Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

S týmto kultovým seriálom vyrástla jedna generácia! Teraz je konečne dostupný na HBO Max

Streamovacia služba HBO Max postupne plní svoj sľub a pridáva do svojej rozsiahlej knižnice aj staršie seriály, ktoré patria pod štúdio Warner Bros., najnovšie sa pýši skvelou chuťovkou OC Kalifornia.

21.05.2022 07:00
oc kalifornia, oc, adam brody, rachel bilson,... Foto:
Skvelý seriál OC Kalifornia je najnovšie pre Slovákov dostupný na HBO Max.
debata

Tento seriál netreba dnešným tridsiatnikom predstavovať! OC Kalifornia (The OC) v rokoch 2003 až 2007 spôsobil ošiaľ na televíznych obrazovkách. A Slovensko nebolo výnimkou. Kto by si nepamätal nedeľné predpoludnia, keď všetci sedeli pri televízoroch a netrpezlivo čakali na nové časti. Hlavné postavy sa stali idolmi.

the crown, Čítajte aj Netflix uvažuje, že spraví ďalší skvelý seriál! Fanúšikovia Koruny budú nadšení

Tvorcovia našli skvelý mix charakterov a ešte lepších hereckých predstaviteľov, s ktorými sa mohol stotožniť každý jeden divák. Vždy slnečné Orange County bolo iba zásterkou pred poriadne búrlivými vzťahmi, ktoré sa skrývali za bránami uzavretej komunity boháčov.

lego masters, Čítajte aj Markíza prekvapuje! Ešte pred letom nasadí do vysielania ďalšiu veľkú šou

Všetko narušil mladý rebel Ryan Atwood (Ben McKenzie), ktorého pod svoje ochranné krídla vzal Sandy Cohen (Peter Galagher), ktorý nezabúdal na svoje korene bez miliónov na konte. Do tejto spoločnosti sa dostal vďaka manželke Kirsten (Kelly Rowan). Ich nezabudnuteľný syn Seth (Adam Brody) bol odvekým outsiderom a vďaka Ryanovi, ktorý bol magnetom na problémy, ale aj pozornosť dievčat sa dostal konečne medzi rovesníkov.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Netreba zabúdať ani legendárnu Marissu Cooperovú (Mischa Barton), ktorá riadila módu, ale aj štýl obliekania aj bežných smrteľníkov. Spolu s jej najlepšou priateľkou Summer (Rachel Bilson) vytvorili s Ryanom a Sethom nesúrodú partičku, ktorá čelila bežným problémom každého teenagera, ale aj úplne iným, ktoré súvisia s rozprávkovým bohatstvom ich rodičov a sily priezvisk.

oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

OC Kalifornia vďaka skvelému, vtipnému a mimoriadne trefnému scenáru nevelebila rozprávkových boháčov, častokrát si z pomerov poriadne uťahovala. Neraz však veľmi správne vykreslila aj prekliatie veľkého bohatstva. Žiadne zábrany a prekážky, vždy ohnutá spravodlivosť dovoľovala mladým, aj dospelým žiť bez obmedzení. Preto sa nastolila téma drog, bulímie, alkoholu.

Príbeh neraz ukázal odvrátenú stránku bohatých, ktorí mali zdanlivo všetko. Bola to iba vybudovaná ilúzia. Zvyčajne to boli trosky s problémami, ktoré nevedeli vyriešiť.

Chcete si pripomenúť mladé časy? Tak teraz je neopakovateľná možnosť! Na HBO Max sú dostupné všetky štyri série. To znie ako výzva dať poriadny seriálový maratón!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #OC Kalifornia #HBO Max