Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nová výšková dominanta Mlynských nív: Millhaus bude srdcom "15-minútového mesta"

V lokalite Mlynské nivy sa začína výstavba rezidenčného domu Millhaus.

14.03.2024 06:00
Immocap Millhaus Foto:
Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských nivách v Bratislave.
debata

K výškovým budovám v širšom centre pribudne ďalšia veža, ktorá prispeje k premene bulváru Mlynské nivy na jednu z najrušnejších ulíc v širšom centre Bratislavy. Rezidenčný projekt s názvom Millhaus je už v štádiu výstavby, dokončenie je naplánované v roku 2026.

RTVS logo Čítajte aj 5 najväčších zmien RTVS: Telerozhlas v dnešnej podobe končí, čaká ho zmena názvu aj nový riaditeľ

Projekt má na 19 podlažiach priniesť viac ako 150 bytových jednotiek, ktoré doplnia obchodné priestory v parteri. Súčasťou projektu budú aj oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku či detské ihrisko. Parkovanie pre takmer 140 áut majú zabezpečiť dve podzemné podlažia.

„Rezidenčný dom Millhaus mení vnímanie aj funkcionalitu zóny, ktorá sa stáva nosným bulvárom nového centra mesta. Lokalita posilní svoj meniaci sa charakter kombinujúci biznisovú a rezidenčnú funkciu,“ konštatujú spoločnosti Immocap a WOOD Real Estate, ktoré stoja za projektom.

Vizualizácia projektu Millhaus Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Millhaus na Mlynských...

Projekt vyrastá v susedstve novej kancelárskej budovy The Mill, ktorá už stihla zaujať svojím architektonickým stvárnením. Bytový dom Millhaus doplní zónu, ktorá bude srdcom plánovaného „15-minútového mesta“. Tento koncept predstavil vlani Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB), má umožniť obyvateľom navštíviť do 15 minút pešo alebo na bicykli základnú občiansku vybavenosť – školy, škôlky, obchody, služby či prácu.

Projekt už získal právoplatné stavebné povolenie a nachádza sa v prvej fáze výstavby. „Naším cieľom je tvoriť živé miesta a sme presvedčení, že kvalitný, dobre nastavený projekt v správnej lokalite a s pridanou hodnotou pre klienta, na trhu uspeje,“ približuje ideu Martin Šramko, riaditeľ spoločnosti Immocap. Dokončenie Millhausu je naplánované na rok 2026.

V lokalite Mlynské nivy v Bratislave sa začína... Foto: Immocap
Immocap Millhaus V lokalite Mlynské nivy v Bratislave sa začína s výstavbou rezidenčného domu Millhaus.

Immocap pôsobí na slovenskom developerskom trhu 27 rokov. Plánuje postaviť šesť nových projektov, ktoré v hlavnom meste prinesú 1500 bytov v horizonte nasledujúcich desiatich rokov. Developer len nedávno predstavil podobu rezidenčného projektu na Bottovej, ktorý vznikne v symbióze s niekdajšou Design factory a prinesie aj kultúrny stánok. Ďalšími projektmi v príprave sú rezidenčný objekt Kvarter na Jégeho ulici či veža The Mill II na Mlynských nivách. Vlajkovou loďou je nový Istropolis na Trnavskom mýte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Immocap #developerský projekt #Millhaus