Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

27 rokov a miliardy dolárov: Nike a Tiger Woods ukončili spoluprácu, cesty dvoch ikonických značiek sa navždy rozišli

Partnerstvo medzi jedným z najväčších hráčov v histórii a jednou z najprestížnejších značiek na svete patrilo k najlukratívnejším v histórii športu.

18.01.2024 06:00
4. Tiger Woods Foto: ,
Legendárny golfista Tiger Woods.
debata

Americký golfista Tiger Woods a firma Nike oznámili, že po 27 rokoch ukončili svoje partnerstvo, ktoré patrilo k najznámejším a najlukratívnejším v histórii športu. Teraz 48-ročný Woods v polo tričku tejto značky vyhral všetkých svojich 82 turnajov na PGA Tour. Na finále si obliekal vždy tričko v červenej farbe.

nemocnica, Čítajte aj Televízia JOJ odtajnila plány na rok 2024: Toto bude naozaj veľké!

"Pred 27 rokmi som mal to šťastie, že som mohol začať partnerstvo s jednou z najikonickejších značiek na svete. Odvtedy som prežil toľko úžasných chvíľ a získal toľko spomienok, že keby som ich začal vymenovávať, mohol by som pokračovať donekonečna, "napísal Tiger Woods na sociálnych sieťach X a Instagram. „Ľudia sa budu pýtať, či bude nejaká ďalšia kapitola. Áno, nepochybne bude,“ uviedol na záver svojho statusu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tiger Woods (@tigerwoods)

LOH 2024 Paríž Čítajte aj Sponzorom olympiády bude prvýkrát pivovar. Zmluvu za stovky miliónov podpísal na päť rokov

„Bolo to parádne kolo, Tiger,“ rozlúčila sa na Instagrame so svojou hviezdou firma Nike. K ukončeniu úspešného partnerstva s legendárnym športovcom dodala: „Vzdoroval si konkurencii, stereotypom, konvenciám aj starému spôsobu myslenia. Vyzval si celú golfovú inštitúciu. Vyzval si nás. A predovšetkým sám seba. A za tuto výzvu sme ti vďační.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nike (@nike)

Do neba a do pekla: Generácia Žilina Čítajte aj Emóciami nabité zákulisie futbalového života. Dokumentárna séria ukazuje úsilie a obete na ceste za futbalovým snom

Dolárový miliardár

Cesty dvoch ikonických značiek sa spojili v roku 1996. Woods podpísal svoj prvý kontrakt s Nike v roku 1996 ešte predtým, ako odohral jediný profesionálny turnaj. Za päť rokov si mal zarobiť 40 miliónov dolárov. Táto odvaha a dôvera od spoločnosti Nike v mladého a talentovaného hráča sa ukázala byť správnym krokom. Woods postupne ovládal golfový svet a získaval množstvo majstrovských titulov.

Zmluvu potom niekoľkokrát predĺžili, naposledy v roku 2013 na desať rokov za údajne 200 miliónov dolárov. Spolupráca golfovej legendy a športovej značky bola výhodná pre obidve strany. Woods pod záštitou Nike vyhral stovku profesionálnych turnajov a spoločnosti priniesol miliardové tržby.

Novak Djokovič v Dubaji Čítajte aj Veľký operátor vstupuje do nového roka s novinkami. Divákom pridáva tri atraktívne kanály

Woodsovi spolupráca s Nike pomohla zarobiť 500 miliónov dolárov a stať sa dolárovým miliardárom. Zo športovcov dosiahli miliardovú hranicu už len traja ďalší športovci, všetko basketbalisti – legendárny Michael Jordan, súčasná hviezda Los Angeles Lakers LeBron James a niekdajší hráč Los Angeles Lakers Earvin „Magic“ Johnson.

V posledných rokoch sa však na Woodsových výkonoch podpísali početné zdravotné problémy, vážna autonehoda v roku 2021 a veľké problémy v osobnom živote. Čelil sexuálnemu škandálu a šoféroval pod vplyvom alkoholu a drog. Veľké značky ako Accenture, AT&T, General Motors či TAG Heuer s ním ukončili spoluprácu, no Nike za športovcom stála až do dnešných dní, keď sa skončil ich posledný desaťročný kontrakt z roku 2013.

Prvýkrát po ukončení spolupráce s Nike by sa mal Woods predstaviť od 15. februára na turnaji Genesis Invitational v Los Angeles, ktorého je usporiadateľom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tiger Woods #Nike #sponzoring