Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix uvažuje, že spraví ďalší skvelý seriál! Fanúšikovia Koruny budú nadšení

Seriál Koruna (The Crown) môže dostať nové pokračovanie. Nič však nie je isté.

19.05.2022 07:00
the crown, Foto:
Seriál Koruna by sa mohol rozšíriť a zmapovať nové obdobie anglických dejín.
debata

Jedinečný životopisný seriál o živote Alžbety II. zaujal od prvej série, intímny príbeh o britskej kráľovskej rodine je skvostom, úžasnou sondou do čias, keď na mladú Alžbetu dopadla ťažoba kráľovskej koruny a povinností a navždy sa zmenil jej život. Stala sa vecou verejnou, národným majetkom, osobou, ktorá so železnou pravidelnosťou musí popierať samú seba a konať v záujme krajiny.

invasion, invázia, Čítajte aj Dajte tomuto seriálu čas a úplne vás pohltí! Začiatok sa javí ako nuda, no potom to príde...

Hlavný autor seriálu Peter Morgan ešte pred prvou klapkou jasne povedal, že seriál bude mať šesť sezón a každé dve sa bude meniť obsadenie, aby sa hodnoverne reprodukovalo starnutie britských monarchov. Netflix sa púšťa do záverečných sezón. Po Claire Foy, Olivii Colman štafetu preberie Imelda Staunton, ktorá stvárni britskú kráľovnú v piatej a finálovej šiestej sérii.

lego masters, Čítajte aj Markíza prekvapuje! Ešte pred letom nasadí do vysielania ďalšiu veľkú šou

Piata séria je hotová a čaká ju premiéra. Nedočkaví fanúšikovia sa jej dočkajú zrejme v novembri 2022. Aktuálne sa naplno nakrúca šiesta a posledná séria. Rozlúčka so seriálom prebehne koncom roka 2023.

No nemusí to znamenať koniec. Vyzerá to tak, že unikátne vyobrazenie anglických dejín dostane nový seriál. Netflix, ale aj tvorcovia Koruny prišli s námetom vytvoriť seriál, ktorý bude predchádzať pôvodnému seriálu, tzv. prequel.

oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

Seriál by sa začínal smrťou ikonickej kráľovnej Victorie v roku 1901 a končil by sa v momentoch, kde sa by sa začínal seriál Koruna. Čo bolo medzitým?

Otvára sa približne 50-ročné obdobie, v ktorom sa vystriedalo viacero kráľov – Edward VII (1901–10), George V (1910–36), Edward VIII (1936) a George VI (1936–52). Na potenciálnom seriáli by sa mal podieľať aj scenárista Peter Morgan, ktorý stojí za zrodom Koruny. Vzniknúť by mohlo tri až päť sezón. Netflix však oficiálne o tomto projekte mlčí. Stále je vo fáze príprav celého námetu a má ešte veľmi ďaleko od toho, kedy by mohol dostať zelenú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown