Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hit roka prišiel o polovicu divákov. A čaká ho ešte väčšia konkurencia ako Dunaj či Nemocnica

Sledovanosť zábavnej retro šou sa prepadla na doposiaľ najnižšie čísla.

18.05.2023 06:00
vinczeová Foto:
Moderátor Hitu roka Ján Žgravčák s glosátormi Adelou Vinczeovou, Mariánom Leškom a Michalom Kubovčíkom.
debata

Tohtoročná novinka Hit roka doposiaľ nedosahovala vysokú sledovanosť, no posledná epizóda odvysielaná vo štvrtok 11. mája sa prepadla do hlbokého podpriemeru. Počet divákov prvýkrát klesol pod 100-tisícovú hranicu.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Čítajte aj RTVS na vrchole rebríčkov sledovanosti: Hokejový šampionát láka k obrazovkám Športu státisíce divákov

Na najzaujímavejšie udalosti roku 2011 si s moderátorom Jánom Žgravčákom spomínala trojica glosátorov v zložení Adela Vinczeová, Marián Leško a Michal Hudák spolu s hostkami Kristínou Tormovou a Tinou. Pozrelo si ju len 99-tisíc divákov a Jednotka zaznamenala podpriemerný podiel na trhu 5,8 %. Predošlú epizódu sledovalo 4. mája raz toľko divákov (201-tisíc) a Jednotka mala v čase vysielania podiel na trhu 11,1 %.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Zábavnú retro reláciu Hit roka, ktorá pripomína najväčšie udalosti počas tridsiatich rokov od vzniku Slovenskej republiky v roku 1993, uviedla Jednotka na obrazovky začiatkom roka. Najviac divákov mala prvá časť, ktorú si pozrelo 390-tisíc divákov. Doposiaľ bolo odvysielaných 19 z 25 častí, ktoré si v priemere pozrelo 223-tisíc divákov pri podiele na trhu 10,9 %. Prvá epizóda Hitu roka dosiahla podiel na trhu 18,4 %. Komerčné televízie konkurujú seriálmi Dunaj, k vašim službám a Nemocnica, ktoré k obrazovkám pritiahnu aj dvakrát toľko divákov.

joj 24, Čítajte aj Jojka stratila dve dlhoročné tváre: Výrazný redaktor opúšťa obrazovky po 20 rokoch, smeruje do politiky

V repríze viac divákov ako pri premiére

Paradoxne, pri poslednej odvysielanej epizóde mala viac divákov ako štvrtková premiéra jej repríza, ktorú uvádza Jednotka v sobotu neskoro večer. Pozrelo si ju až 154-tisíc divákov a Jednotka mala podiel na trhu 16,4 %.

Sobotným reprízam sa darí už od začiatku relácie. Divácky úspešné Záhady tela a Neskoro večer udržia divákov pri obrazovkách a reprízu Hitu roka si pozrie okolo 150-tisíc divákov. Menej ako 100-tisíc divákov mala repríza len trikrát, a to vtedy, keď RTVS namiesto tradičného sobotného programu vysielala Slnko v sieti, Krištáľové krídlo a referendové štúdio. Doposiaľ bolo maximom reprízových vydaní Hitu roka až 204-tisíc divákov pri epizóde odvysielanej 4. februára.

streamovacie služby Čítajte aj Streamovacie služby už využíva 1,3 milióna Slovákov. Najobľúbenejšie sú tieto štyri

Dnešná, už dvadsiata epizóda Hitu roka bude venovaná roku 2012. S moderátorom Jánom Žgravčákom bude na najväčšie momenty roka spomínať trojica glosátorov v zložení Dominika Kavaschová, Jozef Vajda a Michal Kubovčík. Hosťami budú Veronika Velez Zuzulová a Ego. Relácia bude prvýkrát čeliť hokejovému šampionátu, ktorý bude pokračovať duelom našich reprezentantov so Švajčiarskom, a po skončení bude nasledovať šou Richarda Lintnera Citronáda.

geissenovci, Čítajte aj Mladé Geissenky by sa utopili aj v napršanej mláke, Carmen zmordovalo víno: Ako sa rozlúčia so Slovenskom?

Televízie Markíza a Joj vo štvrtok do silnej konkurencie hokeja nenasadia svoje seriály Dunaj, k vašim službám a Nemocnicu, ale odvysielajú reprízy filmov. Markíza divákom ponúkne evitovku Všetko alebo nič a Jojka katastrofický film More v plameňoch. Televízia Markíza mení svoj program aj v piatok, kedy večer čaká našich hokejistov zápas s Kazachstanom. Namiesto Ruže pre nevestu uvedie film Diabol nosí Pradu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť TV #Hit roka