Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bratislava bude o pár rokov na nepoznanie. Panorámu zmení ultraštíhly mrakodrap a nové výškové veže

Hlavné mesto sa mení viac a rýchlejšie než kedykoľvek predtým a rastie do výšky.

23.01.2024 06:00
East Tower Foto:
Nová panoráma Bratislavy s 260 metrovým mrakodrapom doplneným druhým mrakodrapom s výškou 180 metrov.
debata (18)

Bratislavský downtown je považovaný za kolísku najzaujímavejších zámerov nielen v hlavnom meste, ale v celej krajine. Nové veže menia panorámu Bratislavy a bývanie v hlavnom meste posúvajú na novú úroveň.

Metropola sa mení viac a rýchlejšie než kedykoľvek predtým a rastie do výšky. Na nábreží Dunaja, na mieste niekdajšej industriálnej zóny, vyrástla celá moderná štvrť, ktorej dominuje prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower. Prekonať ho má nový mrakodrap s výškou až 260 metrov.

Výstavba nových veží pokračuje smerom k Mlynským nivám, ktoré sa menia na jednu z najrušnejších ulíc v širšom centre Bratislavy. Nové centrum Bratislavy by mala rozšíriť aj plánovaná premena na druhej strane Dunaja, ktorá by prepojila oba brehy rieky do jedného kompaktného celku.

Nové veže menia panorámu Bratislavy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Bratislavský downtown.
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Hľadanie osudovej lásky sa môže znova začať: Toto je nový televízny ženích Čas nádejí Čítajte aj Neporaziteľná RTVS naďalej valcuje: Jej nový seriál stále nevie prekonať Jojka ani Markíza

East Tower: Nový mrakodrap prekoná Eurovea Tower

Developer J&T Real Estate (JTRE) zvažuje pri moste Apollo postaviť ďalší mrakodrap East Tower, ktorý by s výškou až okolo 260 metrov a 73 nadzemnými podlažiami prekonal Eurovea Tower. Ten je v súčasnosti so 168 metrami najvyššou budovou na Slovensku. Nový ultraštíhly mrakodrap by sa tak stal pomyselnou vstupnou bránou do nového moderného centra Bratislavy.

Urbanistická štúdia East Tower Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Nová panoráma Bratislavy s 260 metrovým...

Ganz House: Butikový projekt v centre Eurovea City

Architektonicky zaujímavý projekt Ganz House ponúkne rezidencie s výhľadom na hrad a kancelárie najvyššieho štandardu v blízkosti dunajského nábrežia. Projekt má právoplatné stavebné povolenie, prípravné práce spojené so zabezpečením stavebnej jamy sa začnú začiatkom roka 2024. Dokončenie je naplánované na prvú polovicu roku 2026.

Vizualizácia projektu Ganz House Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Ganz House v Eurovea City...

Skypark: Projekt uzavrie najvyššia budova

Multifunkčný projekt rezidenčných a kancelárskych budov Sky Park sa dobudovaním štvrtej veže a najvyššej budovy ukončí. Sky Park Tower bude s výškou takmer 120 metrov jednou z najnovších dominánt Bratislavy. V projekte Sky Park bude piatou vežou a stane sa jeho poznávacím znamením. Zároveň bude posledným projektom architektonickej kancelárie Zahy Hadid na Slovensku.

Vizualizácia Sky Park Tower Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Sky Park Tower sa po dokončení zaradí medzi...

Portum Towers: Dvojica štíhlych veží v downtowne

Panorámu slovenskej metropoly v bratislavskom downtowne, v susedstve projektov Eurovea Tower a Sky Park, doplní dvojica štíhlych veží s výškou 99 a 117 metrov. Luxusný rezidenčný komplex Portum Towers vytvorí päť objektov, okrem dvoch veží aj tri nižšie budovy. Na pozemku sa už rozbehli stavebné práce dokončenie je plánované na rok 2027.

Rezidenčný projekt Portum Towers Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Panorámu Bratislavy doplní dvojica štíhlych...

Ister Tower: Sľubuje cenovo dostupnejšie bývanie

V susedstve Portum Towers vyrastie ďalší projekt Ister Tower, ktorý sľubuje cenovo dostupnejšie bývanie v širšom centre Bratislavy. Hlavnou dominantou bude 100 metrov vysoká veža, ktorú doplnia dva menšie apartmánové domy, polyfunkčná budova a hotel. Zahájenie výstavby je naplánované na prvú polovicu roku 2024, jej dokončenie o tri roky neskôr.

Ister Tower Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Ister Tower.

Millhaus: Mlynské nivy premení na pestrú štvrť

K výškovým budovám v širšom centre pribudne aj ďalšia veža, ktorá prispeje k premene bulváru Mlynské nivy na jednu z najrušnejších ulíc v širšom centre Bratislavy. Rezidenčný projekt s názvom Millhaus doplní takmer dokončenú kancelársku vežu The Mill. Projekt je už v štádiu realizácie, dokončenie je naplánované v roku 2026.

Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských...
Siebert Talaš Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských nivách v Bratislave.

Bottova: Štýlová veža doplní historický objekt

Na pozemkoch bývalého závodu Apollo vyrastie štýlová rezidencia so stupňovitým usporiadaním a zelenými terasami. Jeho súčasťou bude aj obnova bývalej zámočníckej dielne známej ako Design factory. Nová veža na Bottovej ulici bude podľa projektu umiestnená priamo nad ňou. So zámočníckou dielňou bude tvoriť kompaktný celok, ktorý zostane otvorený aj pre verejnosť.

Súťažné návrhy projektu Bottova Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Víťazný projekt medzinárodného tímu architektov...

Metropolis: Jedinečná silueta v tvare písmena „M“

Do bratislavského downtownu prinesie unikátny dizajn projekt Metropolis. Silueta budovy v tvare písmena „M“ je v susedstve výškových budov neprehliadnuteľná. Dve veže Metropolisu patria so svojimi 63 metrami k najvyšším v lokalite. Výstavba pomaly finišuje, ukončenie stavby je naplánované na prvý kvartál a kolaudácia na júl 2024.

Vizualizácia projektu Metropolis Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia terás v prémiových bytoch projektu...

Klingerka: Megaprojekt vytvorí novú mestskú štvrť

Bývalá nevyužívaná a zanedbaná priemyselná lokalita na hranici Starého Mesta a Ružinova sa mení na novú mestskú štvrť. Projekt Klingerka vytvorí prirodzený prechod medzi vznikajúcim novým centrom mesta a bývalou Klingerovou kolóniou. Na ukončenú prvú etapu výstavby nadväzuje projekt Klingerka II, ktorého zavŕšením bude vznik ucelenej mestskej štvrte. Dominantou sa stane 141 metrová administratívna veža, ktorá bude druhou najvyššou budovou Bratislavy. Projekt počíta aj s vybudovaním plánovanej električkovej trate spájajúcej Petržalku a Ružinov.

Vizualizácia projektu Klingerka Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia bratislavskej štvrti Klingerka.

Southbank: Prepojenie Petržalky s novým centrom Bratislavy

Nové centrum Bratislavy by mala rozšíriť aj plánovaná premena na pravej strane Dunaja, ktorá by prepojila oba brehy rieky do jedného kompaktného celku. Na území medzi Starým mostom, Mostom Apollo a Prístavným mostom na petržalskej strane Dunaja má v budúcnosti pribudnúť nová mestská štvrť. Projekt s pracovným názvom Southbank by sa mal začať realizovať v priebehu dvoch rokov po schválení zmeny územného plánu. Rozdelený bude do viacerých etáp na približne desať rokov.

Vizualizácie víťazného návrhu projektu Southbank Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky

Nové Lido: Nábrežná štvrť rozšíri centrum Bratislavy

Na pravom brehu Dunaja pribudne aj atraktívne miesto pre život, prácu a voľný čas. Nové Lido vznikajúce medzi Starým mostom a mostom Apollo doplní centrum Bratislavy a viaceré verejné priestory, vrátane troch veľkých parkov, centrálneho námestia a bulváru s novou električkovou traťou a cyklotrasami. Projekt je fáze prípravy a jeho dokončenie sa očakáva v roku 2030.

Projekt Nové Lido Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #developerský projekt