Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

Nová televízna sezóna 2022/2023 sa nezadržateľne blíži! Už začiatkom septembra slovenské televízia spustia nové vysielacie štruktúry plné premiérového obsahu. Svoju ponuku odtajnil aj trhový líder - televízia Markíza. Čo od septembra uvidíte?

08.08.2022 06:00
markíza, Foto:
Skupina Markíza spustí novú sezónu začiatkom septembra.
debata
Online, internet, dovolenka Čítajte aj Návštevnosť webov: Prvá päťka bez zmeny, Denník N vypadol z top dvadsiatky

Markíze počas najviac zarezonovali dva formáty a to ťažisková šou Let's Dance, ktorá sa na obrazovky triumfálne vrátila po piatich rokoch. Tvorcom sa podarilo z tejto šou spraviť veľký event plný skvelých účinkujúcich, tanečných čísiel a nechýbali ani emócie. Diváci to ocenili, keďže sa stala najsledovanejším zábavným programom jari. Absolútny hit prvých mesiacov tohto roka bola nová lekárska dráma Druhá šanca s Jánom Koleníkom. Práve obľúbený herec ovládol obrazovky Markízy a stal sa jej pilierom. Nielenže s prehľadom vyhral Let's Dance, z Druhej šance sa stal najsledovanejší seriál na trhu.

ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Poriadny šok! Najsledovanejšiu lekársku drámu sveta opúšťa hlavná postava

Nebolo to len o úspechoch, Markíza musela zniesť aj niekoľko programov, ktoré nenaplnili očakávanie. Najväčším prepadákom celej sezóny sa stala nová Lego Masters, najhoršie čísla má na konte Horná Dolná, výrazne menej sa darilo aj autorskej zábavnej šou 2 na 1. Navyše televízia oznámila koniec Oteckov, Hornej Dolnej a s najväčšou pravdepodobnosťou to majú zrátané aj Susedia.

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Takýto seriálový august tu ešte nebol! Prichádzajú absolútne televízne hity

Skupina Markíza na jeseň avizuje historicky najväčšiu zmenu vizuálu nielen Markízy, ale aj sesterských staníc. Zmeny sa dotknú samotného loga, menšie televízie dostanú variáciu, ktorá ich jasne prepojí s hlavným kanálom.

Video

Aké seriály čakajú divákov?

Markíza do novej sezóny prichádza s mimoriadne bohatou ponukou programov, ktoré v minulosti boli zárukou nadpriemernej sledovanosti. Po nie príliš vydarenej predchádzajúcej sezóne si musí vylepšiť skóre.

Trhový líder avizuje od septembra návrat seriálových vlajkových lodí. Druhá šanca sa predvedie v druhej sérii. V novej sezóne sa diváci opäť ocitnú na oddelení internej medicíny prestížnej Nemocnice Bezručova, kde sa budú stretávať s väčšinou obľúbených hrdinov z prvej série, doplnených novými zaujímavými postavami ďalších lekárov a nemocničného personálu, ktorých tajomstvá a zámery budú postupne odhaľovať.

Avengers Čítajte aj Marvel a jeho veľkolepé plány: Filmové megahity a úloha divákov? Priniesť miliardy

Po ročnej pauze sa vráti aj obľúbený seriál Pán profesor s Tomášom Maštalírom. Diváci si užijú už 4. sériu, nové postavy, nové príbehy a novú triedu.

Do vysielania smerujú aj úplné novinky. Veľkým seriálovým ťahákom bude nový netradičný kriminálno-komediálny seriál, pod ktorým je podpísaná spisovateľka Evita Twardzik. Hlavnú úlohu stvárni Táňa Pauhofová, ktorá sa predstaví v úlohe svojráznej Nikol, slobodnej matky troch detí, ktorá nikdy nedokončila školu, ale má nadpriemerné IQ. Vďaka náhode sa stane súčasťou vyšetrovacieho tímu, v ktorom nabúra všetky zabehnuté procesy.

Simona Salátová Čítajte aj Simona Salátová: Na Instagram som prišla s predstavou, že budem zverejňovať zábavné historky z manželstva

Ďalšou seriálovou novinkou sú Chatári. Je to komediálny seriál o výstrednej komunite úplne odlišných ľudí, ktorí majú spoločné len jedno – chalupa je ich koníčkom a dovolenkovým životným štýlom. V hlavných úlohách sa predstaví, napríklad, Diana Mórová, Marko Igonda, Zuzana Kubovčíková Šebová, Vlado Kobielsky, Braňo Mosný alebo Marta Sládečková.

V podvečernom slote, po skončení Oteckov, sa na jeseň neobjaví nový hraný seriál. Priestor dostanú premiérové Rodinné prípady.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023