Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bitka drakov a vojna Targaryenovcov je tu! Toto sú prvé zábery z finále Rodu draka

Nová Hra o tróny s obrovským triumfom končí prvú desaťdielnu sériu. Tvorcovia sľubujú doslova pastvu pre oči každého fanúšika. Už v pondelok nadránom si budú môcť prví nedočkaví diváci pozrieť desiatu epizódu prvej série.

23.10.2022 06:00
rod draka, hra o tróny, Foto:
Už z nedele na pondelok môžu prví diváci vidieť veľké finále Rodu draka.
debata
black adam, dwayne johnson, Čítajte aj Je tu nový antihrdina! Avšak film s ním je akčnou, no plytkou jazdou bez emócií

To, na čo všetci čakali po desiatich týždňoch vysielania prichádza! Začiatok konca rodu Targaryenovcov, ktorý bude sprevádzaný krvavou občianskou vojnou a postupným vyhynutím drakom sa začína. A prvé zábery z finálovej epizódy vyzerajú skvostne.

Rádio Kompas, Marian Kotleba Čítajte aj Prvý prešľap nového vedenia RTVS? Rozhovor otca strelca s Kotlebom rieši nielen polícia

Proti sebe sa postavia dve frakcie dračieho rodu – zelení proti čiernym. Hightowerovci s dosadením Aegonom II. ako kráľom si chcú udržať moc v rukách a vládnuť Západozemi. Potrebujú však zabiť Rhaenyru s jej rodinou, ktorú jej otec pred 20 rokmi menoval ako dedičku Železného trónu. Žena na tróne je čosi neprípustné a prefíkaný Otto Hightower spolu so svojou dcérou Alicent ako kráľovnou matkou si musia udržať moc za každú cenu. Vzájomná nevraživosť medzi dvoma frakciami môže vyvrcholiť krviprelievaním šľachtického rodu, ale dračou krvou.

chatári, Čítajte aj Markizácky nový seriál už klope na dvere! Vieme, kedy odštartuje a takto bude vyzerať

Rod draka je absolútnym hitom tohto roka a len potvrdil, že HBO stále dokáže vyrobiť mimoriadne kvalitný seriál. Prvá séria sa pýši rekordnou sledovanosťou, každú epizódu si v čase premiéry len v USA pozrelo 30 miliónov divákov. Nové epizódy sú zároveň dostupné hneď po americkej premiére po celom svete. Dá sa teda predpokladať, že výsledná sledovanosť sa pohybuje v stovkách miliónov. Napokon aj streamovacia služba HBO Max počas prvých týždňov vysielania nezvládala nápor divákov a pravidelne kolabovala. Slovensko nebolo výnimkou.

Voyo Čítajte aj Sú Netflix, HBO Max, Disney+ v ohrození? Voyo atakuje rekordy, predstavuje prevratnú novinku

Dobrou správou je, že Rod draka sa vráti s druhou sériou. Tú HBO potvrdilo hneď po masívnom úspechu prvej časti. Tvorcovia hovoria, že dostatočné vyrozprávanie celého príbehu pádu Targaryenovcov potrebujú minimálne štyri série po desať epizód. S prihliadnutím na obrovský ohlas publika sa prvý hraný spin-off Hry o tróny bez problémov „dožije“ tejto méty.

Zlou správou je čakanie na ďalšie pokračovanie. Hoci tvorcovia dostali veľmi skoro pokyn, aby začali písať scenár pre ďalšiu desiatku epizód, samotná produkcia sa začne až na jar budúceho roka. Z toho sa dá veľmi jasne vytušiť, že v roku 2023 nehrozí premiéra pokračovania. Fanúšikovia si znova budú testovať trpezlivosť a Rod draka by mohol, najskôr, pokračovať začiatkom roka 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Game of Thrones #seriál Hra o tróny #HBO Max #seriál Rod Draka