Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec sveta sa blíži: A Netflix ukáže, ako bude vyzerať. Je ešte nejaká nádej?

Seriálový fenomén smeruje k svojmu definitívnemu koncu!

28.04.2023 06:00
manifest, Foto:
Manifest sa rozlúči s fanúšikmi 2. júna na Netflixe.
debata
nakupovanie Čítajte aj Pamätáte sa na skrachované Hypernovy? Ožijú pod novou značkou. Tešiť sa môžu tieto mestá, Bratislava má smolu

Toto leto na Netflixe bude v znamení veľkej rozlúčky. V júni dorazí posledných desať epizód seriálového hitu Manifest. Streamovací gigant si zvolil mimoriadne trefný a symbolický dátum spojený s celou mytológiou seriálu. Presne 2. júna si budú môcť fanúšikovia pozrieť, ako sa skončí najväčší seriálová záhada posledných rokov. Dátum sa zhoduje s dátumom smrti, ktorému sa snažia pasažieri letu 828 celé roky zabrániť.

Cinema City VIP Čítajte aj Bratislava získa svoj prvý megaplex: Návšteva kina vstupuje do novej éry zážitkov

Prvé zábery sľubujú vybičovaný boj o budúcnosť celého sveta. Keďže sa celá zápletka rozpletá, až teraz sa ukázalo, čo tvorcovia chceli počas štyroch sezón svetu odkázať – rúti sa do záhuby. A práve pasažieri letu 828 majú byť tí, ktorí tomu všetkému majú zabrániť. Podarí sa im to?

Pravidlá mojej ženy Čítajte aj Katastrofálna sledovanosť: Takto si RTVS zdecimovala novú reláciu za pár týždňov

Prvá polovica rozlúčkovej, štvrtej série, ktorá dorazila v novembri minulého roka sa skončila tým, že Zeke použil svoje empatické schopnosti na záchranu Calovho života, pričom obetoval svoj vlastný. Angelina medzitým absorbovala zafír a vyšla z kostola vyzerajúc ako predzvesť apokalypsy.

Po tom, čo Angelina rozpútala ničivú sopečnú trhlinu, druhá časť nájde pasažierov, ktorí čelia prísnej kontrole vo svete poháňanom nenávisťou, ktorí už nemôžu slobodne riešiť svoje vlastné volania bez neustáleho dohľadu bezohľadného registra 828. Záhadná nehoda prináša hrozivé varovania v biblickom meradle, ktoré ešte viac ohrozia prežitie všetkých cestujúcich.

the witcher, zaklínač, Čítajte aj Hit od Netflixu sa otrasie v základoch: Takto vyzerá posledná séria s hereckou hviezdou

Keď Michaela smúti za svojím zosnulým manželom Zekom, jej cesty sa znova spoja s jej starou láskou Jaredom, aby našli nové metódy na vyšetrovanie záhadných volaní. Medzitým sa Ben a Saanvi pokúšajú spolupracovať s orgánmi registra, čo vedie len k strašným výsledkom pre cestujúcich. Navyše, mytologická udalosť reaktivuje Calovu jazvu nabitú zafírom a ponúka tak iskierku nádeje pre pasažiérov letu 828, že prežijú rýchlo sa blížiaci dátum smrti. Ale Angelinine schopnosti naďalej spôsobujú zmätok, ktorý vedie k boju medzi dobrom a zlom až do ich posledného dňa.

mary bartalos, mária bartalos, mary, Čítajte aj Bývalá herečka z najsledovanejších seriálov šokovala: Láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha, väčšina sa podriaďuje diablovi

Pôvodne seriál vysielala televízia NBC, tá seriál zrušila po troch sériách, pre nízku sledovanosť v lineárnom vysielaní. Lenže seriál valcoval na streamovacích platformách, čo televízii príliš nevyhovovalo a nevedela vykryť finančné straty.

Problémom Manifestu bol fakt, že tvorcovia jasne povedali, že potrebujú šesť sérii na to, aby kompletne vyrozprávali celú pointu záhadného príbehu. NBC im tieto plány prekazila presne v polovici. Nastali mesiace bojov o odkúpenie celého projektu. Až po zrušení sa ukázalo, že tento seriál má obrovskú divácku základňu, čo sa potvrdilo aj Netflixu, ktorý uviedol všetky série naraz. Napokon, keď nádeje na záchranu takmer zhasli prišlo rozhodnutie, že streamovací gigant Manifest predsa len odkúpi a dá mu náležitý záver v podobe až 20-dielnej štvrtej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Manifest