Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza prekvapuje! Ešte pred letom nasadí do vysielania ďalšiu veľkú šou

Prefíkane si počká, kým sa skončia Majstrovstvá sveta v hokeji, aby neohrozila vývoj sledovanosti. Čo mieri do vysielania?

18.05.2022 07:00
lego masters, Foto:
Začiatkom júna sa divákom predstaví úplne nová šou Lego Masters.
debata (2)

Už 5. júna do televízneho vysielania Markízy vstúpi úplne nová svetová šou – Lego Masters, ktorá sa u nás predstaví v prvej sérii. Lego Masters je celosvetovo úspešný formát, ktorý vytvorili spoločnosti Tuesday’s Child Television a The LEGO Group, debutoval v auguste 2017 vo Veľkej Británii. Odvtedy ho s obrovským úspechom adaptovalo už 16 vysielateľov naprieč Európou, USA, Austráliou aj Áziou, pričom táto československá verzia bude 17-tou v poradí. Formát aj jednotlivé jeho adaptácie celosvetovo distribuuje spoločnosť Banijay Rights.

oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

„Lego Masters je globálny televízny hit a náš produkčný tím plný skúsených profesionálov urobí všetko pre to, aby si podmanil aj divákov na Slovensku a v Česku,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

westworld, Čítajte aj Bomba! Kým sa objaví nová Hra o tróny, premiéru bude mať tento skvelý seriál

Súťažiace dvojice bez vekového obmedzenia si v šou otestujú svoju predstavivosť, kreativitu, originalitu a rýchlosť v boji o titul najtalentovanejších amatérskych staviteľov Lega na Slovensku a v Česku. V každej epizóde bude ich úlohou za pomoci obrovskej zásoby dielikov slávnej stavebnice vytvoriť výnimočné dielo podľa určeného zadania, ktorým čo najviac ohromia porotu. Nebudú však mať k dispozícii žiaden návod, využiť tak musia výlučne svoju vlastnú fantáziu a staviteľskú zručnosť.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Iba autorov tých najviac nápaditých, technicky dokonalých a unikátnych výtvorov z kociek LEGA posunú porotcovia do ďalších kôl. Len jeden pár však bude vo veľkolepom finále korunovaný za víťaza a okrem prestížneho titulu LEGO MASTERS si zo šou odnesie aj atraktívnu finančnú výhru.

Nová šou je nakrútená a pripravená pobaviť divákov tesne pred letom. Ide o nezvyčajný krok televízneho lídra. V tomto období je charakteristický skôr útlm pôvodnej tvorby a nasadenie filmov a repríz. Tento rok sa diváci dočkajú ešte tejto veľkej šou.

Známi sú aj moderátori! Za slovenskú stranu bude jednotlivými epizódami sprevádzať Eva Evelyn Kramerová, ktorá v minulosti moderovala Farmu a nebude to inak ani túto jeseň. Českú stranu podchytí herec Matouš Ruml, známy zo seriálov Ulice alebo Pán profesor.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Eva Evelyn Kramerová #televízna sezóna 2021/2022 #Lego Masters