Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nové centrum Bratislavy rozšíri ďalšia štýlová budova. Pozrite sa, ako bude vyzerať

Návrh prestížneho ateliéru zvíťazil v medzinárodnej súťaži.

11.10.2023 06:00
Immocap Bottova Foto:
Víťazný projekt ponúka nové výhľady na Staré mesto, Karpaty a Zimný prístav.
debata (5)

Nové centrum Bratislavy doplní ďalšia rezidenčná veža z rúk prestížneho medzinárodného ateliéru. Architektonické štúdio CHYBIK + KRISTOF zvíťazilo v medzinárodnej súťaži developera Immocap na nový projekt v lukratívnej štvrti na Bottovej ulici.

Nový čas Čítajte aj Prelomové spojenie dvoch najčítanejších bulvárnych denníkov: Nový čas zmenil majiteľa

Víťazný návrh predstavuje štýlovú rezidenciu so stupňovitým usporiadaním a veľkými zelenými terasami. Poskytne nové výhľady na mesto a vďaka vzdialenosti od fasád susedných objektov aj želané súkromie. Jeho súčasťou bude aj obnova bývalej zámočníckej dielne známej ako Design factory, ktorá poslúži ako vstupná brána pre rezidentov a zároveň ako kultúrny stánok dostupný pre verejnosť.

Víťazný projekt medzinárodného tímu architektov... Foto: Immocap
Immocap ZSE Víťazný projekt medzinárodného tímu architektov CHYBIK + KRISTOF.

Nová veža na Bottovej ulici bude podľa projektu umiestnená priamo nad objektom zámočníckej dielne, voči ktorej je kreatívne pootočená o 45 stupňov. Zachovaním dielne zároveň vznikne priestor, ktorý bude plynulo prechádzať od ulice cez interiér do priľahlého urbánneho lesa.

S revitalizovanou pôvodnou zámočníckou dielňou bude zároveň tvoriť kompaktný celok, ktorý zostane otvorený aj pre verejnosť. Okolie dotvoria ďalšie priestory ako napríklad kaviarne, oddychové zákutia, galéria či amfiteáter.

Zachovaním zámočníckej dielne vzniká priestor... Foto: Immocap
Immocap Bottova Zachovaním zámočníckej dielne vzniká priestor na vytvorenie kultúrneho stánku, ktorý bude plynulo prechádzať od ulice, cez interiér do priľahlého urbánneho lesa.

„Máme radi zložité zadania. Zachovať a oživiť pôvodný historický objekt, spojiť ho s novým programom kvalitného bývania a splniť všetky parametre regulácie pozemku bola od začiatku úžasná výzva,” uviedol Michal Krištof z architektonického ateliéru CHYBIK + KRISTOF.

River Park Čítajte aj Hlavné mesto odkleplo pokračovanie River Parku. Namiesto planetária na nábreží pri Dunaji pribudne...

„Už keď sme pripravovali súťaž pre bývanie a pozdvihnutie celej zóny na Bottovej ulici, vedeli sme, že chceme priniesť projekt, ktorý bude nielen výrazným architektonickým prvkom v konkurencii okolitých stavieb, ale rovnako bude citlivo pracovať aj s historickým odkazom, ktorý v tejto lokalite nesie už len budova niekdajšej zámočníckej dielne.“ uviedol riaditeľ developerskej spoločnosti Immocap Martin Šramko.

Do medzinárodnej architektonickej súťaže bolo pozvaných šesť ateliérov. Pozrite si všetky súťažné návrhy:
Súťažné návrhy projektu Bottova Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Víťazný projekt medzinárodného tímu architektov...

Pozemok v širšom centre hlavného mesta je súčasťou bývalého závodu Apollo. Suterén továrne počas II. svetovej vojny slúžil ako protiletecký kryt. Ako memento doby na pozemku zostala už len zámočnícka dielňa z roku 1942. V nej bola neskôr paneláreň, stavebná montážna hala a sklad ZSE. Po rekonštrukcii v roku 2020 sa z nej stala Design factory.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Immocap #developerský projekt