Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Personálne otrasy v RTVS nemajú konca: Bývalý novinár a neúspešný politik je riaditeľom nových médií

Od 15. januára 2023 sa novým riaditeľom sekcie nových médií RTVS stáva Pavol Pavlík. Vo funkcii nahradil Matúša Miklošíka, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie.

16.01.2023 15:04
debata (9)
the last of us, pedro pascal, Čítajte aj Dlhé čakanie na Rod draka bude o čosi ľahšie: HBO má nového seriálového kráľa!

Pavol Pavlík vyštudoval filozofiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a následne masmediálnu a marketingovú komunikáciu na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy. Má dlhoročné skúsenosti v oblasti médií a online komunikácie. Pracoval ako redaktor, moderátor, dramaturg a šéfredaktor v Slovenskom rozhlase, rádiu Twist a v TV Markíza. Od roku 2004 bol výkonným a projektovým riaditeľom v spoločnosti Media One s.r.o., kde zodpovedal za riadenie spoločnosti a projektov a poskytoval konzultácie v komunikačnej a mediálnej oblasti. Na pozíciu riaditeľa sekcie nových médií RTVS nastupuje 15. januára.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Tvrdá rana pre Jojku! Markíza zlákala do Let's Dance hlavnú hviezdu Nemocnice a to nie je všetko!

„Žijeme vo veľmi komplikovanej dobe, v ktorej sú vybičované vášne a stavajú sa veľké bariéry v spoločnosti. Som presvedčený, že RTVS, ako verejnoprávne médium, má v tejto situácii nezastupiteľné miesto a rád by som sa na pozícii riaditeľa sekcie nových médií podieľal na tom, aby naša verejnoprávna inštitúcia naplno využila svoj veľký potenciál práve v tomto čase a darilo sa jej aj v segmente onlinu,” povedal Pavol Pavlík.

Pavol Pavlík ako redaktor, moderátor, dramaturg... Foto: RTVS
Pavol Pavlík, pavlík, Pavol Pavlík ako redaktor, moderátor, dramaturg a šéfredaktor v Slovenskom rozhlase, rádiu Twist a v TV Markíza. Pred viac ako dekádou bol jednou z tvárí neúspešnej politickej strany 99%.

„Do manažmentu RTVS som sa rozhodol pozvať ľudí, ktorých poznám z predchádzajúceho obdobia, viem, že sa na nich môžem spoľahnúť a som presvedčený o ich profesionálnych kvalitách. Veľmi sa teším, že novou posilou v manažmente je aj pán Pavol Pavlík. Poznáme sa niekoľko desaťročí a má blízko k moderným technológiám a rozumie online svetu. RTVS potrebuje posilniť svoju pozíciu v online priestore. Je potrebné využiť potenciál onlinu naplno, zvýšiť výtlak a ja verím, že pán Pavlík so svojimi skúsenosťami dokáže RTVS v tomto smere výrazne pomôcť,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

skyshowtime, Čítajte aj Televízna udalosť roka 2023: Netflix, Disney, HBO Max v ohrození? Prichádza megahráč

Noví prichádzajúci

Len pred pár dňami RTVS potvrdilo príchod novej moderátorskej posily. Marek Gudiak pôsobil 17 rokov v televízii Markíza, kde patril k najskúsenejším redaktorom. V RTVS sa bude venovať ekonomickým témam. So Slávkou Dvořákovou sa bude striedať na príprave a moderovaní relácií Ekonomika 24 a Týždeň v ekonomike.

Na jeseň minulého roka prešiel do RTVS aj Patrik Herman, ktorý v Markíze pôsobil od jej vzniku v roku 1996. V RTVS sa podieľa na príprave nových formátov, vzdelávaní redaktorov a moderátorov a pracovať bude aj na charitatívnych projektoch.

Hit roka, 1994 Čítajte aj Hit roka totálne pohorel. V konkurencii Dunaja a Nemocnice sa prepadol do podpriemerov

Škandalózna vlna odchodov

Koncom februára minulého roka na pozícii riaditeľa spravodajstva po štyroch rokoch skončil Vahram Chuguryan. Hoci počas jeho vedenia odišlo na protest niekoľko desiatok redaktorov a čelil viacerým kauzám, z postu odstúpil až po kritike v súvislosti so spravodajským pokrývaním vojny na Ukrajine. Vedením spravodajstva bol dočasne poverený riaditeľ sekcie národnostného vysielania Attila Lovász.

Ľuboš Machaj vymenoval v auguste za riaditeľku spravodajstva Máriu Hlucháňovú. Doplnili ju Alfonz Šuran ako intendat :24, Peter Nittnaus ako šéfdramaturg :24 a tímlíderka Reportérov Andrea Fajnorová sa stala vedúcou odboru televízneho spravodajstva. Do RTVS prišla z televízie Markíza, kde sa podieľala na reláciách Paľba či Reflex.

Nové vedenie spravodajstva vydržalo necelé štyri mesiace. Machaj ho celé odvolal po odvysielaní hodinového prejavu Roberta Fica na sneme Smeru-SD v deň výročia Novembra 1989.

Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS sa od 2. januára stala Anna Sámelová. Vo funkcii nahradila Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie po odvolaní Márie Hlucháňovej.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS