Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V Bratislave pribudne 1500 nízkoenergetických bytov. Investor ich postaví v horizonte 10 rokov

Energeticky efektívne bývanie ušetrí domácnostiam až polovicu nákladov na energie.

13.11.2023 00:00
Immocap Kvarter Foto:
Vizualizácia projektu Kvarter na Jégého ulici v Bratislave.
debata (6)
ranč, pocisková, polák, czuczor, madárová, Čítajte aj Jojka v roku 2024: Najväčší seriálový reštart. Chystá frontálny útok proti Markíze. Pokorí ju?

Na trhu s bývaním v hlavnom meste pribudne v horizonte nasledujúcich desiatich rokov až 1500 bytov. Developer Immocap plánuje postaviť šesť rezidenčných projektov v troch najlukratívnejších mestských častiach Bratislavy – Staré mesto, Nové mesto a Ružinov. V nových bytoch ponúkne kvalitu, dizajn aj trvalo udržateľné a energeticky efektívne bývanie, v ktorom domácnosti ušetria až polovicu nákladov na energie.

„Vnímame vývoj na rezidenčnom trhu a vidíme dopyt po kvalitných, energeticky efektívnych priestoroch na bývanie. So skúsenosťami z kancelárskeho segmentu si prinášame odvahu a najmä expertízu, ktorú vieme priniesť aj do oblasti bývania. Bratislava potrebuje viac špičkových projektov aj v rezidenčnom segmente, bývanie pre ľudí musí byť kvalitné, energeticky efektívne a dostupné čo najskôr. Naším cieľom je tvoriť živé miesta a sme presvedčení, že kvalitný, dobre nastavený projekt v správnej lokalite a s pridanou hodnotou pre klienta, uspeje v akejkoľvek situácii na trhu,“ približuje ideu za vstupom Immocapu na rezidenčný trh Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap.

VIVO! Čítajte aj Pred známym nákupným centrom v Bratislave vzniká nové námestie. Do mestskej „džungle“ prinesie zeleň aj ihrisko

Presvetlené átrium a pavlače

Developer predstavuje projekty verejnosti postupne. Začína projektom Kvarter na Jégého ulici v blízkosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Rozsahom menší objekt prinesie dizajnové bývanie vo vysokom štandarde. Netradičným bude presvetlené átrium s pavlačovým vstupom do bytov. Projekt prinesie na 6 podlažiach 92 bytov, k tomu priestory pre prácu a služby a počíta aj so 102 parkovacími miestami. Autorom architektúry v jednoduchom severskom štýle je Čechvala Architects.

Vizualizácia projektu Kvarter na Jégého ulici v... Foto: Immocap
Immocap Kvarter Vizualizácia projektu Kvarter na Jégého ulici v Bratislave.

Kvarter však bude najmä pilotným polyfunkčným projektom z pohľadu energetickej efektívnosti, ktorú dosiahne vďaka kombinácii vhodných technológií – tepelným čerpadlám a fotovoltiky na streche, systému TABS – stropnému vykurovaniu a chladeniu, a externému tieneniu.

„Chceme prinášať nielen inovatívne budovy s inšpiratívnym dizajnom, ale trvalo udržateľné projekty, ktoré sú technologicky efektívne, s nízkou uhlíkovou stopou v prevádzke. V udržateľnosti vidíme budúcnosť developmentu a je to aj naša zodpovednosť ako firmy,“ vysvetľuje Martin Marko, obchodný riaditeľ spoločnosti Immocap.

Vizualizácia projektu Kvarter na Jégého ulici v... Foto: Immocap
Immocap Kvarter Vizualizácia projektu Kvarter na Jégého ulici v Bratislave.

Projekt je vo fáze realizácie a v prvej fáze predaja. Plánované dokončenie je na prelome rokov 2025 a 2026.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Immocap #developerský projekt