Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvrdý pád seriálového hitu na divácke dno: Pán profesor ešte nikdy neklesol takto hlboko

Toto asi čakal málokto, že tento seriál bude mať túto jeseň obrovský problém so sledovanosťou. Všetko nasvedčuje tomu, že potenciálna piata séria by mohla byť rozlúčková.

25.10.2022 06:00
pán profesor, Foto:
Pán profesor má za sebou najhorší výsledok sledovanosti vôbec.
debata
seriály Čítajte aj Poznáme dátumy finále všetkých seriálov! Viaceré sa vrátia už v budúcom roku

Pred štartom aktuálnej jesennej sezóny sa dalo očakávať, že výkon Pána profesora bude nižší. Markíza ho vysunula do utorkového prime-timu, kde sa stretol s jojkárskou Nemocnicou, ktorá presne pred rokom zlynčovala štvrtú sériu Sestričiek. Ich výkon klesol na polovicu. Aj napriek tomu bola potvrdená piata séria. Tá je však aktuálne vo produkčnom vákuu, čo potvrdila aj samotná televízia. Pán profesor a jeho prvé tri série trónili v pondelkovom slote, kde seriál hviezdil.

black adam, dwayne johnson, Čítajte aj Je tu nový antihrdina! Avšak film s ním je akčnou, no plytkou jazdou bez emócií

Situácia sa radikálne zmenila s príchodom Druhej šance v januári. Nová lekárska dráma obsadila počas zimy a jari tento slot a prekopala niekoľkoročné rekordy domovskej stanice. Bolo by bláznovstvo Druhú šancu s druhou sériou presúvať. Obeťou sa stal Pán profesor.

Výkon najnovšej štvrtej série sa stretáva s odlivom divákov. Kým tretia séria pohybovala okolo 9% sledovanosti v cieľovke 12 – 54 a každú epizódu sledovalo viac ako 400-tisíc divákov, teraz je všetko inak. Nemocnica Pána profesora na začiatku sezóny oslabila, všetko vygradovalo minulý týždeň, keď misky váh sa výrazne prevážili v prospech Jojky, ktorá uhrala rekord sezóny pre Nemocnicu. Jej lekárska dráma v posledných týždňoch začína silnieť a vracať sa do kondície z jari.

Rádio Kompas, Marian Kotleba Čítajte aj Prvý prešľap nového vedenia RTVS? Rozhovor otca strelca s Kotlebom rieši nielen polícia

Nemocnica s rekordom sezóny

Naopak Pán profesor zažíva opačný vývoj sledovanosti. Minulý utorok Jojka predbehla Markízu už v oboch cieľových skupinách, kým doteraz to obe komerčné televízie mali rozdelené. Pán profesor si ešte držal pozíciu jednotku v mladšom publiku, Nemocnica kraľovala v univerzálnom. Po novom Jojka bola jednotkou na trhu v oboch meraných skupinách.

V cieľovke 12 – 54 Nemocnica minulý utorok zvíťazila s 7,2% sledovanosťou a 25,2% trhovým podielom. V cieľovej skupine 12+ dosiahla premiérová epizóda Nemocnice až 10,9% rating s trhovým podielom na úrovni 27,1%. Vôbec po prvýkrát v tejto sezóne prelomila 500-tisícovú hranicu veľkosti publika. Najnovšie príbehy lekárov a pacientov sledovalo 501-tisíc divákov.

Kronika Orgasmu Čítajte aj Odvážna Česká televízia: Dejiny sexu, homosexuality a orgazmu v novej dokusérii

Pán profesor na dne

Kým Jojka sa tešila z víťazstva, Markíza musela spracovať pád. Pán profesor má na konte svoj najslabší výkon v celej histórii vysielania. Výkon seriálu sa prepadol pod kritickú 300-tisícovú hranicu. Dokonca aj nasledujúca Farma mala viac divákov ako rodinný seriál. V cieľovke 12 – 54 minulotýždňová epizóda zinkasovala iba 6,5% sledovanosť s 22,5% podielom na trhu. Pri obrazovkách sedelo iba 283-tisíc divákov.

Farmu si pozrelo 291-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 získala 5% rating s trhovým podielom 27,6%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Nemocnica