Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Letuška dolietala! Teda aspoň v rámci druhej série. Streamovacia platforma HBO Max počas tohtoročnej jari konečne uviedla dlhoočakávanú druhú sériu hitu The Flight Attendant (Letuška) s Kaley Cuoco v hlavnej úlohe. Tá po skončení kultovej Teórie veľkého tresku zavesila Penny na klinec a vrhla sa do nových úloh, aby sa vymanila z dlhoročného zaškatuľkovania sa v humornej polohe a presvedčila divákov, že vie zahrať aj iné charakterové roly. Doteraz najúspešnejším projektom je práve Letuška, ktorá koncom roka 2020 príjemne prekvapila svojou prvou sériou.

04.08.2022 06:00
letuška, Foto:
Či bude tretia séria je otázne, hlavná hviezda chce pauzu.
debata
prey, predátor, Čítajte aj August na Disney+: Kultové značky predstavia nové seriály, pribudne aj poriadny krvák

Tvorcovia mali s druhou sériou poriadne veľa práce. Kým jednotka vychádzala z novely autora Chrisa Bohjaliana, nové pokračovanie už nie. Príbeh prvej série totiž vyčerpalo celú knihu. Scenáristi preto museli prísť s úplne novými, neotrepanými a originálnymi zápletkami, ktoré by plnohodnotne nadviazali na jej predchodkyňu a zároveň, aby to nebolo len bezduché vykrádanie knižnej predlohy. S pripočítaním pandémie sa tak na druhú sériu muselo pomerne dlho čakať, až dvadsať mesiacov, kým Cassie (Cuoco) opäť vtrhla na televízne obrazovky ako neriadená strela.

Dobrou správou je, že producentov na čele s Kaley Cuoco sa náročná úloha podarila. Pointa druhej série dokázala pokračovať v rozbehnutých príbehov z jednotky, no bolo badať, že občas sú niektoré postavy a s nimi súvisiace príbehy zbytočné a vtesnané do scenára nasilu, a to len preto, že účinkovali aj v prvej sezóne.

Simona Salátová Čítajte rozhovor Simona Salátová: Na Instagram som prišla s predstavou, že budem zverejňovať zábavné historky z manželstva

Dej najnovšej série sa oproti tej prvej posunul o rok, Cassie sa presťahovala z New Yorku do Los Angeles, aby sa dala bodku za celým svojím doterajším životom. Jej závislosť od alkoholu ju však stále prenasledovala, je to však boj na celý život. Zostala však informátorkou CIA a tak popri lietaní po celom svete ako letuška si plnila aj tajné úlohy. Všetko spočiatku vyzeralo idylicky. Hodila minulosť za hlavu, darilo sa jej nepiť, bola stabilná, jej mentálna kondícia bola na maxime. Našla si nový domov, nového priateľa, dokonca by sa dalo hovoriť o láske, v klasickej, ale aj tajnej práci sa jej darilo. Všetko nasvedčovalo tomu, že reštart sa podaril.

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Takýto seriálový august tu ešte nebol! Prichádzajú absolútne televízne hity
Druhá séria hitu Letušku s Kaley Cuoco Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Či bude tretia séria je otázne, hlavná hviezda...

Lenže idylka sa rýchlo začala rozpadávať, keď pri jednej z misií takmer zomrela pri výbuchu a zistila, že niekto sa za ňu vydáva a nemilosrdne vraždí a cieľom je aj ona. Jej umelo vybudovaný obláčik dokonalosti sa jej pod nohami rozplynul a ona veľmi tvrdo pristála na zemi. A k slovu sa dostala opäť jej nestabilná povaha, chúťky oprášiť jej niekdajšiu najlepšiu kamarátku – vodku. Samozrejme do všetkého išla bezhlavo, bez rozmyslu a ohrozovala nielen seba, ale aj svojich blízkych. Hoci vždy to myslela dobre, jej neriadené správanie vyrobilo problém.

survivor, Čítajte aj Markíza a jej najhoršia sezóna: Toto sa nikdy nestalo, aby stiahla až tri veľké šou

V priebehu dní sa jej všetko rozsypalo všetko pod rukami, vzťah, domov, obe práce a v pätách jej boli vrahovia. A nielen jej. V ohrození bola jej najlepšia priateľka so snúbencom. Aby toho nebolo málo, tak musela riešiť život svojho brata, ktorého manželstvo sa dostalo do slepej uličky a na scéne sa objavila aj ich chladná matka, ktorá mala s dcérou mimoriadne komplikovaný a chladný vzťah, čo bolo zdrojom ďalších mentálnych problémov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #HBO Max #seriál The Flight Attendant