyne, ktoré takýto servis rozhodne nečakali, to bolo veľké prekvapenie. „Boli sme s Petrou obidve v šoku, je vnútri úžasný. Už vieme, kde sa môžeme zložiť, kde môžeme sedieť a oddychovať a cítime sa naozaj ako hviezdy,“ priznala Jožka.

„Ja som mala slzy na krajíčku a strašne som sa tešila. Je to úžasné, že takto na nás myslia. Len sa bojím, že nás tam zavrú a už nás nepustia,“ smeje sa Petra.

Pozrite si, ako to v luxusnom karavane vyzerá:

Video

Osvedčené moderátorské duo

Programom bude opäť sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval. K dispozícii majú rovnako luxusný karavan, kde si môžu oddýchnuť počas prestávok v nakrúcaní. „Máme svoj karavan, na ktorom je naše meno. Máme záchod, ktorý nemôžeme používať, máme umývadlo, ale nemôžeme z neho piť a máme tam krásnu veľkú manželskú posteľ. Je to super, lebo máme miesto, kde vieme byť sami dvaja. To asi vyznelo blbo, ale neviem ako to mám povedať. Máme si skrátka kde oddýchnuť,“ neskrýva nadšenie Juraj Bača.

„Juraj vie, o čom hovorí, lebo nakrúca veľa v Čechách a je tam hviezda. Je to taký hollywoodsko-český pocit. Máme vlastný karavan, kde si môžeme nahlas prdnúť… teda aspoň to Juraj hovoril, ja určite nie,“ smeje sa Milan Zimnýkoval.

Fotogaléria zo šou Pečie celé Slovensko s novými luxusnými karavanmi:

Pečie celé Slovensko III Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Finalisti Pečie celé Slovensko upiekli aj...

Obaja moderátori sa zhodli, že aj po dvoch úspešných sériách ich vie počas nakrúcania stále niečo prekvapiť. „Je to ako vo vzťahu. Na začiatku sa tak oťukávate, po roku si už dovolíte iné veci, po troch ďalšie… toto je presne ten mód, kedy sme sa v tom už všetci uvoľnili a môžeme si to užívať. V prvej sérii som bol veľmi opatrný, keďže to bola moja prvá takáto šou. Pri tej druhej som bol už uvoľnenejší a teraz je to úplne super,“ priznal Juraj.

Mimoriadny úspech a potom nepríjemné prekvapenie

Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Production a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta. Svoje sily si v súťaži už dvakrát zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska. Relácia dosiahla mimoriadnu popularitu a pozitívne divácke ohlasy, čo sa odrazilo aj na mimoriadnej sledovanosti.

lets dance, let´s dance, Čítajte aj Markízu zaskočila sledovanosť Let's Dance: Veľkú šou porazila Jojka s nečakaným programom

V prvej sérii uvedenej na jeseň 2021 sledovalo všetky epizódy okrem jednej viac ako pol milióna divákov. V priemere si desať súťažných epizód pozrelo 539-tisíc divákov, finále sledovalo 598-tisíc divákov. Dva celebritné špeciály – vianočný a silvestrovský, ktoré už mali menej divákov, 496– a 410-tisíc.

Druhá séria uvedená na jeseň minulého roka si zopakovala úspech a pripísala status najsledovanejšej jesennej šou, hoci jej sledovanosť voči prvej sérii mierne klesla. Jedenásť súťažných epizód si pozrelo v priemere 493-tisíc divákov, viac ako pol milióna divákov mali tri epizódy. Rekord si pripísalo finále, ktoré sledovalo až 613-tisíc divákov, čo bolo najviac z obidvoch sérií „pečenia“.

Aj druhú sériu doplnili dva špeciály, v ktorom si zmerali sily známe tváre. Jeden uviedla RTVS opäť pred Vianocami, no na druhý si diváci museli počkať až do Veľkej noci. Tento netradičný krok však RTVS vôbec nevyšiel, veľkonočný špeciál si pozrelo len 276-tisíc divákov.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, počet divákov je uvedený v cieľovej skupine 12+ v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Petra Tóthová #Pečie celé Slovensko #Jozefína Zaukolcová