Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte sa na skrachované Hypernovy? Ožijú pod novou značkou. Tešiť sa môžu tieto mestá, Bratislava má smolu

Schátrané prevádzky Hypernovy prejdú prestavbou a modernizáciou.

28.04.2023 06:00
nakupovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Staré priestory zaniknutého obchodného reťazca Hypernova prejdú modernizáciou. Na novodobé retailové parky ich premení vo viacerých mestách spoločnosť 365.invest.

Cinema City VIP Čítajte aj Bratislava získa svoj prvý megaplex: Návšteva kina vstupuje do novej éry zážitkov

„Oživujeme schátrané miesta bývalých priestorov Hypernovy a skvalitňujeme verejné priestory, ktorým dodáme „nový dych“. Miestnym obyvateľom chceme priniesť rozmanitosť obchodných prevádzok a vytvoriť pre nich miesto, kde nájdu všetko potrebné na uspokojenie svojich nákupných potrieb,“ hovorí Norbert Kuklovský zo spoločnosti 365.invest.

Retail park Storia v Rovinke.
Storia Rovinka, pr, nepouzivat Retail park Storia v Rovinke.

Retail parky Storia sa nachádzajú v blízkosti sídlisk a obytných zón. Zákazníci si v nich vybavia všetky nevyhnutné nákupy na jednom mieste. Nájdu v nich obchody s potravinami, drogériou, lekárne, ale aj domáce potreby, kvetinárstvo, hračkárstvo, obuv či medzinárodné značky obchodov s oblečením, a tiež kaviarne alebo reštaurácie.

HalfPrice Čítajte viac Po Primarku prichádza do Bratislavy ďalší módny reťazec: Ponúka svetové značky za šokujúco nízke ceny

„Názov je odvodený z anglického slova „store”, ktoré sa spája s obchodom či uskladnením tovaru. Storia tiež môže evokovať ,príbeh', čomu napovedá aj prepojenie s ďalším anglickým slovom ,story'. Ide tak o akúsi fiktívnu krajinu, do ktorej človek príde nakúpiť a nájde v nej vždy všetko, čo potrebuje,“ vysvetľuje Kuklovský význam novej značky.

Retail parky Storia vyrastú na miestach... Foto: Storia
Storia Retail parky Storia vyrastú na miestach bývalých prevádzok Hypernovy.

Prestavbou bez výraznejších stavebných zásahov prejdú priestory Hypernovy v Pezinku, Ružomberku, Lučenci či Nových Zámkoch. Zákazníci z menších miest si v nich nájdu známe obchody a služby pod jednou strechou.

Pod novou značkou Storia sa už od začiatku roka predstavilo sedem retailových parkov. Nachádzajú v Trnave, Leviciach, Rovinke, Myjave, Žiari nad Hronom a dva v Šamoríne. Koncept predajní so samostatným vstupom z exteriéru ponúka rýchlu a jednoduchú alternatívu nakupovania. Súčasťou každého retailového parku je aj vonkajšie bezplatné parkovisko.

Retail park Storia v Leviciach.
Storia Levice, pr, nepouzivat Retail park Storia v Leviciach.

Vo štvrtok 27. apríla k nim pribudlo aj novootvorené nákupné centrum v Pezinku, ktoré je už ôsmym retailovým parkom pod značkou Storia. Na ploche viac ako 5000 m2 ponúka 7 obchodných prevádzok, vyše 140 parkovacích miest aj chodník pre peších. Zákazníci v ňom nakúpia potraviny, módu, potreby pre domácnosť alebo lekárenský sortiment.

Retail park Storia v Pezinku. Foto: Storia
Storia Pezinok Retail park Storia v Pezinku.
Retail park Storia v Pezinku. Foto: Storia
Storia Pezinok Retail park Storia v Pezinku.

Podľa vzoru Pezinku bude spoločnosť 365.invest modernizovať aj ďalšie priestory, o ktorých už prebiehajú rokovania. Hypernova mala u nás celkovo 22 pobočiek, zo Slovenska definitívne odišla v roku 2018.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obchodné reťazce #developerský projekt #Storia