Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do tretice všetko dobré? Tentokrát to psychopati z Netflixu nezvládli

Nie nadarmo sa hovorí, že zopakovať úspech po tretíkrát nie je vôbec ľahké. Pri seriáloch to platí do bodky.

28.04.2022 07:00
you, Foto:
Tretia séria sa výrazne posunula, čo sa týka postáv, no príbeh sa zbytočne naťahoval.
debata (2)

Hoci je dnes trend pokračovať v nakrúcaní nových epizód seriálov, ktoré boli pôvodne myslené ako jednorazové minisérie, nie vždy je to dobrý nápad. Platí to hlavne pri formátoch, ktoré majú mimoriadne špecifický námet a neustále recyklovanie kedysi originálneho základu veľmi rýchlo môže začať strieľať už len slepé náboje. To je aj prípad veľkého hitu od Netflixu s názvom You (Ty), ktorý sa v októbri minulého roka predstavil už s treťou sériou.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Pokračovanie psychologického thrilleru bolo túžobne očakávané, keďže prvé dve série boli fantastické a pôsobili ako zjav medzi obrovským množstvom seriálov, ktoré sa v súčasnosti chrlia ako na bežiacom páse. Vyšinutý príbeh o narušenom stalkerovi a vrahovi Joeovi Goldbergovi (Penn Badgley), ktorý veľmi svojským – vražedným – spôsobom hľadá svoju osudovú lásku okamžite zaujal milióny divákov.

A to nielen vďaka originálnemu námetu, ale iste aj kvôli skvelému hereckému obsadeniu. Seriál po prvej sérii okamžite odkúpil Netflix a prebral ho pod svoje veľké krídla. Prišla druhá séria, ktorá naplno dokázala nadviazať na úspech jednotky.

Najviac zaujal záverečný zvrat. Foto: Netflix
you, Najviac zaujal záverečný zvrat.
pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Markíza chystá silnú seriálovú jeseň! Už nakrúca novú sériu svojho hitu

Lenže prišla tretia séria, od ktorej si mnohí sľubovali veľa a seriál narazil na svoje limity. Tvorcovia nemali vôbec na výber a museli variť, respektíve vraždiť z toho, čo mali. A to bol kameň úrazu. Práve toto je ukážkový prípad seriálu, ktorý by nemal mať viacero sezón, pretože ich plnohodnotne neutiahne a jagavý pocit z úspechu sa rýchlo môže zmeniť na horkú pachuť sklamania zo strany divákov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Penn Badgley #You #Victoria Pedretti