Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízny október: Podarilo sa Druhej šanci prekonať Pečie celé Slovensko?

V analýze sledovanosti televízií sa dozviete, ktoré programy sa dostali do rebríčka TOP 10, ktoré spravodajské relácie mali najviac divákov, ktoré programy divákov nezaujali, a tiež trhové podiely slovenských televíznych skupín.

07.11.2022 06:00
Pečie  celé Slovensko Foto:
Ďoďo v šou Pečie celé Slovensko.
debata
Mrázik Čítajte aj Slovenské Vianoce v tieni vojny na Ukrajine: Dostane Mrázik a ruské rozprávky stopku?

Televízna sezóna bola v októbri v plnom prúde. Na začiatku mesiaca sa k veľkým nedeľným šou Česko Slovensko má talent a Tvoja tvár znie povedome pridalo aj Pečie celé Slovensko, skončila Výnimočná Nikol a Kriminálka Kraj, premiéru mal nový seriál Chatári a odštartovala spravodajská televízia JOJ 24.

Ktorým programom sa darilo najlepšie a ktoré si divákov nezískali? V analýze sa dozviete, ktoré seriály a šou sa dostali do rebríčka TOP 10, ktoré programy divákov nezaujali, ktoré spravodajské relácie mali najviac divákov, a tiež trhové podiely slovenských televíznych skupín.

druhá šanca, Čítajte aj Markizácke programy pomaly gradujú: Druhá šanca s Farmou vytvorili silný tandem

Druhá šanca suverénnym jesenným hitom

Jednoznačne najsledovanejším programom uplynulého mesiaca v rámci celého slovenského trhu sa stal dramatický seriál z lekárskeho prostredia Druhá šanca. Prvé miesta rebríčka sledovanosti obsadil so všetkými piatimi októbrovými epizódami v oboch hlavných cieľových skupinách. Maximum si pripísala deviata epizóda v pondelok 31. októbra, ktorá o obrazovkám pritiahla až 608-tisíc divákov v širšej cieľovej skupine 12+ so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti. V cieľovej skupine 12–54 to znamenalo vysoký rating 11,6 % a nadpriemerný trhový podiel 33,8 %. Takéto výkony nedosahuje v aktuálnej sezóne žiadny iný program.

Ďalšie seriály z produkcie Markízy

Utorkové večery patria túto jeseň štvrtej sérii Pána profesora, ktorý si s októbrovými epizódami pripísal priemerný rating 7,9 % a trhový podiel 24,1 %. Seriál prilákal k obrazovkám v priemere 347-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Svoju prvú sériu uzatvoril komediálny kriminálny seriál Výnimočná Nikol. Tri posledné epizódy odvysielané v októbri dosiahli priemerný rating 7,6 % a trhový podiel 23,0 %. V priemere ich sledovalo 355-tisíc starších ako 12 rokov. Výnimočnú Nikol vystriedala novinka Chatári. Prvú epizódu si pozrelo 389-tisíc divákov v cieľovej skupine 12+, v komerčnej cieľovej skupine 12–54 to znamenalo sledovanosť 6,0 % a podiel na trhu 20,7 %.

chatári, švidráňová, miezga, Čítajte aj Markíza a jej nový seriál Chatári: Bolestivo nevtipná vata bez pridanej hodnoty

Najúspešnejším titulom Jojky je Nemocnica

Televízia Joj aj naďalej boduje so seriálom Nemocnica, ktorý si drží prvenstvo počas utorkových aj štvrtkových večerov. Až šesť epizód prekonalo minulý mesiac pol miliónovú hranicu divákov, v priemere si osem októbrových častí pozrelo 496-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo znamenalo v cieľovej skupine 12–54 priemerný rating 7,5 % a podiel na trhu 24,2 %.

Statočným bojovníkom je naďalej Hranica, ktorá si v silnej konkurencii drží v pondelky a piatky svojich divákov. Deväť októbrových epizód sledovalo v priemere 346-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v komerčnej cieľovej skupine si pripísali priemerný rating 5,4 % a podiel na trhu 20,4 %.

kriminálka kraj, mitaš, kolesárová, Čítajte aj Jojka vyslyšala divákov. S Kriminálkou Kraj má nové plány

Kriminálka Kraj bude pokračovať

Na konci októbra dospela do finále jesenná novinka Jojky – Kriminálka Kraj z pera tvorcov Za Sklom. Osem októbrových epizód, ktoré vysielala v stredy v dvoch častiach za sebou, sledovalo v priemere 351-tisíc divákov v cieľovej skupine 12+ a dosiahlo priemernú sledovanosť 5,3 % a podiel na trhu 20,1 % v cieľovej skupine 12–54. Sledovanosť ťahali dole druhé z dvojporcie epizód. Hoci sa mal seriál uzavrieť, televízia sa napokon rozhodla, že bude pokračovať aj v ďalšej sérii.

Kriminálke Kraj konkurovala Markíza so svojou reality šou o chudnutí Extrémne premeny Slovensko. Štyri októbrové epizódy si v priemere nenechalo ujsť 358-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v cieľovej skupine 12–54 zaznamenala priemerný rating 7,1 % a trhový podiel 25,8 %. Najvyšší októbrový výkon dosiahla šiesta epizóda, ktorá si pripísala v rámci aktuálnej série rekordný rating 8,6 % aj trhový podiel 29,8 %, ktorý bol druhý najvyšší od štartu vysielania šou na jeseň 2017.

Darilo sa aj reality šou Farma, ktora je na obrazovkách Markízy už štrnásť sezón. V uplynulom mesiaci dosiahla priemerný rating 6,4 % a trhový podiel 24,7 % v cieľovej skupine 12–54. Najviac zabodovala v piatok 28. októbra 2022 s ratingom 8,1 % a trhovým podielom 26,0 %. Dianie na statku sledovalo v októbri priemerne 369-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Takýto úspech sa nepodaril žiadnemu slovenskému seriálu: Uvidia ho diváci v USA!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #TV TA3 #sledovanosť TV