Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude sa nakrúcať ďalší seriál o Hre o tróny: Príbeh poriadne prekvapí

Svet seriálovej Hry o tróny bude čoskoro opäť o niečo väčší! HBO nakrúti ďalší hraný seriál.

20.04.2023 06:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, drak, Foto:
HBO oficiálne potvrdilo vznik ďalšieho hraného spin-offu.
debata (1)
TA3 Čítajte aj Zmeny v TA3 sa nekončia: Známy moderátor má novú funkciu. Zostane na obrazovke?

Snaha televízie HBO nakrúcať nové spin-off po konci pôvodného seriálu je známa už niekoľko rokov. Tvorcovia, ale aj samotná stanica si však dávajú veľký pozor, čo napokon nakrúti a preto výber námetov trvá tak dlho. V hre je stále niekoľko potenciálnych príbehov, ktoré by sa mohli v najbližšej dekáde dočkať realizácie, avšak HBO chce s produkciou pristupovať citlivo, aby sa neodradili diváci a neboli presýtení Hrou o tróny.

televízor, elektro, TV, ovládač Čítajte aj Čaká Slovákov lavína vypínania českých staníc? Toto hovoria televízni operátori

Aktuálne hviezdi prvý hraný spin-off – Rod draka, ktorý aktuálne nakrúca druhú sériu. Všetko nasvedčuje tomu, že pád rodu Targaryenovcov si vyžiada štyri série.

Primark Čítajte aj Až teraz Slovensko spozná nákupný ošiaľ: Najočakávanejší svetový obchod pozná dátum otvorenia

Spoločnosť Warner Bros. Discovery, ktorá vlastní aj HBO, pred pár dňami, pri príležitosti predstavenia novej streamovacej služby Max (HBO Max skončí a prejde rebrandingom), oficiálne potvrdila nakrúcanie ďalšieho hraného seriálu. Pôjde o adaptáciu poviedok Georga R. R. Martina Tales of Dunk & Egg. Celkovo ide o tri poviedky, ktoré sa odohrávajú necelé storočie pred udalosťami z pôvodného seriálu.

Southbank Čítajte aj Zanedbané nábrežie dostane futuristickú tvár. Takto bude vyzerať nové centrum Bratislavy

Je už oficiálne potvrdené, že sa na tomto seriáli začína reálne pracovať. Je založený na dvoch dominantných postavách z kníh, ktoré sa však v seriáli neobjavili. Dunk je bývalý rytier, ktorý putuje krajinou so svojim panošom Eggom. Ten zas patrí do klanu Targaryenovcov. Hoci by sa mohlo zdať, že sú iba akousi kulisou a nepodstatnými členmi davu, obe tieto postavy zasiahli do kľúčových udalostí v histórii Západozeme.

Ide o pomerne prekvapujúce rozhodnutie zo strany televízie, asi len málokto veril, že práve tento námet dostane zelenú. Na výrobe sa opäť bude podieľať sám autor, ale aj hlavný showrunner Rodu draka. Do vysielania sa dostane, zrejme, najskôr v roku 2025.

McDonald’s Čítajte aj McDonald’s má na Slovensku veľké plány: Pezinkom sa to nekončí, expanzia do menších miest naberie obrátky

Predpokladalo sa, že lákadlom na predplatenie služby Max bude minisérie o Jonovi Snehovi, o ktorej sa už niekoľko mesiacov hovorí ako o hotovej veci. Najnovšie sa šíria zvesti, že HBO „aktívne diskutuje“ o nakrútení seriálu o Aegonovi I., legendárny panovník, ktorý dobyl Západozem po páde starej Valýrie, domova rodu Targaryenovcov. Aegon „Dobyvateľ“ Targaryen patrí k najdôležitejším postavám histórie Západozeme a celej knižnej predlohy z pera Georga R.R. Martina. Bola to práve táto postava, ktorá s obrovskou armádou, drakmi, komplikovanou rodinnou históriou zjednotila Sedem kráľovstiev a založila Železný trón.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #HBO Max #streamovacia služba Max