Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka na jeseň: Návrat Talentu, totálny seriálový reštart a nová šou s Rozborilom

Televízia JOJ sa vo veľkom chystá na jeseň a štartuje novú sezónu 2021/2022. Zložením programu dáva jasne najavo, že dáva bodku za televíznou koronakrízou, teda časmi, keď sa tvorilo s výraznými hygienickými obmedzeniami. Aj na Slovensku sa stanice prispôsobili „novému normálu“ a dokázali nakrúcať svoje programy v područí pandémie, čo pre divákov znamená, že sa dočkajú počas jesenných mesiacov štandardnej televíznej ponuky plnej premiér!

12.08.2021 07:00
nemocnica, seriál nemocnica, nela pocisková,... Foto:
Hlavným ťahúňom v seriálovej tvorbe je novinka Nemocnica.
debata (3)

Vracia sa Talent s novou moderátorkou

Stanica v rámci novej sezóny staví na kombináciu zabehnutých formátov a atraktívnych noviniek, ktoré majú za cieľ zaujať, čo najväčší počet divákov a priniesli Jojke pozíciu jednotky na trhu. Na scénu sa vracia najúspešnejšia ťažisková šou. Sobotné večery budú patriť deviatej sérii televízneho hitu Česko Slovensko má talent. Šou sa vracia na obrazovky po dvoch rokoch. Pôvodne sa mala táto séria vysielať ešte počas minuloročnej jesene, avšak pandémia znemožnila prípravy a Talent „dostal“ nútenú pauzu.

Deviatu sezónu Jojka opäť pripravuje v spolupráci s českou Primou. Aj túto sezónu do porotcovskej stoličky zasadnú Diana Mórová, Marta Jandová, Jaro Slávik, Jakub Prachař. Šou však odštartuje s jednou novinkou! Televízia JOJ sa rozhodla, že oživí moderátorskú dvojicu novou ženskou tvárou. Voľba bola jasná. Po boku moderátora Davida Gránského sa objaví ostrieľaná moderátorka a úspešná influencerka Jasmina Alagič.

dobrý doktor, Čítajte aj Stále vie vháňať slzy do očí! Avšak zvládne to Dobrý doktor aj naďalej?

Nová šou s Vilom Rozborilom

V septembri uvedie aj novú veľkolepú šou s Vilom Rozborilom s názvom Dom snov. Diváci sa však nemusia obávať o osud dojemnej relácie V siedmom nebi, nakrúcanie nových častí pokračuje a televízia ich uvedie neskôr. Prednosť dostala nová zábavná šou, v ktorej sa obľúbený moderátor vráti ku koreňom svojej kariéry, do čias, keď v konkurenčnej televízii bol súčasťou dnes už legendárnych bláznivých reláciách.

Dom snov staví na kombináciu poriadnej zábavy, ale aj emócií. Pointou novej šou, ako názov naznačuje, bude súťaženie o vysnívané bývanie pre mladé páry. Tie sa „pobijú” o svoje vlastné bývanie v novopostavenom dome s kompletným zariadením, upravenou záhradou a vlastným pozemkom. Popri tom zažijú aj kopec prekvapení. Medzi ne patria aj zásnuby, výlety či rôzne súťaže, v ktorých si budúci manželia zmerajú svoje sily.

príbeh služobníčky, elisabeth moss, Čítajte aj Príbeh služobníčky chrstol všetkým vriacu vodu do tváre! Nová séria znova trafila do čierneho

Tri úplne nové seriály

Zaujímavosťou nadchádzajúcej televíznej jesene bude kompletný reštart seriálovej produkcie. Jojka spustí vysielanie výhradne nových formátov. Ťažiskovým seriálom bude Nemocnica, ktorá odštartuje už 24. augusta. Štart novej lekárskej drámy je nečakané skorý. Televízia nechce nechať nič na náhodu a nedať konkurencii šancu. Spustením Nemocnice koncom augusta chce dať novinke väčšiu šancu zaujať divákov, aby si vytvorili návyk skôr, ako Markíza spustí dlho očakávanú 4. sériu Sestričiek.

Nemocnica obsadí vo vysielacej štruktúre dva dni, teda utorky a štvrtky. Na mieste, kde ide každý deň o život, sa zdá, že nie je priestor na nič iné, a už vôbec nie na vlastné životy lekárov. Ale aj lekári sú iba ľudia, a tak sa často stane, že tam, kde nie je priestor pre osobné zlyhanie, také zlyhanie musí nevyhnutne nastať. Lekári v Nemocnici žijú svojou prácou na maximum a tak majú len málo priestoru na zoznámenie sa so životným partnerom mimo nemocnice. Preto často vznikajú vzťahy na pracovisku a ťahanie životných peripetií a vzťahových problémov priamo na oddelenie. V hlavných úlohách sa predstaví Nela Pocisková, Richard Autner, Marián Mitaš, Zuzana Kanócz, Anna Nováková, Dávid Uzsák, Noel Czüczor, František Kovár, Marek Majeský, Juraj Hrčka, Tony Porucha a ďalší.

Takto bude vyzerať Jojka na jeseň 2021! Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Novinkou v Talente bude moderátorka Jasmina...
Norman Reedus, the walking dead, Čítajte aj Toto bolo naozaj zlé! Zombíci tesne pred koncom seriálu predviedli katastrofálnu nudu

Ďalšou seriálovou novinkou bude Kriminálka Kraj. Jojka sa po úspechu Za sklom opäť vracia ku kriminálnemu žánru. Základom sú zločiny, ktoré vyšetruje fiktívna krajská kriminálka, ale rovnako aj jedinečný kraj, v ktorom sa všetky prípady stanú – Záhorie. Celý seriál je zameraný na naplnenie spravodlivosti a jednotlivé prípady otvárajú ťaživé témy, ktoré roky rezonujú v spoločnosti, no zmena k lepšiemu či riešenie problémov prichádza len veľmi pomaly. Ako každý kraj, aj tento bojuje so silnými predsudkami voči menšinám, slabej ochrane detí voči zneužívaniu, chýbajúcej rovnosti medzi pohlaviami aj ďalšími citlivými otázkami. Jednotlivé časti sa nesnažia moralizovať, len odhalením motívu a identity páchateľa poukázať na fakt, že sa nás tieto témy stále lokálne aj celospoločensky týkajú. V ústredných úlohách sa objaví Marián Mitaš a Jana Kolesárová.

Treťou seriálovou novinkou počas tejto jesene bude komediálny seriál Zlatá rybka, za ktorým tvorcovia úspešného rodinného seriálu Prázdniny. Čo sa stane, keď jeden obyčajný muž v strednom veku, ktorý žije v obyčajnej dedine a má obyčajnú rodinu, vyhrá 10 miliónov eur? Zaobstará sebe a rodine všetko, o čom kedy snívali? Vykašle sa na firmu, kde pracuje pod svojím švagrom za almužnu a už nikdy nepohne ani prstom? Možno by to tak Dodo všetko urobil, ale má to jeden háčik. Jeho tehotná žena Simona by šokujúcu správu o megavýhre kvôli svojej diagnóze nezvládla. Tajomstvo treba udržať až do okamihu, keď o zhruba dva mesiace porodí. Lenže v rodine, kde sa nikdy nič neutají, je to veľmi ťažké a podozrivému Dodovi sa to občas vymkne z rúk. V hlavných úlohách sa diváci môžu tešiť na Ľuboša Kostelného, Zuzanu Porubjakovú, Dušana Jamricha alebo Kristínu Greppelovú.

ellen pompeo, greys anatomy, Čítajte aj Tento seriál valcuje všetko, čo mu stojí v ceste...až na koronu! Nová séria nebola vôbec dobrá

Fanúšikovia obľúbenej šou o varení - Bez servítky - sa nemusia obávať! Na jeseň sa relácia vráti s druhou sériou a znova obsadí podvečerný slot počas každého pracovného dňa. Práve táto šou priniesla Jojke zvrat vo vývoji sledovanosti v podvečernom vysielacom pásme, v ktorom dlhodobo kraľujú konkurenční Oteckovia. Relácia o varení dokázala pôvodný seriál Markízy oslabiť a dokonca ho poraziť vo finále šiestej série na jar tohto roka. Na jeseň bude pokračovať s novými epizódami aj obľúbené Inkognito, politická relácia Na hrane, ale aj nadpriemerne sledované lifestylové magazíny – Nová záhrada, Na chalupe, ale aj Nové bývanie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #Jasmina Alagič Vrbovská #Bez servítky #seriál Nemocnica #Dom snov #seriál Kriminálka Kraj #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Zlatá rybka