Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poznáme dátumy finále všetkých seriálov! Viaceré sa vrátia už v budúcom roku

Televízie Markíza a JOJ na jeseň uviedli až sedem pôvodných seriálov.

24.10.2022 06:00
seriály Foto:
debata
markíza, logo, Čítajte aj Markíza čoskoro spustí náhradu za Oteckov, takúto slovenskú verziu seriálu by ste nečakali

Do jesennej televíznej sezóny pripravili komerčné televízie až sedem pôvodných seriálov rôznych žánrov. Markíza uviedla nové série svojich hitov Druhá šanca a Pán profesor, doplnila ich dvomi novinkami – Výnimočnou Nikol a Chatármi, ktorí budú mať premiéru budúci týždeň.

Televízia Joj priniesla ďalšie série svojho seriálového hitu Nemocnica a komediálneho seriálu Hranica, ku ktorým sa pridala novinka Kriminálka Kraj. Verejnoprávna televízia na jeseň nevysielala žiadny pôvodný seriál.

Finále už má za sebou Výnimočná Nikol. Televízia Markíza pre Mediaklik uviedla, že v súčasnosti už pracuje na vývoji druhej série. Komediálne ladenú kriminálku na obrazovkách nahradí ďalšia komediálna novinka Chatári, ktorá je adaptáciou úspešného českého seriálu Osada. S trinástimi časťami vyplní vysielanie až do Vianoc.

Budúci týždeň, v stredu 26. októbra, sa uzavrie poslednými dvoma epizódami Kriminálka Kraj, ktorú na obrazovkách Jojky vystriedajú česko-slovenské filmy. „Televízia JOJ zatiaľ nemá v pláne pokračovať ďalšou sériou, no kriminálny žáner si na jej obrazovkách nájdu diváci aj naďalej,“ uviedla hovorkyňa JOJ Group Lucia Tuhelová s tým, že aktuálne už pripravujú štyri ďalšie kriminálne projekty. Známe sú prvé informácie o seriáloch Duch, Prokurátorka či Einstein.

duch, seriál duch, Predrag Bjelac, Čítajte aj Jojka chystá prekvapenie: Nakrúca seriálovú senzáciu, v Čechách búrala rebríčky sledovanosti

Pán Profesor

O mesiac, v utorok 22. novembra, čaká finále Pána profesora. Rodinný seriál uviedla Markíza v roku 2020, kedy odvysielala prvú sériu, v ďalšom roku odvysielala dve série, na jar aj na jeseň. Aktuálne vysielanou štvrtou sériou sa však seriál neskončí. Jeho nemecká predloha Der Lehrer má na konte až deväť sezón. Pána profesora nahradia Chatári, ktorých tak bude Markíza vysielať od konca novembra v utorok aj vo štvrtok.

Nemocnica a Hranica

V predvianočnom týždni sa uzavrú ostatné dva seriály televízie Joj. Poslednú epizódu aktuálnej série Nemocnice odvysiela televízia vo štvrtok 15. decembra a nasledujúci deň, v piatok 16. decembra, sa uzavrie aj Hranica. Obidva seriály sa na obrazovky vrátia s novými časťami v budúcom roku.

Druhá šanca a Chatári

Ako posledné skončia až tesne pred Vianocami dva seriály Markízy. Druhá šanca odvysiela svoju záverečnú, šestnástu epizódu v pondelok 19. decembra a finále Chatárov by malo byť vo štvrtok 22. decembra. Či sa tieto dva seriály v budúcom roku vrátia na obrazovky, je zatiaľ otázne.

Lekárska dráma Druhá šanca je slovenskou adaptáciou úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý len na jar tohto roka skončil druhú sériu a v máji oznámil, že seriál bude pokračovať treťou sériou. Do vysielania by sa tak mohol dostať na jeseň budúceho roka.

Komediálny seriál Chatári má predlohu v českom seriáli Osada, ktorý uvádzala minulý rok Česká televízia. Humor scenáristu Petra Kolečka českí diváci ocenili a seriál dostal pokračovanie v druhej sérii. Natáčalo sa v lete a premiéru na obrazovkách ČT1 bude mať v budúcom roku. Či sa dočká pokračovania aj slovenská adaptácia, je zatiaľ predčasné hovoriť. Závisieť to bude od divákov, či si postavy víkendových chatárov obľúbia a budú ich príbehy sledovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriály #TV JOJ #TV Markíza