Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude bomba: Hra o tróny môže dostať seriál, ktorý by bol splneným snom

Ak by toto HBO nakrútilo, prekonalo by to všetky seriály zo sveta Hry o tróny.

11.04.2023 06:00
hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Foto:
HBO údajne uvažuje sfilmovať seriál plný drakov.
debata
posledné kráľovstvo, Čítajte aj Seriálový apríl: Dve veľké rozlúčky s týmito hitmi a jeden skvelý bonus

Televízia HBO sa netají tým, že ešte pred koncom pôvodného seriálu, začala pripravovať rôzne námety, z ktorých by mohli vzniknúť spin-off seriály. Paradoxom je, že v hre bolo viacero nápadov, no ani jeden sa doteraz nedostal k divákom. Prednosť napokon dostal nečakaný námet, ktorý nebol v pôvodnom zozname. Dnes ho diváci poznajú ako Rod draka. Tvorcovia pochopili, že najväčším ťahúňom príbehov zo Západozeme sú draky a rod Targaryenovcov. Prvá séria Rodu draka bola toho dôkazom.

Takto vyzerala prvá séria Rodu draka Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Rod draka sa vráti s druhou sériou v roku 2024.
TV programy Čítajte aj Klamstvo, Nemocnica alebo Dunaj? Diváci majú jasno, ktorý program je ich favoritom

Seriál prekonal všetky rekordy sledovanosti a diváci sa nevedia nabažiť príbehov tohto kontroverzného rodu. Pričom márne na realizáciu čakajú príbehy iných rodov a postáv, ktoré sa zrejme nikdy nedostanú na obrazovku. Hovorí sa, že fanúšikovia Hry o tróny sa môžu dočkať špeciálnej minisérie o Jonovi Snehovi, ktorý by ukázal jeho život po skončení pôvodného seriálu. Oficiálne HBO realizáciu ešte nepotvrdilo.

TV Prima prima plus, televízia, telka, televízor, Čítajte aj Vypínanie českých staníc pokračuje: Diváci tohto operátora si programy Primy nepozrú

Teraz prišla zaujímavá správa, že po úspechu Rodu draka hlad po drakoch je ešte väčší a svet Západozeme v sebe skrýva obdobie, ktorého sfilmovanie by bolo splneným snom každého pravého fanúšika. Zrealizovať seriálovú podobu by však bolo extrémne nákladné, vyzerá to tak, že HBO sa chce plesknúť vo vrecku a naliať rekordné sumy do potenciálneho seriálu.

druhá šanca, Čítajte aj Megaúspešná Druhá šanca smeruje do USA! Neuveríte, čo Američania spravia s hlavným hrdinom

HBO „aktívne diskutuje“ o nakrútení seriálu o Aegonovi I., legendárny panovník, ktorý dobyl Západozem po páde starej Valýrie, domova rodu Targaryenovcov. Aegon „Dobyvateľ“ Targaryen patrí k najdôležitejším postavám histórie Západozeme a celej knižnej predlohy z pera Georga R.R. Martina. Bola to práve táto postava, ktorá s obrovskou armádou, drakmi, komplikovanou rodinnou históriou zjednotila Sedem kráľovstiev a založila Železný trón.

Harry Potter a Dary smrti 1-2010 Čítajte aj Harry Potter sa vráti: Diváci sa dočkajú seriálovej verzie, podoba však prekvapí

Potenciálny seriál nemá ešte tím tvorcov, ale HBO momentálne hľadá scenáristu, ktorý by pomohol posunúť sériu vpred vo vývoji. Je tu šanca, že séria by mohla začať celovečerným filmom, ktorý by potom viedol k seriálu, ale plány sú v tomto bode stále nejasné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Game of Thrones #seriál Hra o tróny #seriál Rod Draka