Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potvrdené! Američania uvidia hviezdny seriál, ktorý nakrútila aj Markíza

Americká televízia ABC oficiálne potvrdila, že v novej sezóne uvedie vlastnú adaptáciu, ktorá sa u nás vysielala pod názvom Výnimočná Nikol.

22.05.2023 06:00
nikol, Foto:
Záber zo seriálu Výnimočná Nikol.
debata
Anka Žitná Čítajte aj Televízia TA3 má na krku ďalšiu sankciu. Týka sa znova už odídenej moderátorky

Počas zimy ABC potvrdila, že má v hľadáčiku francúzsky originál, ktorý by dostal americkú podobu. Cesta potenciálneho seriálu však bola ešte kľukatá, kým by sa dostala na obrazovku. Nakrútil sa najprv pilotný diel, ktorý musel prejsť cez testovacie publikum, ale posudzovanie vedenia, až napokon prichádza rozhodnutie, či dostane objednávku na prvú sériu. A aj to len na trinásť častí. Ak sa chytia vo vysielaní, je možné objednávku rozšíriť na klasických 22 epizód a prípadne až druhú sériu.

joj 24, Čítajte aj Jojka stratila dve dlhoročné tváre: Výrazný redaktor opúšťa obrazovky po 20 rokoch, smeruje do politiky

Výnimočná Nikol je slovenskou adaptáciou mimoriadne úspešného francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel. Dočkal sa viacero adaptácií v rôznych európskych krajinách. Svoju verziu natočila aj česká Nova. Televízia Markíza bola s výkonom svojho seriálu spokojná natoľko, že potvrdila produkciu druhej série.

dunaj, svarinská, Čítajte aj Markíza s Jojkou sú vyklepané z RTVS: Právom sa obávajú, že ich nikto nebude pozerať

Hlavnej úlohy sa v slovenskej verzii bravúrne zhostila Táňa Pauhofová. Tá v seriáli stvárňuje Nikol Tichú, slobodnú matku troch detí, ktorá síce nikdy nedokončila ani strednú školu, ale má nadpriemerne vysoké IQ 160 a v sebe hlboko zakorenený zmysel pre morálku. Zároveň sa riadi heslom „čo na srdci, to na jazyku“, čo ju zaťahuje do veľkého množstva konfliktných, ale aj komických situácií. Ako sa z obyčajnej upratovačky stane dôležitou posilou policajného zboru?

vinczeová Čítajte aj Hit roka prišiel o polovicu divákov. A čaká ho ešte väčšia konkurencia ako Dunaj či Nemocnica

„Americkú Nikol“ stvárni herečka Kaitlin Olson, známa z viacerých komediálnych seriálov (The Mick, Hacks). Jej policajného parťáka si zahrá Daniel Sunjata (Manifest, Echoes, Diabol nosí Pradu). Policajnú vyšetrovateľku, ktorú u nás stvárnila Dominika Morávková, v USA prevezme herečka Javicia Leslie. Tá sa nedávno preslávila ako seriálová Batwoman, pričom išlo o prvý LGBTI+ superhrdinský seriál vôbec. Sekundovať jej bude herec Deniz Akdeniz. Ten ukázal svoj talent v dvoch sériách hitu Letuška (The Flight Attentand) spolu s Kaley Cuoco.

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte aj Superlacný reťazec prekvapuje. Najnovšiu predajňu otvorí v chudobnom regióne

Nateraz ešte nie je jasné, či americká verzia sa dostane na obrazovky už na jeseň 2023 alebo až na jar 2024 vzhľadom na fakt, že aktuálne v USA prebieha štrajk scenáristov a celý zábavný priemysel je paralyzovaný. Ak sa scenáristi, televízie a štúdia nedohodnú v najbližších týždňoch, neodštartuje celá sezóna 2023.

Takto vyzerá markizácky seriál Výnimočná Nikol Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Nový seriál Výnimočná Nikol bude mať premiéru...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Výnimočná Nikol