Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia zmena v RTVS. Končí šéf Rádia Slovensko, viesť ho bude známy moderátor

V manažmente Ľuboša Machaja dochádza k ďalším personálnym zmenám.

18.01.2023 13:30
debata (1)
Novým intendantom Rádia Slovensko sa stal Roman... Foto: RTVS
Roman Bomboš Novým intendantom Rádia Slovensko sa stal Roman Bomboš.
Ľuboš Machaj Čítajte rozhovor Ľuboš Machaj: Rokovania o náhrade koncesií sú turbulentné. Nechceme len kúriť a svietiť

V manažmente RTVS nastala ďalšia zmena. Vedením Rádia Slovensko bol od 4. januára poverený dlhoročný moderátor a hudobný redaktor Slovenského rozhlasu Roman Bomboš, ktorý na pozícii nahradil Milana Urbaníka.

„S novým intendantom Rádia Slovensko Romanom Bombošom sa v najbližšom čase chceme zamerať na posilnenie obsahu v dennom vysielaní a jeho prepojenia s nadčasovou hudbou,“ uviedol programový riaditeľ rozhlasovej časti RTVS Ľuboš Černák. „Roman sa však moderovania úplne nevzdáva, minimálne príležitostne sa za mikrofónom objaví,“ dodal Černák.

Roman Bomboš Čítajte rozhovor Nový šéf Rádia Slovensko: Hýbeme s moderátorskou základňou a meníme aj hudobný profil
Video

Roman Bomboš pracuje v Slovenskom rozhlase od roku 1995, okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií. Je päťnásobným držiteľom ocenenia Hudobný redaktor roka a laureátom ďalších novinárskych cien. Počas svojej takmer tridsaťročnej kariéry pripravil a odmoderoval tisícky programov a podujatí. Od roku 2014 je scenáristom vedomostnej šou Čo ja viem. V epizódnej role sa po boku Georga Clooneyho a Nicole Kidman objavil aj v svetovom blockbusteri Peacemaker.

Patrik Herman Čítajte rozhovor Patrik Herman: Na obrazovku sa čoskoro vrátim, diváci RTVS sa môžu tešiť na novú reláciu

Milan Urbaník bol na čele Rádia Slovensko od novembra 2017. Počas pôsobenia bývalého generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka na pozícii nahradil Michala Dzurjanina, ktorý postúpil na riaditeľa programových služieb Slovenského rozhlasu, kde nahradil Vincenta Štofaníka. Ten sa v novom manažmente Ľuboša Machaja stal programovým riaditeľom televíznej časti RTVS.

Urbaník pred nástupom do RTVS pôsobil ako moderátor a šéfredaktor Rádia Frontinus, tvorca a moderátor rannej šou Kokoriko Fun Rádia, ako aj moderátor niekoľkých televíznych projektov v RTVS a TV JOJ. Neskôr bol programovým riaditeľom Rádia Okey, generálnym riaditeľom Rádia HEY! a programovým riaditeľom Anténa Hitrádio. RTVS s ním plánuje pokračovať v spolupráci, jej detaily chcú priblížiť neskôr.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #personálne zmeny #Rádio Slovensko