Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mlynské Nivy sa menia na pestrú štvrť. Na zanedbanom mieste vyrastie štýlová veža s bytmi

K výškovým budovám v širšom centre Bratislavy pribudne čoskoro nová štýlová veža.

15.11.2023 00:00
Immocap Millhaus Foto:
Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských nivách v Bratislave.
debata (2)

Bulvár Mlynské Nivy sa premieňa na jednu z najrušnejších ulíc v širšom centre Bratislavy. K výškovým budovám pribudne čoskoro ďalšia veža. Rezidenčný projekt s názvom Millhaus plánuje postaviť developer Immocap, ktorý tu dokončuje kancelársku vežu The Mill.

Immocap Kvarter Čítajte viac V Bratislave pribudne 1500 nízkoenergetických bytov. Investor ich postaví v horizonte 10 rokov

Projekt Millhaus je už v štádiu realizácie, pričom developer začal už aj s prvými fázami predaja. Dokončenie je naplánované v roku 2026. Do zóny, ktorá dlhodobo fungovala predovšetkým ako biznisová časť Bratislavy, prinesie okrem bytov aj verejné priestory a zeleň.

„Projekt túto lokalitu obohatí o kvalitné a dostupné bývanie a má ambíciu prispieť k tomu, aby sa Mlynské nivy premenili na pestrú štvrť, v ktorej pulzuje život aj mimo kancelárskych hodín,“ uvádza developer.

Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských... Foto: Immocap
Immocap Millhaus Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských nivách v Bratislave.

Millhaus prinesie na 19 podlažiach 151 bytových a apartmánových jednotiek, ktoré doplnia retailové a multifunkčné priestory v parteri. Rezidenti budú mať k dispozícii takmer 240 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach.

Súčasťou bude aj detské ihrisko a oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku. Nová veža dizajnom nadväzuje na okolitú zástavbu, jej autorom je architektonická kancelária Siebert + Talaš.

Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských... Foto: Immocap
Immocap Millhaus Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských nivách v Bratislave.

Immocap má v pláne postaviť šesť nových projektov, ktoré v hlavnom meste na trh s bývaním prinesú 1500 bytov v horizonte nasledujúcich desiatich rokov. Developer len nedávno predstavil podobu rezidenčného projektu na Bottovej, ktorý vznikne v symbióze s niekdajšou Design factory a prinesie aj kultúrny stánok. Ďalšími projektmi v príprave sú rezidenčný objekt Kvarter na Jégeho ulici, nový Istropolis na Trnavskom mýte či veža The Mill II na Mlynských nivách.

„Úspech, ktorý sme dosiahli na trhu s komerčnými nehnuteľnosťami, chceme teraz preniesť aj do oblasti bývania. Živé miesta sa musia skladať z viacerých, navzájom sa dopĺňajúcich funkcií. Predstavme si miesta, kde sa v správnom pomere stretáva bývanie, voľný čas, práca, kultúra. To všetko v rámci moderného verejného priestoru, navyše v inovatívnom, energeticky efektívnom prevedení, ktoré ľuďom šetrí peniaze,“ hovorí Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Immocap #developerský projekt #Millhaus