Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svetová streamovacia služba ohlásila koniec: Čo to znamená pre slovenských divákov?

Streamovací gigant ohlásil najväčšie zmeny od svojho vzniku.

12.04.2023 19:43 , aktualizované: 21:02
hbo max, hbo, Foto:
HBO Max čaká koniec, vznikne nová streamovacia služba Max, ktorá bude kombináciou obsahu spoločností Warner Bros. a Discovery.
debata (2)
pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj Najväčší televízny prepadák Veľkej noci: Mal to byť divácky hit, RTVS dostala ľadovú sprchu

Streamovacia služba HBO Max bude čoskoro minulosťou a to ani nie po dvoch rokoch od svojho oficiálneho štartu. Gigant Warner Bros., pod ktorý patrí aj HBO totiž započal minulý rok najväčšiu fúziu svojho druhu so spoločnosťou Discovery, ktorá prevádzkuje vlastné televízie, ale aj online platformu Discovery+. Po novom vznikne úplne nový globálny hráč, ktorý veľkosťou predčí aj končiace HBO Max.

Barbie, Čítajte aj Najčudnejší film roka? Ani prvé zábery nedávajú šancu uhádnuť, o čom vôbec bude

V súvislosti s fúziou, nové vedenie odavizovalo obrie škrty a šetrenie vo výške takmer štyroch miliárd dolárov. Dotklo sa to celého sveta, kde HBO pôsobí. Stopku dostali lokálne produkcie HBO Europe, čoho následkom bol aj ich odpredaj konkurencii SkyShowtime. V ostatnom období z HBO Max viac obsahu mizne ako pribúda, kvôli čomu sa na službu kopí čoraz viac kritiky. Spoločnosť predala viacero vysielacie práva iným vysielateľom, čoho dôsledkom je odliv mnohých zvučných titulov.

maros-zilinka-clanok W Čítajte aj Exmoderátora Markízy už rieši generálna prokuratúra, jeho obeti za deň pribudlo vyše 110-tisíc sledovateľov

Vedenie zrušilo hotový film Batgirl za 90 miliónov dolárov. Do snímky sa mal vrátiť aj Michael Keaton ako Batman, film bol navyše takmer dokončený a pripravený do vysielania. Nečakanú stopku dostal po viacerých premietaniach u testovacích divákoch.

Súčasťou novej dohody je prebratie viacerých lokálnych pôvodných seriálov, ktoré vznikli pod hlavičkou HBO Originals a v minulých dňoch a mesiacoch boli stiahnuté z ponuky HBO Max. Ide o prevzatie 21 titulov a celkovo 168 epizód seriálov a šou. Po novom dostanú prevzaté seriály nálepku SkyShowtime Originals. Pre slovenské publikum je to o to dôležitejšia správa, že realizácie sa dočká úplne prvý slovenský seriál, ktorý vznikal pre HBO Max. Ide o novinku s názvom Víťaz.

hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Čítajte aj Toto bude bomba: Hra o tróny môže dostať seriál, ktorý by bol splneným snom

Čo nahradí HBO Max?

Nová streamovacia platforma sa bude volať Max a čoskoro bude spustená do celého sveta. Bude obsahovať nielen obľúbené tituly HBO, ale aj celého filmového a seriálového portfólia štúdia Warner Bros. a predplatitelia sa môžu tešiť aj na obsah spoločnosti Discovery. Bude to unikátne spojenie obsahov, ktoré neponúka žiadna iná streamovacia služba na svete.

HBO Max bude čoskoro minulosťou. Prichádza nová... Foto: Warner Bros. Discovery
max, hbo max, HBO Max bude čoskoro minulosťou. Prichádza nová streamovacia služba Max. Takto vyzerá nové logo.

Nová streamovacia služba Max odštartuje 23. mája v USA, pričom kompletne nahradí končiace HBO Max. Nástupnícka online služba sľubuje každý mesiac viac ako 40 nových filmov a seriálov.

Rebrandingom prejde, následne, po celom svete. Slovensko nie je výnimkou. V Európe sa premena rozbehne začiatkom budúceho roka.

Na tlačovej konferencii vedenie spoločnosti Warner Bros. Discovery zároveň oficiálne potvrdili vznik viacero seriálov. Zelenú dostal nový spin-off zo sveta Teórie veľkého tresku, Hra o tróny dostane ďalší hraný seriál s názvom A Knight of Seven Kingdoms, oficiálne je potvrdený vznik seriálu o Harry Potterovi. Rozširovať sa bude ponuka seriálov od DC Comics. Diváci uvidia hororové seriály Conjuring a IT. Nová služba Max sľubuje aj skoré uvedenie filmových blockbusterov.

Nová streamovacia služba Max bude domovom... Foto: Warner Bros. Discovery
max, hbo max, Nová streamovacia služba Max bude domovom svetových televíznych značiek.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Discovery #Warner Bros. #HBO #HBO Max #televízna sezóna 2022/2023