Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bývalá herečka z najsledovanejších seriálov šokovala: Láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha, väčšina sa podriaďuje diablovi

Mária Bartalos ešte pred pár rokmi patrila k najvychytenejším herečkám, mala pred sebou hviezdnu kariéru. Po založení rodiny zavesila herectvo na klinec, aktuálne sa pasovala do úlohy motivátorky k životu s Bohom.

26.04.2023 10:28
mary bartalos, mária bartalos, mary, Foto:
Mary Bartalos sa rozlúčila s herectvom pred 5 rokmi. Návrat pred kamery neplánuje, chce motivovať k životu s Bohom.
debata (1)
Pravidlá mojej ženy Čítajte aj Katastrofálna sledovanosť: Takto si RTVS zdecimovala novú reláciu za pár týždňov

Bartalos sa nikdy netajila svojou kresťanskou vierou a otvorene o nej hovorila. Mladá žena sa rovnako netajila tým, že si chce skoro založiť rodinu, pretože v tom videla pointu bytia. To sa jej podarilo pred piatimi rokmi a dnes sa teší z dvoch synov. V tom čase rázne zavesila svoju výborne rozbehnutú kariéru na klinec. Bola jednou z hlavných hviezd seriálu Oteckovia, objavila sa v seriáli Kukučka alebo v mysterióznej dráme Petra Bebjaka Trhlina. Jej herecké začiatky sa datujú v seriáloch Panelák, Pod povrchom alebo Inšpektor Max.

HalfPrice Čítajte aj Po Primarku prichádza do Bratislavy ďalší módny reťazec: Ponúka svetové značky za šokujúco nízke ceny

Bývalá herečka je mimo obrazu niekoľko rokov, no zostala mimoriadne aktívne na sociálnych sieťach, kde ju sleduje až 185-tisíc ľudí. Práve tam sprostredkovala svojmu publiku svoje najnovšie posolstvo o svojej viere a novej životnej ceste.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Markíza potvrdila jesenné vysielanie tohto programu: Na obrazovky sa dostane úplne nová šou

„Dospela som k zmene, ktorá tu nastane a cítim sa povinná vám o nej dať vedieť. Tí, čo ma sledujete, viete, že som kresťanka. Budem úprimná a poviem vám, že dlho som sa modlila za to, čo s týmito sieťami, pretože už ma nebavia ako kedysi. Moja pozornosť sa preniesla úplne inam. A trvalo to síce dlhšie, ale riešenie prišlo. Ak tu mám naďalej byť, chcem, aby moja aktivita mala vyšší zmysel. Preto tu budem pre vás ako motivátor k životu s Bohom,“ začala svoje rozprávanie na sociálnej sieti.

pán prsteňov, Čítajte aj Najdrahší seriál sveta má obrovský problém: Asi len málokto ho zvládol dopozerať

„Aký naozaj je, z môjho pohľadu, nevychádzajúc zo žiadnej tradície či náuky, ale taký, akého som ho spoznala za posledné roky. Viackrát mi prišli veľmi pozitívne ďakovné správy ohľadom viery v Boha, ktoré ma utvrdzujú v tom, že je to z mojej strany správne a chcem to robiť. Neskutočne obdivujem tých, ktorí po celom svete motivujú k vzťahu s Bohom a robia to úžasne. Lebo menia ľudské životy a bojujú tak za dobro a pravdu. Preto chcem aj ja prispieť k tomuto veľkému dielu, čím je doba horšia, tým viac to potrebujeme,“ dodala.

Rozbuškou negatívnych komentárov bola reakcia Bartalosovej bývalého kolegu zo seriálu Oteckovia. Marián Mitaš sa jej opýtal, či láska ľudí rovnakého pohlavia je tiež láska?

Didier Stoessel, Dušan Švalek Čítajte aj Klasická televízia klesá, Voyo výrazne rastie. Prinesieme rekordný počet seriálov, hovoria šéfovia CME

„Od Boha určite nie. Boh má jasné stanovisko, po preštudovaní Biblie človek sám zistí, aké sú požehnania a odmeny od Boha, pokiaľ bude jeho nariadenia rešpektovať a aké sú kliatby v prípade, ak nie. Znie to možno tvrdo, ale svet je tvrdší a horší. Boh je záchrana pred tým všetkým. Ľuďom, ktorých stvoril, dal z lásky aj možnosť voľby, slobodu, aby spravili rozhodnutie, či budú počúvať na jeho slovo alebo sa podriadia diablovi. Väčšina ľudí podlieha tej druhej možnosti, niektorí bez toho, že by si boli toho vedomí,“ reagovala bývalá herečka.

televízia, ovládač Čítajte aj Vlani sme v televízii videli 2 milióny reklám. Ktorá bola najdrahšia a ktorú sme videli najčastejšie?

„Ak sa ľudia vo svojom živote trápia a riešia stále nejaké problémy, to nie je požehnanie, ani to, z čoho má Boh radosť. Ale ak je človek schopný si to uvedomiť a činiť pokánie a odovzdať sa pod Božie vedenie, vtedy je schopný Boh v nás konať, skutočne nás meniť a nasmerovať na cestu požehnania, zdravia, prosperity v každej oblasti a naplnených potrieb. Najmä tých, ktoré môže naplniť ako jediný len Boh. Človek môže nájsť skutočný zmysel života len v niečom, čo nás samotných presahuje a nie je závislé na našich emóciách a pocitoch, ktoré dokážu človeka manipulovať. Ale je udavačom objektívneho štandardu, podľa ktorého vieme jasne zadefinovať, čo je dobré a čo zlé. V opačnom prípade to bude len výplod našej fantázie, či zhluk rôznych názorov, z ktorých si vydedukujeme nejaký náš subjektívny názor na danú vec,“ dokončila myšlienku.

Pri niektorých komentároch bývalá herečka reagovala veľmi ofenzívne, keď sa jeden z diskutujúcich opýtal, ako by reagovala, kedy jej synovia oznámili, že sú homosexuáli. „Ja si myslím, že je treba zastaviť takých ľudí, ako ste vy, ale takto sú žiaľ nezastaviteľné. Lebo ste svoj život odovzdali (nevedome) miesto Boha satanovi. Nie je možné žiť dobrý život bez Boha. A ak si myslíte, že áno, presvedčte ma.“

Tvrdo reagoval aj moderátor Televízie ta3 Rastislav Iliev. „Milá Mária, neviem, čím ste si v živote museli prejsť, keď ste dospeli k názoru, že byť queer je božím trestom a slobodným rozhodnutím každého človeka, lebo nie je. Vy si naozaj myslíte, že inakosť/homose­xualita je voľba? Podriadenie sa diablovi či výplod fantázie? Že sme všetci gejovia, lesby či trans len z plezíru, hej? Že nás bavia posmešky a vyhrážky v rodinách, v školách či v práci? Podľa Instagramu vyzeráte spokojne, máte krásnu rodinu, skvelú kariéru. Čo poviete Vašim deťom, keď Vám oznámia, že sú LGBTI+? Budú zatratené Bohom? Spriahnu sa s diablom? Preboha, Mária, čo sa Vám stalo? Potrebujete pomoc?“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa R a s t o I l i e v (@rastoiliev)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Oteckovia #Mária Bartaloš