Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Bridgerton – seriál plný romantiky, spoločenských konvencií, bontónu, okázalých bálov, ale aj ohovárania, hľadania prospechárskeho manželského zväzku či túžby po láske a poriadne pikantných scén. Tak by sa dal charakterizovať hit od Netflixu po prvej sérii, ktorá dorazila k divákom ešte na Vianoce v roku 2020. V priebehu niekoľkých dní sa z neho stala svetová seriálová senzácia a diváci nedočkavo prahli po ďalších epizódach.

31.03.2022 07:00
bridgerton, Foto:
Druhá séria hitu Bridgerton je dostupná od 25. marca na Netflixe.
debata

Tie prišli v priebehu minulých dní a fanúšikovia si na ne museli počkať o čosi dlhšie. Nakrúcanie výrazne zabrzdila pandémia a tak sa musel dátum premiéry posúvať. Nová osmička epizód napokon prišla až 15 mesiacov po uvedení prvej sezóny. Seriál z dielne jednej z najúspešnejších showrunneriek súčasnosti – Shondy Rhimes, ktorá stojí za hitmi Grey's Anatomy (Klinika Grace), Scandal, How to Get Away with Murder alebo najnovšie aj Inventing Anna (Neskutočná Anna), mal aj druhou sériou naplniť veľké očakávania. No zdá sa, že ani dlhší čas na prípravu príbehu nezabránil tomu, aby Bridgerton neskĺzol do nudy. Škoda.

disney+, disney, Čítajte aj Netflix, HBO Max sa majú čoho báť! Disney+ potvrdilo dátum štartu na Slovensku

Seriál Bridgerton vznikol na základe románov Julie Quinnovej a ukazuje aristokraciu vo viktoriánskom Londýne. Časy, keď ženy nemali práva ani slovo a muži rozhodovali o celom fungovaní spoločnosti. Avšak aj v tomto svete sa našiel priestor pre úprimnú lásku a nie iba pre sobáše z rozumu, ktoré by zabezpečili spoločenský vzostup a priazeň kráľovnej. Celá elita si žije v krásnej londýnskej štvrti, odtrhnutá od reality, kým chudoba trie biedu. Ich prioritou je priazeň tej najvyššej, ktorá netrpezlivo čaká na definitívny koniec vyšinutého kráľa, ktorý stále neprichádza. Preto svoju pozornosť obracia na svoju šľachtu. K tomu všetkému je unudená, znechutená, ale hladná po škandáloch, tak ako zbytok boháčov.

Tie im dodáva tajomná lady Whistledownová (hlas jej prepožičala ikonická herečka Julia Andrewsová), ktorá denne vydáva svoj stĺpček s komentármi o prešľapoch, škandáloch, zákulisných hrách. Prezrádza všetko, čo malo byť tajomstvom. Všetci milujú jej ohováranie, kým sa na oni nestanú jej terčom. A to sa môže stať veľmi ľahko.

star wars, Čítajte aj Epické, dychberúce, dokonalé! Od tejto minisérie sa nič iné nedá očakávať

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton