Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s najväčším prepadákom tejto sezóny: Málokto by čakal, že to bude veľká šou

Markíza má na konci sezóny 2021/2022 obrovský problém. Najnovšia šou je totálny prepadák.

11.06.2022 06:00
lego masters, Foto:
Prvá epizóda Lego Masters dopadla v priazni divákov katastrofálne.
debata
JURASSIC WORLD DOMINION, Čítajte aj Toto rozhodne nie je dinosaurie šialenstvo! Jurský svet sa, našťastie, končí...

Lego Masters je formát, ktorý vytvorili spoločnosti Tuesday’s Child Television a The LEGO Group, debutoval v auguste 2017 vo Veľkej Británii. Odvtedy ho s obrovským úspechom adaptovalo už 16 vysielateľov naprieč Európou, USA, Austráliou aj Áziou, pričom táto česko-slovenská verzia je 17-tou v poradí. Formát aj jednotlivé jeho adaptácie celosvetovo distribuuje spoločnosť Banijay Rights.

Jej cieľom je nájsť toho najtalentovanej­šieho amatérskeho staviteľa LEGO na Slovensku a v Česku. Víťaz získa nielen finančnú odmenu 20-tisíc eur, ale aj neuveriteľné skúsenosti a intenzívny zážitok.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Úspech Jojky: Slovania sú na svetovej streamovacej službe, záujem majú aj ďalšie

Výzvy sú poskladané tak, aby sa každým kolom testovala zručnosť dvojíc. Diváci budú sledovať nielen ich súhru, ale aj technické a kreatívne schopnosti. Dôležitú úlohu zohráva náročnosť výzvy a správne načasovanie. Stavitelia si musia dôkladne premyslieť hneď niekoľko premenných – statiku, krehkosť a zároveň estetiku. Najskôr ide o to postaviť to najkrajšie dielo, ale druhou stránkou výzvy je deštrukcia.

Judita Gembická Čítajte aj Trojka si vie získať mladšieho diváka. Nie je len pre seniorov, hovorí jej šéfka Judita Gembická

Lego Masters je absolútna novinka na Slovensku a v Česku, dalo by sa očakávať, že divácka zvedavosť bude veľká. Nestalo sa. Prvá epizóda vysielaná počas ostatnej nedele totálne vybuchla. Výkon premiéry šou bol dokonca nižší ako začiatky Survivoru, o ktorom sa doteraz sa hovorilo ako o najväčšom prepadáku končiacej televíznej sezóny 2021/2022. Lego Masters Survivora prekonalo.

the resident, resident, doktori, Čítajte aj Môžete si vydýchnuť! Váš obľúbený lekársky seriál nekončí, nová séria sa blíži

V cieľovke 12 – 54 dosiahla prvá epizódy tragický 3,6% rating s trhovým podielom 11,5%. Pri obrazovkách sedelo iba 161-tisíc divákov. Survivor pri štarte dosiahol dokonca 5,4% sledovanosť s 17,6% podielom na trhu.

Keďže Lego Masters vzniká ako federálna verzia s Novou, tak je zaujímavé sledovať vývoj aj u našich susedov. Tam prvá časť takisto pohorela a je symbolom fiaska. Na Nove sedelo pri obrazovkách iba 253-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Lego Masters