Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

12 tipov na filmové novinky: Duna opäť otvorí bránu do sci-fi sveta, obdobie mečiarizmu vo Vojne policajtov aj oscarový favorit či nová marvelovka

Zoznámte sa s najlepšími filmovými novinkami, ktoré prichádzajú do kín vo februári.

07.02.2024 06:00
Duna 2 Foto:
Záber z filmu Duna: Časť druhá.
debata
kino Čítajte aj Top 10 filmov, ktoré očarili slovenských divákov v minulom roku. Sú medzi nimi aj dva slovenské

Duna: Časť druhá

Veľkolepé sci-fi dobrodružstvo režiséra Denisa Villeneuvea sa po troch rokoch vracia na plátna kín. V pokračovaní epickej ságy sa Paul Atreides (Timothée Chalamet) spojí s Chani (Zendaya) a Fremenmi, aby sa pomstil sprisahancom, ktorí zničili jeho rodinu, a snaží sa zabrániť hroznej budúcnosti, ktorú môže predpovedať iba on. V ďalších úlohách diváci opäť uvidia Rebeccu Ferguson, Javiera Bardema, Stellana Skarsgårda a Davea Bautista. Viac o filme si môžete prečítať tu. Pred premiérou druhej časti sa do kín na obmedzený čas vráti obnovená premiéra prvej časti vrátane exkluzívneho obsahu z druhej časti.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte viac Do kín sa vráti prvá časť Duny: Bude dostupná len pár dní, potom príde pokračovanie

Vojna policajtov

Akčný politický triler producenta Rudolfa Biermanna, ktorý film natočil ako svoj režijný debut na základe námetu knihy a podľa scenára novinára a spisovateľa Arpáda Soltésza. Jeho kniha, na základe ktorej vznikol film Sviňa, rezonovala aj pred štyrmi rokmi nielen na knižnom trhu, ale aj v kinosálach kde pritiahla skoro 400-tisíc divákov a stala sa druhým najúspešnejším slovenským filmom v histórii Slovenska. Dej nového príbehu Vojna policajtov sa odohráva počas temného obdobia mečiarizmu v košickom podsvetí 90-tych rokov. Hlavnú postavu otrlého policajného vyšetrovateľa stvárňuje Alexander Bárta. Viac o filme si môžete prečítať tu.

Chudiatko

Film od oceňovaného režiséra Yorgose Lanthimose a producentky Emmy Stone prináša neuveriteľný príbeh o fantastickom vývoji Belly Baxter, mladej ženy, ktorú k životu vrátil geniálny a nekonvenčný vedec Dr. Godwin Baxter. Temne komediálna a vizuálne ohromujúca snímka stavia tradičný príbeh o Frankensteinovi na hlavu, satirizuje spoločenské a rodové normy, lásku a sexualitu na nezabudnuteľnej ceste jednej ženy za sebapoznaním.

Chudiatko, Emma Stone Čítajte viac 11 nominácií na Oscara, jeden nezabudnuteľný príbeh: Film o Frankensteinovom monštre nás zavedie do sveta bez obmedzení a predsudkov

Millerovo dievča

Zakázaná láska je obľúbeným námetom mnohých umeleckých diel. V jednej zo svojich podôb prichádza aj do slovenských kín v psychologickej dráme Millerovo dievča, v ktorej sa do svojského ľúbostného príbehu vkráda ponurá atmosféra literárnych diel Edgara Allana Poea. V dusnej dráme si talentovaná Jenna Ortega, známa zo seriálu Wednesday či hororovej série Vreskot, zahrá študentku a nádejnú mladú spisovateľku, ktorá sa zapozerá do svojho profesora (Martin Freeman). Sú jej zámery čisté, alebo ide iba o hru, ktorá im môže obom zničiť životy? Viac o filme si môžete prečítať tu.

Madame Web

Najnovšia marvelovka Madame Web predstavuje záchranárku Cassie (Dakota Johnson), ktorá po smrteľnej nehode nielenže znovu ožije, ale tiež získa nadprirodzené jasnovidecké schopnosti. Teraz musí čeliť záhadnému Ezekielovi Simsovi, ktorý je na stope trom mladým ženám v snahe zmeniť svoju budúcnosť. Cassie sa musí naučiť používať svoju myseľ ako zbraň, aby ich uchránila pred nepriaznivým osudom. Viac o filme si môžete prečítať tu.

Miluje ma, nemiluje ma

Romantická komédia o stretnutí Bey (Sydney Sweeney) a Bena (Glen Powell), ktorí v minulosti prežili nevydarené rande a odvtedy sa neznášajú. Keď po čase na seba narazia na svadbe v exotickej Austrálii, predstierajú, že tvoria pár, aby sa zbavili svojich dotieravých bývalých. No pod maskou podpichovania, predstierania a doťahovania je jasné, že Bea a Ben k sebe skutočne niečo cítia… Viac o filme si môžete prečítať tu.

Tipy na ďalších šesť filmov, aj nové české komédie, nájdete na nasledujúcej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Duna #film Vojna policajtov #Madame Web #Chudiatko