Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Super správa pre televíznych fanúšikov: Vieme, aké seriály prinesie Markíza v roku 2024!

Televízia Markíza sa vo veľkom chystá na rok 2024. Aké seriály chystá? Pripravuje sa nástupca megaúspešného Klamstva a nielen to!

11.05.2023 06:00
markíza, tv markíza, logo, Foto:
Televízia Markíza sa už pripravuje na rok 2024.
debata (1)
logo, Markíza, JOJ, RTVS Čítajte aj Televízie si medziročne polepšili. Markíza si výrazne posilnila pozíciu trhového lídra

Na začiatku roka 2023 televízia Markíza priniesla iba seriálové novinky ako Dunaj, k vašim službám, Mama na prenájom alebo Klamstvo, v roku 2024 to bude mix. Nielenže sa pripravuje veľkolepý návrat Druhej šance, ktorá sa predstaví s treťou sériou, diváci sa dočkajú aj nového seriálu, ktorý by mohol byť adekvátnym nástupcom Klamstva.

vinczeová Čítajte aj Z Hitu roka sa hit nestal. Relácia za takmer milión skončila na okraji diváckeho záujmu

Druhá šanca na jar 2022 dosahovala nadštandardné výkony, aké v tom roku nemal žiaden iný program. Prekonala Nemocnicu aj Priznanie, v priemere si každú zo šestnástich epizód pozrelo až 585-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom pri piatich epizódach pokorila dokonca 600-tisícovú hranicu.

Eurovea 2, vizualizácia, južné námestie Čítajte aj Nová Eurovea: Obľúbená dunajská promenáda sa mení. Pribudnú nové športoviská aj mestský bulvár

Druhá séria bola nemenej úspešná, hoci oproti jednotke o čosi klesla, no stále nemala konkurenciu na slovenskom trhu. Pravidelne jesennú sériu sledovalo viac ako 500-tisíc divákov a v cieľovke 12 – 54 tesne atakovala 10% sledovanosť.

RTVS :24 Čítajte aj Veľký návrat na obrazovky: V RTVS diváci uvidia bývalé tváre JOJ a TA3

V roku 2022 vznikli dve série, celkovo 32 epizód. Po megaúspechu prvej série sa okamžite začali pripravovať premiérové časti druhej série, ktorá sa vysielala počas jesene a skončila sa tesne pred Vianocami. Problémom je fakt, že Markíza si za rok minula svoj najsledovanejší seriál. Taliansky originál má v pláne vysielať tretiu sériu, avšak najskôr na jeseň 2023. Až následne bude možné adaptovať scenáre pre zahraničný trh. Preto Slovákov čaká vynútená a dlhá prestávka vo vysielaní.

top programy tv Čítajte aj Slovenské seriály sledujú státisíce divákov. Aprílové obrazovky si však podmanila zábavná šou

Klamstvo si túto jar podmanilo divákov. S prehľadom je najsledovanejším večerným programom a stabilne sa drží nad 7% ratingom. Ide však o uzavretú minisériu, ktorá vyvrcholí už o pár dní, presne 15. mája. Markíza preto nemôže s týmto formátom rátať v ďalšej sezóne.

Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova... Foto: TV Markíza
Silvia Majeská Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova Silvia Majeská.

Počas aprílového okrúhleho stola novinárov s vedením Markízy a Novy programová riaditeľka oboch staníc – Silvia Majeská – avizované spustenie brzdila.

„V súčasnosti už natáčame jeden nový seriál, ktorý sa dostane na obrazovky budúci rok a zároveň sme potvrdili výrobu tretej série Druhej šance. Seriál, ktorý teraz natáčame, je v duchu ako Klamstvo. Pri výbere predlohy sa však neorientujeme podľa nejakej konkrétnej krajiny, ale snažíme sa vyberať silný príbeh a zohľadňujeme aj to, či bol seriál pri adaptácii úspešný aj na iných trhoch. Toto sú parametre, ktoré zvažujeme,“ povedala Majeská v exkluzívnom rozhovore pre Mediaklik.

Celý rozhovor so Silviou Majeskou si budete môcť prečítať 15. mája na Mediakliku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Silvia Majeská #seriál Druhá šanca #televízna sezóna 2023/2024