Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Začína sa hokejový šampionát. Všetky zápasy odvysiela RTVS, k Valábikovi pribudne aj Gáborík

Hokejový ošiaľ vypukne 12. mája a potrvá do 28. mája.

11.05.2023 06:00
MS v hokeji 2023 vizuál Foto:
debata

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji patria každoročne k najväčším športovým sviatkom roka a sú dominantou športového vysielania. Hokejový ošiaľ vypukne už v piatok 12. mája. Atmosféru na štadiónoch vo Fínsku a Lotyšsku prinesie divákom v priamych prenosoch :Šport RTVS a Rádio Slovensko. Naša reprezentácia sa predstaví zápasom s Českou republikou už v prvý deň šampionátu.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Super správa pre televíznych fanúšikov: Vieme, aké seriály prinesie Markíza v roku 2024!

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov pričom v televíznom vysielaní ponúkne 34 priamych prenosov. Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom zo záznamu. Všetky zápasy bude možné sledovať naživo aj online na webe rtvs.sk.

„V lotyšskej Rige bude gro našej činnosti, keďže pokrývame najmä účasť slovenského tímu. Diváci, samozrejme, neprídu ani o zápasy z Tampere. Po skončení základných skupín sa náš štáb presunie do Fínska, kde, dúfajme, bude sledovať úspešnú cestu našich hokejistov za dobrým umiestnením,“ hovorí riaditeľ sekcie športu RTVS Ján Žgravčák.

logo, Markíza, JOJ, RTVS Čítajte aj Televízie si medziročne polepšili. Markíza si výrazne posilnila pozíciu trhového lídra
Maskotom MS v hokeji 2023 je opäť ježko Spiky,... Foto: RTVS
MS v hokeji 2023 maskot SPIKY Maskotom MS v hokeji 2023 je opäť ježko Spiky, ktorý mal svoju premiéru v roku 2021 na šampionáte v Bielorusku.

Komentátori, reportéri a analytici

Všetky zápasy bude v televíznom vysielaní sprevádzať hokejové štúdio Majstrovstiev sveta. RTVS ponúkne divákom priamo z dejiska aj vstupy expertného tímu. Divákom sa budú aj v tomto roku prihovárať Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný.

Komentátorského postu sa zhostia Pavol Gašpar a Marek Marušiak. Priamo z Fínska sa prihlásia aj reportéri Dominik Križ, Patrik Mitas a Tomáš Zagiba. Za Rádio Slovensko bude dianie v Tampere a Rige monitorovať trojica redaktorov: Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a Martin Balážik.

Zo štúdia v Mlynskej doline sa divákom prihovoria Oľga Konečná a Tomáš Košec, z pozície analytika Boris Valábik a Marián Gáborík.

Marián Gáborík a Boris Valábik, dvaja bývalí... Foto: Profimedia
Valábik, Gáborík Marián Gáborík a Boris Valábik, dvaja bývalí hokejisti a priatelia. Pripravujú spoločný podcast "Boris a Brambor", ktorý je nielen o hokeji. Spolu vstúpili aj do tanečnej súťaže Let's Dance.
sex/life Čítajte aj Definitívny koniec sexu na Netflixe: Seriál bez väčšej pointy to má nemilosrdne zrátané

Reportér medzi striedačkami

Prvýkrát na Majstrovstvách sveta získala RTVS aj pozíciu, ktorú diváci doteraz poznali skôr z prenosov NHL. Je to reportér medzi striedačkami, ktorý je v najtesnejšom možnom kontakte s tímom, a aj keď sa s jeho jednotlivými členmi počas zápasu rozprávať nemôže, tak si môže všimnúť a divákom oznámiť detaily, ktoré ostali prenosovým kamerám skryté. Slovenskú premiéru na tomto poste zažije Ondrej Rusnák.

Sprievodný program

Okrem hokejových zápasoch ponúkne aj bohatý sprievodný program, vrátane obľúbenej talkšou Richarda Lintnera Citronáda, ktorá bude každý deň počas trvania šampinonátu. Hneď po Citronáde dostane priestor základný spravodajský sumár dňa MS v kocke, ktorý ponúkne 30 minútový zostrih všetkých zápasov s originálnym komentárom a dozvedia sa všetky podstatné informácie z daného hracieho dňa.

vinczeová Čítajte aj Z Hitu roka sa hit nestal. Relácia za takmer milión skončila na okraji diváckeho záujmu

Novinkou bude relácia V kabíne. Ide o 15-dielny seriál z prostredia slovenskej hokejovej reprezentácie. Divákom predstaví prácu kustódov, masérov, trénerov a hráčov, ktorá často zostáva skrytá pred kamerami. Nielen športových fanúšikov zoberie tam, kam zvyčajne kamery nemôžu, ako vyzerá príprava na zápas, kto má aké rituály, aké občerstvenie uprednostňuje, kde sa nachádzajú tréneri, kedy chodia medzi hráčov a množstvo ďalších zaujímavostí.

Hokejová podstránka na webe

RTVS prinesie všetky podstatné informácie a hokejové vysielanie aj v online prostredí na webe rtvs.sk, kde pripravila špeciálnu hokejovú podstránku. Návštevníci na nej nájdu najnovšie aktuality zo šampionátu, štatistiky, tabuľky či program zápasov. Na webe bude možné tiež sledovať všetky zápasy, či už v priamom prenose alebo zo záznamu, a tiež zostrihy zo zápasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS Šport #MS v hokeji 2023