Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

To, o čom sa už dlhšie špekulovalo, sa teraz oficiálne potvrdilo. Denný seriál Oteckovia sa definitívne konči na obrazovkách Markízy. Jeho televízna púť trvala päť rokov.

16.05.2022 07:00
oteckovia, Foto:
Koniec jednej seriálovej éry. Markíza končí s Oteckami.
debata (3)
legends of tomorrow, Čítajte aj Bolo načase! Jedna z najväčších seriálových blbostí súčasnosti to má zrátané

Oteckovia boli v prvých rokoch svojho vysielania doslova fenomén. Markíza bola v podvečernom slote neporaziteľná niekoľko rokov. Výkon seriálu sa v najlepších časoch pohyboval medzi 10 – 12% sledovanosťou, niekoľkokrát zažil extrémne rekord nad 13%. Stabilne dosahoval 30% podiel na trhu v cieľovke 12 – 54.

disney+, disney, Čítajte aj Disney+ tesne pred príchodom na Slovensko: Na konkurenciu útočí lákavou ponukou

Postupne čísla začali klesať, čo je úplne prirodzený proces, každý seriál má svoju životnosť. Aktuálne sa výkon seriálu pohybuje na polovičných hodnotách z čias, keď na vrchole slávy. Zlom nastal začiatkom tohto roka, keď prvenstvo na trhu prebrala Jojka so svojou podvečernou šou Bez servítky, pričom je jednotkou v oboch cieľovkách.

Už v tom čase sa začala v kuloároch špekulovať o možnom blížiacom sa konci denného seriálu. Markíza sa mala začať obzerať po možnej náhrade. Podvečerný slot je pre každú televíziu mimoriadne dôležitý, pretože tvorí nábeh diváckej krivky pred spravodajstvom. Stanice sa snažia v tomto čase prinášať sledované programy.

lets dance, Čítajte aj Slovensko sa opäť roztancovalo! Let's Dance je totálnym jarným triumfom Markízy
Definitívny koniec Oteckov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky

„Rodinný seriál Oteckovia po svojom štarte v januári 2018 spôsobil na Slovensku doslova ošiaľ a zaradil sa k najväčším televíznym fenoménom poslednej dekády. Niekoľko rokov bol silným pilierom podvečerného vysielania TV Markíza, zbieral televízne ocenenia a prekonával rekordy sledovanosti. Seriál dospel do svojho finále, pre divákov však máme pripravené ešte jedno prekvapenie. Ďakujeme všetkým fanúšikom seriálu za priazeň, veľmi si ju vážime,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Oteckovia #televízna sezóna 2021/2022