Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ultra tesný boj Markízy a Jojky: Rozdiely medzi seriálmi sú minimálne, záleží na každom divákovi

Utorkový večer bol v znamení boja medzi Nemocnicou a Dunajom. Rozdiel medzi oboma hitmi je čoraz menší. Pomaly, ale iste sa kryštalizuje trend vývoja sledovanosti.

19.01.2023 06:00
mama na prenájom, Foto:
Novému dennému seriálu Mama na prenájom sa, zatiaľ, darí. Je jednotkou na trhu.
debata
Survivor 2023, survivor, Čítajte aj Drsný návrat reality šou: Pozor! Tentokrát ju neuvidíte priamo v televíznom vysielaní!

Kým Dunaj, k vašim službám začína klesať, Nemocnica začína naberať divákov. Markíza však s utorkovou epizódou ešte vyhrala v komerčnej cieľovke 12 – 54, no rozdiel medzi ňou a Nemocnicou sa už poriadne scvrkol. V celkovom publiku Jojka jasne potvrdila status jednotky na trhu. Dunaj, k vašim službám a Mama na prenájom sa aj v utorok, 17. januára 2023, v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 stali najsledovanejšími nespravodajskými programami dňa.

Slovensky rozhlas Čítajte aj Ďalšia zmena v RTVS. Končí šéf Rádia Slovensko, viesť ho bude známy moderátor

Tretia epizóda rodinnej ságy Dunaj, k vašim službám si pripísala prvenstvo v cieľovej skupine 12 – 54 s dosiahnutým ratingom 6,9% a trhovým podielom 22,2%. Celkovo pritiahla k obrazovkám 391-tisíc divákov starších ako 12 rokov a v čase vysielania zasiahla až 571-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Oproti druhej epizóde Dunaj stratil až 71-tisíc divákov. Nemocnica na Jojke v rovnakej cieľovke uhrala 6,6% rating s trhovým podielom 21,2%. Rozdiel medzi Dunajom a Nemocnicou bol teda iba 0,3% ratingu a jeden percentuálny bod v trhovom podiele.

Seriál Dunaj, k vašim službám na Markíze! Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber z markizáckeho seriálu Dunaj, k vašim...
nemocnica, Čítajte aj Spraví Jojka rázny krok? Hviezda Nemocnice mieri do Let's Dance. Bude to jej koniec?

Utorková premiérová epizóda Nemocnice pritiahla k obrazovkám až 440-tisíc divákov, zasiahla 556-tisíc divákov, čím značne predbehla konkurenciu.

Podvečernú sériu víťazstiev aj naďalej ťahá rodinný seriál Mama na prenájom, ktorého siedma epizóda zaznamenala rating 6,6% a trhový podiel 25,2% v cieľovej skupine 12 – 54. Zaujala 368-tisíc divákov pri obrazovkách s dosahom až na 499-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

RTVS / Rozhlas a televízia Slovenska / Čítajte aj Personálne otrasy v RTVS nemajú konca: Bývalý novinár a neúspešný politik je riaditeľom nových médií

Hlavná konkurencia Mamy na prenájom – šou Bez servítky, v cieľovke 12 – 54 v utorok uhrala 5,4% rating s trhovým podielom 20,4%. Celkovo pri obrazovkách sedelo 327-tisíc divákov. Kým v mladšom publiku má výraznejšie navrch nový markizácky seriál, v celkovom publiku sa rozdiel medzi Markízou a Jojkou opäť zmenšuje, iba o 41-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Mama na prenájom #seriál Dunaj k vašim službám