Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový úspech Jojky roka 2022: Slováci ukázali, že milujú lekárske seriály

Je to jednoznačný trend, že Slováci milujú príbeh lekárov a pacientov. Jojkárska Nemocnica kraľovala rebríčkom sledovanosti domovskej stanice. Inak to nebolo ani v roku 2022.

29.12.2022 06:00
nemocnica, Foto:
Nemocnica bude pokračovať aj v roku 2023.
debata
personálne zmeny 2022 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Najvýraznejšie zmeny nastali v spravodajstve RTVS

Kým na Markíze vládla v rebríčkoch sledovanosti Druhá šanca, Jojka má stále Nemocnicu, ktorá si udržala obrovskú divácku priazeň po celý rok. Hoci bola už druhý rok vo vysielaní. Nemocnica odštartovala vysielania ešte koncom augusta 2021 a okamžite sa stala hitom. Nástup Nemocnice bol veľkolepý. Prvé dve časti prilákali 566, respektíve 554-tisíc divákov. Markíze poriadny škrt cez rozpočet. Sestričky zatlačila na svoje minimá, výrazné problémy má aj Horná Dolná. Zničila markizáckeho Utajeného šéfa a ranu istoty dala šou Tvoja mini tvár znie povedome.

šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Najhoršie slovenské seriály roka 2022: Spomínate si, aké šialenosti ponúkli televízie divákom?

Tento rok Jojka nezmenila stratégiu a ponechala Nemocnicu v slote, ktorých fungoval, diváci tak dostávali pravidelnú dávku emócií vždy v utorok a štvrtok. Do jarnej série si pripravila veľké prekvapenie a výrazne posilnila herecké obsadenie o nové tváre.

vianoce, Čítajte aj Víťazi a porazení televíznych Vianoc: Vystrelila moderná Popoluška a ďalšia princezná, pohorela ruská premiéra

„Nemocnica je živý organizmus, neustále potrebuje nový vietor, nové nápady a novú drámu, ktorú dokážu priniesť nové postavy, ktoré oživia zaužívaný kolobeh zabehnutého oddelenia. Skúmame nové postavy, ich charaktery vo vzájomnej interakcii so starými postavami a tým dokážeme vytvoriť „novú chémiu.“ Nie je to len o milostných vzťahoch, ale aj o konflikte, ktorý je základom drámy a napätia,“ povedala kreatívna producentka Danica Hričová.

Postavy z jojkárskeho seriálu Nemocnica Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nela Pocisková ako MUDr. Rebeka Vargová.

Túto jeseň Nemocnica stála proti silným markizáckym projektom. V utorok to bol Pán profesor a vo štvrtok najprv novinka Výnimočná Nikol a neskôr Chatári. Bez rozdielu, všetky seriály klesli v diváckej priazni. Nemocnica síce stále tvrdo dominovala, no musela sa zmieriť s faktom, že časy, keď hravo prekonávala 500-tisícovú hranicu veľkosti publika sú preč. Epizódne sa jej to síce niekoľkokrát podarilo, no pravidelne sa ustálila pod touto hranicou a držala sa nad 450-tisícmi divákov. Počas utorkov zvádzala tuhší boj s Pánom profesorom, ktorému sa darilo viackrát obhájiť prvenstvo v cieľovke 12 – 54, ľahšie sa jej bojovalo vo štvrtok. V tomto slote predviedla nepresvedčivý výkon Výnimočná Nikol a neskôr Chatári, preto boli pre Nemocnicu úspešnejšie práve štvrtky.

oteckovia, Čítajte aj Takéto masívne rušenie tu nebolo roky: Slovenské seriály padali v 2022 ako muchy po daždi

Jojka avizuje vysielanie Nemocnice aj v roku 2023, minimálne do začiatku leta. Čo bude ďalej je otázne, keď odavizovala prípravy seriálu Ranč, v ktorom sa predstavia takmer všetky veľké hviezdy Nemocnice a je evidentné, že televízia sa pripravuje na postupné ukončenie produkcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022