Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trailer pokračovania filmu Duna vyrazil fanúšikom dych. Bude armáda jazdiť na piesočných červoch?

Prvé zábery ukazujú, že znova pôjde o veľkolepý zážitok stvorený pre veľké plátno.

18.12.2023 06:00
Duna 2 Foto:
Záber z filmu Duna: Časť druhá.
debata
novinár, tlačová konferenciaa Čítajte aj Turbulencie v RTVS, vyhrážky novinárom či zmena na čele Markízy. Aj to boli udalosti, ktoré v médiách rezonovali v roku 2023

Sotva sa nájde priaznivec žánru sci-fi, ktorý by nevidel film Duna z roku 2021. Režisér Denis Villeneuve sfilmoval knižnú predlohu, na ktorej si vylámali zuby viacerí pred ním, a podarilo sa mu to fantasticky. Snímka sa dočkala vynikajúceho prijatia zo strany divákov aj kritiky a okamžite sa začalo hovoriť o pokračovaní príbehu.

Fanúšikovia a fanúšičky prvého filmu i knižnej série s napätím očakávali, ako režisér pristúpi k druhej časti príbehu. Krátko po zverejnení nového traileru Duna: Časť druhá sa dvihla na internete vlna nadšenia. Už zábery ukazujú, že znova pôjde o veľkolepý zážitok, ako stvorený pre čo najväčšie plátno s čo najlepším zvukom.

Zábery z pokračovania filmu Duna Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Duna: Časť druhá.

Paul Atreides, hlavný hrdina prvej časti, nájde útočisko na planéte Arrakis, získa spojencov v národe Fremenov a rozvíja svoj vzťah s tajomnou Chani. Ostáva však v nebezpečenstve, pretože o jeho život sa usilujú nepriatelia, ktorí zničili jeho rodinu. Paula samého tiež poháňa pomsta. Podarí sa mu naplniť svoj osud a zabrániť hroznej budúcnosti, ktorej vízie mu nedajú spávať?

Trailer, ktorý zverejnilo hollywoodske štúdio Warner Bros., si krátko po zverejnení podmanil milióny divákov a diváčok na celom svete. Vracajú sa v ňom starí známi, v prvom rade Paul, ktorého stvárňuje Timothée Chalamet, spoločne s Chani v podaní obľúbenej Zendaye.

generalny riaditel RTVS Lubos Machaj 1 Čítajte rozhovor Riaditeľ RTVS: Zníženie financovania je destabilizačné, na rozvoj môžeme zabudnúť. Ohrozené sú stanice, seriály, filmy, celá tvorba

Na opačnej strane barikády budú stáť okrem iných aj Florence Pugh ako princezná Irulan Corrino a Austin Butler, ktorý sa zhostí úlohy obávaného bojovníka menom Feyd-Rautha Harkonnen. Tešiť sa môžeme aj na Rebeccu Ferguson, Josha Brolina, Davea Bautistu, Javiera Bardema či Christophera Walkena.

Podľa nových záberov nebude núdza o súboje jeden na jedného, masové bojové scény či výbuchy, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj obávané piesočné červy stanú zbraňami vo vojne, ktorá sa nebude štítiť ničoho. Duna: Časť druhá príde do kín 29. februára, premietaná bude v pôvodnej verzii s titulkami, ale aj vo verzii so slovenským dabingom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Duna