Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obrovské televízne zmeny: HBO Max končí! Nahradí ho "iná" streamovacia služba

Tomu sa hovorí zvrat na poli streamovacích platforiem. Pričom na Slovensku HBO Max štartovalo začiatkom marca tohto roka.

09.08.2022 06:00
hbo max, hbo, Foto:
HBO Max sa čoskoro stane minulosťou, bude súčasťou novej streamovacej platformy.
debata (2)
markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

HBO Max patrí pod štúdio Warner Bros., ktoré v minulých mesiacoch ohlásilo najväčšiu televíznu fúziu posledných rokov. Zlúči sa s firmou Discovery, ktorá prevádzkuje po celom svete viacero televíznych staníc, ale aj streamovaciu platformu Discovery+. Výsledkom je nový hráč na trhu Warner Bros. Discovery. Prvé zmeny sa dotkli aj Slovenska, keď nové vedenie spoločnosti ohlásilo radikálne šetrenie vo výške troch miliárd dolárov, čoho dôsledkom bolo okamžité zastavenie produkcie lokálnych titulov v strednej a východnej Európe v rámci HBO.

Video
ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Poriadny šok! Najsledovanejšiu lekársku drámu sveta opúšťa hlavná postava

Práve HBO Europe bolo dlhodobo známe a priekopníkom v nakrúcaní zaujímavých seriálov a dokumentov, ktoré potom videl celý svet. Tomu je však koniec. Diváci neuvidia ani prvý slovenský seriál, ktorý vznikal pre HBO Max – Víťaz. Hotový produkt sa bude zrejme predávať iným televíziám. Ďalšou obeťou je aj veľkofilm Batgirl, snímku za takmer 100 miliónov dolárov nikto neuvidí, údajne pre jej vysokú nekvalitu.

V súčasnosti HBO Max čelí veľkej kritike, pretože z neho postupne potichu miznú viaceré seriály, filmy a dokumenty, čo sa pochopiteľne nepáči predplatiteľom. Dalo by sa očakávať, že po ohlásení vzniku novej streamovacej služby, ktorá bude kombináciou HBO Max a Discovery sa roztrhne vrece s novým obsahom. To sa stane, len si diváci budú musieť ešte počkať.

letuška, Čítajte aj Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Nová streamovacia služba, ktorá bude veľkosťou obsahu absolútnym konkurentom Netflixu a Disney+. Vedenie Warner Bros. Discovery ohlásilo príchod novej streamovacej platformy na rok 2023. Najprv odštartuje v USA, v nasledujúcich mesiacoch prerodom prejdú krajiny Latinskej Ameriky. Európu čakajú revolučné zmeny začiatkom roka 2024.

Nateraz nie je známe, ako sa bude nová služba volať, keďže obaja hráči sú synonymom silných značiek a nikto sa ich nechce vzdať. Aktuálne prebiehajú prieskumy, ktoré by mali v budúcnosti určite budúci názov nástupcu streamovacích služieb HBO Max a Discovery.

talent, česko slovensko má talent, Čítajte aj Jojka potvrdila prvé hviezdne hosťovanie v jubilejnom Talente! Do poroty si sadne...

Kým HBO Max je seriálovou a filmovou streamovacou službou, Discovery+ sa profiluje na životný štýl. Pod jej krídla patria stanice TLC, Food Network, Travel Channel, OWN, ale aj Eurosport. Po vzniku týchto dvoch hráčov vznikne unikátna služba, ktorá bude kombinovať hranú tvorbu, ale aj oddychové žánre a šport, čím vo viacerých smeroch predčí aj svojich najväčších konkurentov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Discovery #streamovacie služby #HBO Max