Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka chystá prekvapenie: Nakrúca seriálovú senzáciu, v Čechách búrala rebríčky sledovanosti

Do vysielania sa dostane v priebehu budúceho roka. Televízia JOJ aktuálne nakrúca nový seriál Duch, ktorý v Čechách zožal mimoriadny úspech. Kriminálku s prvkami humoru pre televíziu JOJ nakrúca DNA Production.

14.10.2022 06:00
duch, seriál duch, Predrag Bjelac, Foto:
Herec Predrag Bjelac sa po českej verzii predstaví aj v slovenskej adaptácii seriálu Duch.
debata (4)

Policajnému vyšetrovateľovi Emilovi (Michal Kubovčík) obráti život naruby duch zavraždeného mafiánskeho šéfa Darka Besarabiča (Predrag Bjelac). Darko chce od Emila pomoc pri odhalení zrady, ktorá viedla k jeho smrti a zároveň si chce prostredníctvom neho vybaviť účty so svojím vrahom. Ako protislužbu mu ponúka pomoc s riešením prípadov. No najskôr z Emila urobí poriadneho chlapa. Na svoj obraz!

televízne noviny, Čítajte aj Veľké zmeny v Televíznych novinách. Markíza láka divákov novou konkurenčnou výhodou

Napriek tomu, že jedna z troch hlavných postáv seriálu je duch, svet, v ktorom sa postavy pohybujú, je skutočný. Duch je súčasťou reality, kde polícia, vyšetrovanie, podsvetie aj organizovaný zločin zodpovedajú kriminálnej praxi.

Hlavní hrdinovia pripravovaného seriálu Duch,... Foto: TV JOJ
duch, seriál duch, Hlavní hrdinovia pripravovaného seriálu Duch, ktorý čoskoro uvidia diváci Jojky.

Všetko má svoj predobraz v realite, aj keď prípady a príbeh sú fiktívne. Vzniká tak veľmi zábavný krimižáner, v ktorom sa spája napätie a humor. Hlavným nositeľom úsmevného pohľadu na drsné prostredie zločinu je Darko Besarabič, jeho mafiánske „buranstvo“ a balkánska bohorovnosť zmiešaná s darom užívať si život (aj keď paradoxne po smrti). Zaujímavosťou je, že herec Predrag Bjelac rovnakú úlohu stvárnil aj v českej verzii a tvorcovia ho angažovali aj do slovenskej verzie.

Martin Heržo Čítajte rozhovor Obchodný riaditeľ JOJ Group: Dopyt po televíznej reklame je extrémny, dostať ju k divákom bude čoraz ťažšie

„Ducha mafiánskeho bossa Darka v originálnej verzii nezameniteľným spôsobom stvárnil obľúbený srbský herec Predrag Bjelac, ktorý v tejto úlohe exceloval natoľko, že sme si v nej nevedeli predstaviť vhodnejšieho kandidáta. Teší ma, že Pedja prijal ponuku aj do slovenskej verzie seriálu, kde sa stal hereckým kolegom Michala Kubovčíka, ktorý sa predstaví v hlavnej postave vyšetrovateľa Emila,“ povedal riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

televízne noviny, Čítajte aj Veľké zmeny v Televíznych novinách. Markíza láka divákov novou konkurenčnou výhodou

Ďalšie herecké úlohy v pripravovanom 8-dielnom seriáli stvárnia Rebeka Poláková, Maroš Kramár, Martin Nahálka, Robo Jakab, Kamil Mikulčík, Vlado Šarišský, Verica Nedeska či Dana Droppová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Duch #DNA Production