Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najčítanejšie články roku 2023: Otrasy v Markíze, satirické memečka z Prezidentského paláca či rozhovor s riaditeľom RTVS Machajom

Najčítanejšie články a rekordy mediálneho portálu Mediaklik.sk v roku 2023.

02.01.2024 00:00
Mediaklik, MK
debata

Portál Mediaklik.sk úspešne ukončil rok 2023. Aj v druhom roku svojho pôsobenia na slovenskom mediálnom trhu si každý mesiac držal pozíciu najčítanejšieho portálu v kategórii webov zameraných na médiá a marketing.

online, web, Vianoce Čítajte aj Slovenské weby v decembri: Prekvapivý pokles návštevnosti, NMH si po kúpe Času drží prvenstvo

Mediaklik sa už od svojho vzniku môže pochváliť šesťcifernou návštevnosťou v každom jednom mesiaci. V roku 2023 si pripísal rekordnú návštevnosť v marci, keď zaznamenal takmer 384-tisíc unikátnych návštevníkov (RU – real users). V priemere každý mesiac web navštívilo 269-tisíc unikátnych čitateľov.

Okrem návštevnosti zaznamenal Mediaklik aj vysoký počet zobrazení stránky (PV – page views). V januári tohto roka prvýkrát prekonal miliónovú hranicu a v ďalších mesiacoch ju ešte zvyšoval. Rekordný bol apríl, keď počet zobrazení dosiahol 1,26 milióna. V priemere zaznamenal v roku 2023 883-tisíc zobrazení mesačne.

novinár, tlačová konferenciaa Čítajte aj Turbulencie v RTVS, vyhrážky novinárom či zmena na čele Markízy. Aj to boli udalosti, ktoré v médiách rezonovali v roku 2023

Najčítanejšie články

Medzi najčítanejšie patrili v druhom polroku články o aktuálnom dianí v televíziách. Najviac čitateľov zaujímala informácia o novom riaditeľovi Markízy. Zmena na najvyššom poste nastala po desiatich rokoch, na post generálneho riaditeľa nastúpil Peter Gažík, ktorý na čele najsledovanejšej slovenskej televízie nahradil Matthiasa Setteleho.

Peter Gažík Čítajte viac Televízia Markíza má nového riaditeľa. Zmena na najvyššom poste nastáva po desiatich rokoch

Čitatelia sa tiež bavili na vtipných obrázkoch satirických stránok, ktoré kolovali na internete počas povolebných rokovaní novej vládnej koalície. Najviac reagovali na vtipné fotografie z Prezidentského paláca, kde sa prezidentka Zuzana Čaputová stretla postupne s lídrami zvolených politických strán.

fico, čaputová Čítajte viac Čaputová a Danko vyzerali ako na nevydarenom rande: Slovenské internety sa zabávajú na povolebnej situácii

Návštevníkov Mediakliku zaujímali aj šumy okolo ukončenia jednej z dlhoročných zábavných stálic verejnoprávnej televízie. Napriek diváckej obľúbenosti sa hovorilo o možnom konci Záhad tela, dôvodom mala byť ich obsahová vyčerpanosť. RTVS špekulácie nepotvrdila a uviedla, že s reláciou počíta aj v ďalšej sezóne a pripravuje v nej niekoľko noviniek.

RTVS logo Čítajte viac Množia sa špekulácie okolo definitívneho konca televíznej stálice. Čo na to hovorí RTVS?

V prvej päťke najčítanejších článkov sa umiestnil aj rozhovor s generálnym riaditeľom RTVS Ľubošom Machajom, v ktorom hodnotil plusy a mínusy svojho prvého roku vo funkcii a hovoril o plánoch do ďalšieho obdobia.

Ľuboš Machaj Čítajte viac Riaditeľ RTVS: Mrzí ma, keď som videl na Markíze Dunaj, k vašim službám. Je to téma pre verejnoprávny priestor

Medzi najčítanejšie sa dostal aj článok o vlne nevôle divákov voči tvorcom a súťažiacim v reality šou Farma. Fanúšikovia na internete spustili petíciu o návrate diváckeho favorita Adama späť do hry, čo televízia Markíza počas pätnástich odvysielaných sérií ešte nezažila.

farma, Čítajte viac Toto Farma ešte nezažila: Diváci sa búria, spisujú petície. Markíza prehovorila, čo bude ďalej...

Weby o médiách a marketingu

V IAB monitore sú v kategórii Marketing a médiá zaradené štyri weby. Okrem najmladšieho webu mediaklik.sk sú to ešte medialne.sk, omediach.sk a strategie.sk. V roku 2023 mediaklik.sk každý mesiac navštívilo v priemere 269-tisíc unikátnych čitateľov. Na omediach.sk si kliklo 88-tisíc čitateľov mesačne, strategie.sk navštívilo v priemere necelých 69-tisíc ľudí a medialne.sk patriace pod Trend 13-tisíc ľudí mesačne.

Portál Mediaklik.sk patrí do vydavateľského domu OUR MEDIA SR. Čitateľom prináša aktuálne novinky z mediálneho sveta, rozhovory, recenzie, najnovšie informácie o seriáloch a filmoch v televíziách, streamovacích službách či kinách, no nechýbajú ani mediálne prešľapy politikov na sociálnych sieťach či marketingové témy.

igor matovič Čítajte viac Prešľapy roka 2023: Homofóbne výroky, pomýlená viera, ale aj sexizmus a rasizmus

Zdroj údajov: IAB Slovakia / IABmonitor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návštevnosť webov