Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ešte viac Bridgertonu! Okrem pôvodného seriálu sa pripravuje samostatná miniséria

Spin-off seriál o živote kráľovnej Charlotte naberá reálne kontúry! Známe je herecké obsadenie, čoskoro sa začne nakrúcať.

29.04.2022 07:00
bridgerton, Foto:
Spin-off Bridgertonu o kráľovnej Charlotte smeruje do produkcie.
debata
pečie celé slovensko, bača, junior, Čítajte aj RTVS už nakrúca Pečie celé Slovensko! Nastanú v novej sérii výrazné zmeny?

Seriál Bridgerton netreba seriálovým fanúšikom predstavovať. Jeden z najnovších hitov Netflixu koncom marca predstavil druhú sériu, medzičasom je potvrdené nakrúcanie tretej, ale aj štvrtej série. Druhá séria si však musela vypočuť nečakane tvrdé kritiky, keďže tvorcovia po obrovskom úspechu prvej série nevedeli nadviazať na jej kvalitu aj s druhým pokračovaním. Výrazne sa odklonili od knižnej predlohy, utrpel aj samotný príbeh, ktorý stratil provokatívnu šteklivosť.

bridgerton, Čítajte aj Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Seriál Bridgerton vznikol na základe románov Julie Quinnovej a ukazuje aristokraciu vo viktoriánskom Londýne. Časy, keď ženy nemali práva ani slovo a muži rozhodovali o celom fungovaní spoločnosti. Avšak aj v tomto svete sa našiel priestor pre úprimnú lásku a nie iba pre sobáše z rozumu, ktoré by zabezpečili spoločenský vzostup a priazeň kráľovnej. Celá elita si žije v krásnej londýnskej štvrti, odtrhnutá od reality, kým chudoba trie biedu. Ich prioritou je priazeň tej najvyššej, ktorá netrpezlivo čaká na definitívny koniec vyšinutého kráľa, ktorý stále neprichádza. Preto svoju pozornosť obracia na svoju šľachtu. K tomu všetkému je unudená, znechutená, ale hladná po škandáloch, tak ako zbytok boháčov.

you, Čítajte aj Do tretice všetko dobré? Tentokrát to psychopati z Netflixu nezvládli

Žiaľ, druhá séria bola ako celok sklamaním. Z rafinovaného príbehu zostal iba bezzubý tieň, ktorý však výborne poslúžil ako skvelá oddychovka na víkend. No divák veľmi rýchlo zabudne, čo sa vlastne v príbehu (ne)stalo. Bolo vidno, že Netflix doprial seriálu vyšší rozpočet, čo sa odrazilo na vizuálnych efektoch, kulisách, kostýmoch. V tomto smere Bridgerton nesklamal. Bolo to farebné, veľkolepé, našľahané ako trojposchodová torta. Lenže táto vata nezakryla ten najväčší problém – zle uchopenú hlavnú zápletku. Snáď ďalšie série prinesú nápravu.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Či sa tvorcovia poučia a vypočujú si kritiku zo strany divákov je otázne. Tretia séria sa ešte nezačala nakrúcať a nateraz nie je známe, kedy sa tak stane. Je dosť možné, že fanúšikovia sa budú musieť obrniť veľkou dávkou trpezlivosti. Hluché miesto medzi sezónami zrejme vyplní už dlhšie avizovaný spin-off seriál o životnom príbehu kráľovnej Charlotte.

V tomto prípade prípravy na produkciu výrazne pokročili. Scenár je hotový, dokonca sú k dispozícii herci. Dobrou správou je, že v tejto minisérii sa objavia aj známe tváre! Golda Rosheuvel (kráľovná Charlotte), Adjoa Andoh (Agatha Danbury) a Ruth Gemmell (Violet Bridgerton) si zopakujú svoje úlohy z pôvodného seriálu.

Do deja smeruje dobre známe meno! Niekdajšia hviezda Hry o tróny – Michelle Fairley (Catelyn Stark). V doteraz nepomenovanej spin-offe Bridgertonu si zahrá princeznú Augustu. Jej postava je popísaná ako princezná vdova, odhodlaná zachovať si moc svojej rodiny, robí všetko, čo je potrebné, aby zabezpečila miesto svojho syna ako panovníka uprostred meniacej sa, modernizujúcej sa Británie.

Mladšiu verziu kráľovej Charlotte si zahrá hviezda z iného Netflix seriálu – Sex Education. Voľba padla na Indiu Amarteifio. Mladá panovníčka príde do Londýna zasnúbená s kráľom, len aby si uvedomila, že nie je presne to, čo kráľovská rodina očakávala. Mladý kráľ George je pekný, charizmatický a trochu tajomný, no nevie v novom svete plávať. Charlotte čoskoro spozná mladú Agathu Danbury, ktorá sa stáva sprievodkyňou pre novú kráľovnú, a to všetko pri hľadaní vlastného hlasu a sily.

Vyzerá to tak, že tohto seriály by sa diváci mohli dočkať v prvých mesiacoch roka 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton